dimarts, 5 de juny del 2012

Precs i preguntes d'ERC-CxC-AM realitzades al govern municipal durant el Ple de maig de 2012.

El contracte del cap actual de la brigada és un contracte laboral per obra i servei determinat, és a dir, de caràcter temporal. Quina és la durada esperada del contracte?

Segons la Sra. alcaldessa, Lina Morales, no pot determinar la durada del contracte ja que dependrà del temps que tardi a realitzar les tasques que li han estat encarregades. A la insistència del Sr. Viudez sobre la definició d'un objectiu temporal clar d'un any, cinc o deu anys, la Sra. alcaldessa no ha volgut pronunciar-se. Ha manifestat que en un temps prudencial caldria convocar la plaça.

El cap actual de la brigada ha estat contractat per desenvolupar aquesta tasca i controlar, planificar i dirigir les actuacions de diferents serveis públics essencials que han estat assumits recentment per l'ajuntament fins a la seva regularització ordinària.

Si necessiteu més informació, intentarem aclarir aquells dubtes que plantegeu.

El govern ha informat a la interpel·lació d'un regidor del consistori que està consensuant uns nous estatuts pel Museu-Arxiu de Cabrils. En quin estat es troben les al·legacions que es van presentar? Han estat respostes?

El govern de Cabrils ha manifestat que estan treballant en uns nous estatuts diferents als estatuts elaborats per l'actual govern, i aprovats provisionalment en ple el 26 de gener de 2012. El regidor d'ERC-CxC-AM ha sabut que la junta gestora del museu argumentava a les al·legacions que la pròpia denominació de museu-arxiu n o s'adiu amb la legislació vigent, no té cap sentit per les característiques, ni per la realitat, ni pel seu elevat cost de l'organisme autònom que el faria inviable. Segons la llei de museus, s'exigeixen unes infraestructures materials, de seguretat i personal, incompatibles amb la nostra realitat. La junta gestora del museu va proposar una nova denominació, la de col·lecció, o col·lecció-arxiu que s'adapta més a la situació de Cabrils.

La Sra. Torres, regidora de cultura, no només no va admetre l'error del procés d'elaboració dels estatuts que ara quedaran sense efecte malgrat la seva aprovació provisional durant el ple del mes de gener sinó que s'ha limitat a comunicar que ha estat la voluntat dels membres de la junta gestora el canvi de denominació. La realitat com hem explicat és ben diferent. Els membres de la junta gestora mitjançant les seves al·legacions han forçat al govern a modificar uns estatuts que es van imposar sense consens i sense els coneixement tècnics adients. Mentre tant, el museu porta tancat força mesos.

Durant el consell escolar municipal de Cabrils del mes de maig de 2012, el Sr. Oriol Gil, regidor d'Educació ens avançava que havia estat negociant amb els serveis territorials d'educació la signatura d'un conveni pel Poliesportiu de l'IES Cabrils on també caldria aclarir qui es fa càrrec del manteniment, cost de la neteja i dels serveis bàsics (aigua, gas i electricitat) d'aquesta instal·lació. Com ha defès el govern de Cabrils els interessos de l'ajuntament?

El Sr. Gil manifesta que s'ha reunit amb els serveis territorials d'educació i ha defès els interessos del consistori, però que l'ajuntament es farà càrrec majoritàriament dels costos de manteniment, cost de la neteja i dels serveis bàsics. El Sr. Viudez pregunta quin serà l'augment de la factura d'aquests serveis per l'ajuntament. El Sr. Gil respon que no ho sap i que no ens pot donar un ordre de magnitud. S'ha compromès a fer-nos arribar aquesta informació properament.

En el darrer Consell Escolar Municipal, el Sr. Gil va manifestar que no havien pogut arrancar de la Generalitat pel manteniment d'aquesta instal·lació. Va explicar-nos que el Departament d'Ensenyament faria una transferència anual a l'IES Cabrils i aquest pagaria una xifra “simbòlica” a l'ajuntament. Així doncs, haurem de veure què suposa per Cabrils la defensa del govern dels nostres interessos col·lectius.

El Sr. Viudez durant la seva intervenció als precs i preguntes del ple de març va preguntar al govern si compartia la visió del Sr. Edmon Nadal, regidor d'urbanisme sobre el qualificatiu de “banyera” del complex poliesportiu de la piscina municipal gestionat per l'empresa ILLA Activa. En aquell moment la Sra. alcaldessa Lina Morales ens va respondre que no, no era compartit per la resta del govern. Novament, en el darrer butlletí publicat per l'ajuntament, el Sr. Nadal titulava el seu article de les regidories de participació i urbanisme: “A punt per la banyera”. El Sr. Viudez va qualificar d'incoherent la publicació d'aquest article amb la inclusió d'un fulletó promocional del complex i tornà a preguntar l'opinió del govern.

La Sra. alcaldessa va comentar que el Sr. Nadal coneixia l'opinió del govern i que ell ens donaria les explicacions pertinents. El Sr. Nadal comenta que no és incoherent la seva descripció del complex esportiu de la piscina municipal en l'article publicat, qualificant la zona de bany de “banyera” i alhora fent promoció mitjançant un fulletó al butlletí. Així mateix diu que continuarà no defenent aquesta zona del poliesportiu tot i que està intentant que un grup de persones que fan tetratló s'entrenin a les seves instal·lacions. El Sr. Viudez li recorda també al regidor d'urbanisme que confon els espais d'informació del butlletí, destinats a les regidories, amb els d'opinió. Aquesta es pot manifestar al final del butlletí en els espais destinats als partits polítics i no en espais informatius que paguem entre tots.

Si l'empresa ILLA Activa no obté els resultats que tots desitgem, i li toca pagar a l'ajuntament la diferència amb la franja nivelladora, haurem de demanar-li explicacions al Sr. Nadal per la seva anticampanya de promoció?

Finalment, existeix algun canvis sobre els compromisos del govern respecte l'informe dels serveis tècnics de l'ajuntament per adequar i reobrir la sala teatre de La Concòrdia, així com respecte a la replantació d'arbres del camí de Can Tosca després d'haver-se arrancat els pollancres a la urbanització de la Marina Verda?

La Sra. alcaldessa aclareix que no s'ha progressat en cap dels dos projectes. En el primer suggereix que el portaveu del grup municipal d'ERC-CxC-AM parli amb la Sra. Anna Vilalta i pel que fa al segon manifesta que el compromís continua existint però que no es replantaran els arbres fins que torni a venir el fred.

Donat que encara no se'ns ha fet arribar l'audio del ple ni còpia de l'esborrany de l'acta, qualsevol errada o omissió serà deguda a una mala interpretació que hagi fet el portaveu del grup municipal d'ERC-CxC-AM dels fets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada