dijous, 15 de març del 2012

Comentaris posteriors a la sessió del ple extraordinari urgent del 13 de març de 2012

Dimarts 13 de març a les 21h, a la sala de plens de la casa consistorial es realitzà el ple extraordinari per tractar l'ordre del dia anunciat anteriorment. Com venim fent des del primer ple d'aquesta legislatura ERC-CxC-AM explica el sentit i el per què del nostre vot:

1. Ratificació de caràcter urgent de la sessió

HEM VOTAT EN CONTRA. En breu, en dues setmanes tindrem el ple ordinari del mes de març. El govern no ens ha justificat el perquè d'aquesta convocatòria extraordinària per urgència.

2. Moció per l'aprovació de la separació de l'Ajuntament de Cabrils del Consorci Digital-Mataró-Maresme.

ENS HEM ABSTINGUT, hem de remetre'ns als arguments que vam donar quan es va portar aquest tema a ple.

3. Moció per l'aprovació d'ampliació de l'horari de tancament dels bars, bars-restaurants i restaurants del municipi de Cabrils.

VOTEM A FAVOR, donat que entenem que els nostres establiments es trobaven en una situació de desaventatge competitiva amb els establiments dels pobles del voltant, però demanem al govern que la policia realitzi un control exhaustiu de la contaminació acústica per respectar el descans dels veïns i als responsables de bars i restaurants que informin als seus clients a la sortida dels establiments al tancament per prevenir actituds incíviques.

4. Moció per l'autorització de la restauració del contracte de servei públic de manteniment de jardineria i neteja dels espais verds del municipi de Cabrils.

HEM VOTAT EN CONTRA per les següents raons:

Primer: els costos associats a la rescissió del contracte de comú acord amb l'empresa concessionària. Per cert, entenem que aquesta rescissió és de comú acord i no del incompliment d'objectius, per tant, assumim que els objectius eren coberts i es deu més a una promesa electoral que no a una anàlisi robusta de l'eficiència i eficàcia del servei contractat.

Segon: els dubtes fundats que l'actual estructura tècnica de l'ajuntament pugui assumir les tasques de coordinació que eren assumides per l'empresa concessionària i que ara haurà d'assumir el cos tècnic malgrat la seva càrrega de treball.

Tercer: perquè creiem que és anar en contra d'un model de gestió pública moderna. Vostès opten per l'estructura i no per la flexibilitat amb els convenis amb empreses de serveis que es poden adaptar millor als contextos financers i les càrregues sobrevingudes com pot ser per exemple la recepció de noves urbanitzacions i que poden facilitar processos de mancomunació de serveis amb altres municipis.

Però a banda del nostre vot negatiu, volem el compromís explícit de la Sra. Alcaldessa:

Primer: a fer públic com quedarà un cop internalitzada l'estructura de funcions, tasques, nivells i salaris del personal de la brigada.

Segon: conèixer quines tasques de coordinació que eren assumides per l'empresa concessionària realitzarà l'equip tècnic de l'ajuntament, així com la reestructruració de tasques que aquest equip patirà.

Tercer: conèixer els indicadors de control i objectius de qualitat i seguiment del contracte per la concessió i replicar-los semestralment sense modificació, a la nova estructura, publicitant-los i evaluant-los en ple i sent el mes de setembre el primer tall comparatiu interanual per valorar l'impacte de la internalització.

El nostre grup entén que estan gastant moltes energies no en governar sinó en desgovernar allò que havia fet l'equip anterior. Quants contractes i convenis tenen previst seguir modificant? A dia d'avui mentre modifiquen el conveni de la televisió o internalitzen precipitadament la brigada de parcs i jardins, els cabrilencs i cabrilenques seguim esperant un pla de govern a 4 anys.

Sra. Alcaldessa, li preguem un ple més que ens expliqui el pla del seu govern pels propers tres anys i escaig que resten, a no ser que el seu equip de govern estigui massa ocupat a desfer l'acció feta i equilibrar sensibilitats ideològiques difícilment CONVERGIBLES.

Aclariments al govern:

Val a dir que el Sr. Serrano, regidor també de recursos i control pressupostari, en la seva rèplica posterior ens va interpel·lar que no entenia què demanàvem. Esperem que amb aquesta explicació quedi prou clar. Demanem que la gestió de l'ajuntament i els serveis que oferim als nostres veïns siguin mesurats, objectivats, comparats i publicitats per a què els veïns coneguin quina és qualitat del servei a la que el consistori es compromet a donar i que dóna. I volem que ho siguin tots els serveis de l'ajuntament. Aquest va ser un dels punts del programa d'Esquerra ja que enteníem que és important que l'administració municipal també li expliqui al ciutadà com fa la feina i si assoleix els objectius programaris que marca el propi equip de govern o en el funcionament ordinari del consistori. I quina millor manera de començar que amb un servei que ha funcionat amb gestió privada fins aquest ple i ara s'internalitza? Cal entendre que l'anàlisi d'objectius ja està definit, cal només fer-li seguiment i comparar amb el contracte que ja teníem per mesurar la millora que el govern espera amb la internalització del servei i explicar-ho.

Decisions com les que s'han aprovat en aquest ple necessiten ser explicades amb la major objectivitat possible i això és el que li demanem al govern. El manteniment de la brigada de parcs i jardins gestionat directament per l'ajuntament va ser motiu durant la legislatura passada d'una gran controvèrsia i ha estat una de les promeses electorals més importants tant de CiU com del VIC. Per tot això i donat que segons paraules de la Sra. Alcaldessa “ens importen les persones” i la brigada internalitzada “treballa amb il·lusió”, entenem que el govern creu que el seu rendiment, i la qualitat de servei augmentaran. Per tant, no demanem res que no s'hauria d'haver fet fins ara, demanem al govern que el mateix criteri de mesura de la qualitat que ha exigit a l'empresa concessionària, se l'exigeixi a si mateix pel bé de Cabrils i que ens ho expliqui. Més endavant, com ja han vingut fent altres ajuntaments governats per CiU, per exemple Sant Cugat del Vallès, caldria que el govern ampliés el la gestió per objectius a la resta de serveis. Tots treballem pels cabrilencs i cabrilenques, i hem d'explicar de manera entenedora com es gestionen els impostos que paguem entre tots.

5. Moció per l'autorització de la hipoteca sobre la concessió administrativa per a l'execució de les obres i explotació d'un complex esportiu amb piscina coberta de Cabrils.

HEM VOTAT A FAVOR. Novament volem agrair la feina realitzada pel secretari interventor, en Jaume Miró, per vetllar pels interessos d'aquest consistori i dels seus veïns i veïnes. Es desig del nostre grup que aquest projecte tiri endavant amb un gran èxit en benefici de tots i doni als cabrilencs i cabrilenques un servei de qualitat com es mereixen tant pel seu gaudiment als estius com a la resta de l'any.

Si voleu més informació sobre aquest tema, ERC-CxC-AM penjarà properament el contracte i les modificacions que s'hi han realitzat al nostre espai de documents a la web http://locals.esquerra.cat/cabrils/documents

dilluns, 12 de març del 2012

ERC - CxC - AM presenta una moció en suport al moviment "Diem prou" que aposta per pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

El 10 de febrer el grup municipal d'ERC-CxC-AM entrava al registre de l'ajuntament de Cabrils la següent moció per ser debatuda al ple ordinari del mes de març d'enguany. Aquesta moció vol ser una mesura més de pressió al govern de l'estat davant la deslleialtat institucional reiterada cap a les institucions catalanes, concretament cap a la Generalitat de Catalunya, i el propi país, que està patint un espoli fiscal reiterat i un escanyament dels recursos que està malmetent les institucions, els serveis als ciutadans i hipoteca a famílies i empreses la sortida de la pitjor crisi en dècades.


MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL ERC – CxC – AM EN SUPORT AL MOVIMENT “DIEM PROU” QUE APOSTA PER PAGAR ELS IMPOSTOS A L’AGÈNCIA CATALANA EN COMPTES D’HISENDA

És un fet que l’espoli fiscal que patim els catalans, sumat al context de crisi econòmica, provoca que les nostres institucions públiques apliquin retallades en la despesa en diferents serveis essencials per a la ciutadania, situació que pateixen especialment les famílies amb menys recursos que ara, més que mai, requereixen de polítiques socials i ocupació de qualitat.

També és un fet que per sortir de la crisi un país ha de ser capaç de crear ocupació disposant de recursos suficients per portar a terme polítiques d’ocupació i de creació de noves activitats econòmiques, que en un marc de finançament just per a Catalunya es podrien desenvolupar.

Recentment s’ha publicat l’enquesta de població activa –EPA- del quart trimestre del 2011 i com era d’esperar, Catalunya no ha sortit ben parada, hem assolit uns nivells rècord de desocupació assolint la xifra de 775.400 aturats i superant una taxa d’atur del 20%, el nivell més elevat des de l’any 1985.

Catalunya ha de fer un pas endavant si se’n vol sortir, i per aquesta raó, més enllà de denunciar l’espoli fiscal que pateix el nostre país, cal portar a terme mesures de pressió per acabar amb una situació que ens ofega fiscalment. La reinvindicació del concert econòmic ha d’anar més enllà del discurs polític. És un deure moral de les institucions públiques del nostre país, dels partits polítics catalanistes, donar suport a les iniciatives que neixen de la societat civil que treballin per aconseguir un Concert Econòmic que ens acosti a la sobirania fiscal.


Atès que l’estratègia d’ingressar els nostres impostos a l’Agència Tributària Catalana és una estratègia tècnicament viable com a mesura de pressió per a què Govern de la Generalitat treballi decididament per un Concert Econòmic que ens acosti a la independència fiscal.

Atès que hi ha una escletxa legal, d’acord amb el principi de coordinació entre administracions, que permet que la Generalitat recapti diferents impostos -IVA, IRPF- que el contribuent ha de pagar a Hisenda a través de l’Agència Tributària Catalana, ho pot fer, sempre i quan pagui a temps i n’informi a Hisenda mitjançant el següent procediment:


1. Emplenar el formulari Model S26, que permet transferir diners a un compte corrent de la Generalitat en concepte del pagament de l’IVA o l’IRPF. Aquest formulari es pot trobar al web de la Generalitat de Catalunya www.gencat.cat.

2. Una vegada omplert el formulari de l’Agència Tributària de Catalunya, el contribuent ha d’ingressar al compte de la Generalitat l’import de l’impost indicant el número de referència i el NIF. Cal conservar el justificant de l’ingrés.

3. Posteriorment el contribuent ha de lliurar a una oficina de l’agència catalana el justificant de l’ingrés en un termini de set dies.

4. A l’hora de fer la declaració de l’impost a Hisenda, cal indicar que es carregui l’import al compte bancari de la Generalitat on prèviament ha ingressat els diners.

5. La decisió d’acceptar el pagament recaurà en el Govern de la Generalitat.

Atès que dues iniciatives del nostre país portaran a terme la insubmissió fiscal; una empresa de cerveses d’Olost i una parella d’empresaris de Siurana han manifestat que ingressaran el primer trimestre de l’IVA de l’exercici de 2012 a l’agència tributària catalana.

Vist que aquesta iniciativa ha cristal·litzat en el moviment civil per la insubmissió fiscal Diem Prou, que ha recollit el suport de diferents entitats arreu del país, com Ara o Mai, CADCi, Welcome Mr.President, SiP, Cercle Català de Negocis, Club FNEC, SiJ o Intersindical CSC, i en la seva plana web més de 4.000 suports.

Vist que diferents formacions polítiques i plataformes civils hem denunciat i denunciem l’espoli fiscal que està sotmesa la nostra nació i estem d’acord que hauríem d’imposar els nostres impostos, regular-los, recaptar-los, gestionar-los i distribuir-los amb plena sobirania,

En relació als antecedents exposats proposem al ple de l’Ajuntament l’adopció dels acords següents:


Donar recolzament a la campanya iniciada pel moviment ‘Diem Prou’ d’insubmissió fiscal i també a la tasca que Omnium Cultural fa sobre el procediment a seguir i les conseqüències jurídiques del mateix.

Instar al governbal Govern de l’Ajuntament de Cabrils a liquidar els seus impostos, de forma legal, a l’Agència Tributaria Catalana.

Traslladar al Consell d’Administració de l’empresa municipal SEIPRO liquidar els seus impostos a l’Agència Tributaria Catalana.

Proposar a tots els ajuntaments del Principat de Catalunya a seguir la línia iniciada per l’Ajuntament d’Arenys de Munt i avui Cabrils, a instàncies de l’Associació de Municipis per la independència, per liquidar els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana en comptes d'efectuar-los a l'Agència Tributària Espanyola com s'ha realitzat fins ara.

Proposar a les formacions polítiques nacionalistes, sobiranistes o independentistes amb representació al Parlament de Catalunya que promoguin la modificació de la legislació tributaria catalana per tal que pugui, també, recaptar els impostos de caràcter estatal.

Promoure entre la ciutadania la seva adhesió a la campanya del moviment ‘Diem Prou’ d’insubmissió fiscal.

Comunicar l’adopció d’aquests acords als portantveus parlamentaris del Parlament del Principat de Catalunya, al Departament d’Economia i Coneixement del Govern de la Generalitat, a l’Agència Tributària de Catalunya, a les entitats municipalistes de Catalunya (FMC i ACM), a l'Associació de Municipis per la Independència, a la Plataforma Diem Prou i a l’empresa municipal SEIPRO, S.A.

No obstant això, el Ple acordarà el que estimi més convenient.


Cabrils, 10 de febrer de 2012

IL·LUSTRÍSSIMA SRA. ALCALDESSA DE L’AJUNTAMENT DE CABRILS

Crònica de la xerrada en commemoració del dia internacional de la dona treballadora. "Dones, caminem cap a una regressió de drets?"

Les JERC Vilassar-Cabrils valorem l’acte, a la biblioteca de Cabrils, que vam celebrar divendres passat com un èxit. Èxit pel que fa al públic (hi van assistir una trentena de persones) com pel que fa a les aportacions a nivell de coneixements i de reflexions que ens va proporcionar la ponent, la Carme Porta.

La Carme Porta ens va explicar com les polítiques dels governs conservadors de CiU i PP afectarien els drets de les dones, ens va detallar la magnitud de les regressions que s’estan produïnt – cal recordar que durant el govern “tripartit” el Principat de Catalunya va ser pioner en polítiques de drets de la ciutadania i en polítiques de dona -. La Carme Porta va insistir en què la fragmentació i sectorialització de la nostra societat havia conduït a la destrucció de la consciència col•lectiva, i, segons ella, aquest és el motiu pel qual no hi ha mobilitzacions massives contra les destralades econòmiques i en drets dels governs conservadors de CiU i PP.

El públic assistent va fer diverses preguntes sobre avortament, prostitució, etc. i, en acabat, es va fer un petit pica-pica. En pocs dies publicarem el vídeo on vam enregistrar tota la xerrada.

Si volem reduir les desigualtats, si volem aconseguir la igualtat des de la diferència de totes aquelles persones que, per definició, el sistema capitalista margina (dones, joves, ancians, discapacitats i homosexuals), només ho podrem fer recuperant consciència col•lectiva, de classe i de nació complerta (Països Catalans), i combinant la lluita institucional amb la lluita al carrer.

Dos anys de les JERC Vilassar-Cabrils
Aquest acte també va servir per celebrar el segon aniversari de la secció local de les JERC Vilassar-Cabrils, fundada el 9 de març de 2010. Durant aquests dos anys desenes de joves dels dos pobles han participat d’un projecte que té per objectiu millorar el benestar del jovent dels dos pobles i les seves oportunitats de futur, des d’una perspectiva republicana, independentista, d’esquerres i ecologista.

Article publicat per les JERC. Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a Vilassar de Dalt i Cabrils. http://locals.jerc.cat/vilassar-cabrils/article/6395/cronica-de-la-xerrada-dones-caminem-cap-a-una-regressio-de-drets