dissabte, 2 d’agost del 2014

Comentaris posteriors a la sessió del ple ordinari del 31 de juliol de 2014

Dijous dia 31 de juliol de 2014, a les 20:30h, al saló de plens de l'ajuntament de Cabrils, es realitzà la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament.

El ple del 31 de juliol ha tingut algunes absències: el Sr. JR Sánchez de SOM Cabrils per residència actualment fora de Catalunya, la Sra. AM Sierra, regidora no adscrita, per malaltia i el Sr. A Serrano del VIC per viatge fora de Catalunya. Així doncs el ple estava constituït pels 5 regidors de CiU com a govern, i els regidors d'ERC-CxC-AM, PSC, PP, ICV i SOM Cabrils, un per cada grup municipal de l'oposició.

Aquest ple ha estat relativament curt. Els 10 primers punts de l'ordre del dia es van poder debatre en aproximadament 30 minuts. Ha estat als precs i preguntes on durant aquesta jornada s'hi ha dedicat més temps, gaire bé esdevenint aquest ple un ple monogràfic sobre l'educació a Cabrils.

El ple tenia el següent

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 29 de maig de 2014

ENS ABSTENIM. No hi ha cap intervenció per a introduir-hi cap esmena. L'acta queda APROVADA pel Ple del Consistori amb els vots a favor de CiU i PP (5+1), el vot en contra de SOM (1) i l'abstenció d'ERC (1), PSC (1) i ICV (1).

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen que proposa l’aprovació de la xifra oficial de població a data 1 de gener de 2014

VOTEM A FAVOR. La xifra oficial de població a 01/01 és una dada estadística. L'Ajuntament de Cabrils fixa en 7.197 habitants, el resultat de la gestió del Padró d'Habitants del Municipi de Cabrils a data 01/01/2014. El Ple de l'Ajuntament l'APROVA per UNANIMITAT.

3.- Dictamen que proposa l’aplanament en els recursos contenciosos interposats per les operadores de telefonia mòbil contra l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per aprofitament especial del domini públic local a favor d’empreses explotadores de serveis de subministres d’interès general.

VOTEM A FAVOR. Aquesta moció vol aprovar l'eliminació de les ordenances fiscals una taxa que gravava a les operadores de telecomunicacions que utilitzaven les infraestructures sense ser titulars. La modificació es fa per donar resposta a la sentència del TSJC contra l'Ajuntament d'Abrera després que el tribunal consultés als estaments judicials de la UE, que estableix el marc regulador de telecomunicacions. Un símil més proper pels veïns de Cabrils, si vostè és llogater d'un pis o una casa, el propietari pagarà els impostos associats a l'immoble, per ex. l'IBI, vostè no. El Ple de l'Ajuntament ha APROVAT aquest punt amb els vots a favor de CiU, PP, ICV, PSC i ERC ( 5+1+1+1+1), i l'abstenció del PSC i SOM (1+1).

4.- Dictamen que proposa la declaració de les obres d’instal·lació d’un mòdul prefabricat al recinte de l’Institut de Cabrils, situat al carrer Mas Maria, promogudes pel Departament d’Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya, com a obres d’especial interès municipal.

VOTEM A FAVOR. ERC-CxC-AM torna a votar en el mateix sentit que la darrera vegada que es va plantejar la necessitat d'incorporar dos mòduls addicionals per al desenvolupament d'activitat docent a l'IES Cabrils. Aquest mòdul completa ja l'espai disponible a la masia del Mas Maria i dels terrenys que han ocupat els mòduls i el parking per als professors de l'institut. Confiem que el curs vinent, i si totes les previsions s'acompleixen, l'IES Cabrils disposi de noves instal·lacions al costat del nou pavelló a l'avinguda de les Escoles. La moció ha quedat APROVADA pel Ple del Consistori amb els vots a favor de CiU, PP, ICV, PSC i ERC (5+1+1+1+1) i l'abstenció de SOM (1)

5.- Dictamen que proposa la rectificació de l’inventari general de béns municipals de la Corporació actualitzat a 31.12.2013

ENS ABSTENIM. El govern ens proposa un recull i valoració dels bens de l'ajuntament a 31/12/1014. La moció queda APROVADA pel Ple de l'Ajuntament amb els vots a favor de CiU, PP, ICV (5+1+1) i l'abstenió del PSC, SOM i ERC (1+1+1).

6.- Dictamen que proposa la rectificació de l’error material en relació a l’acord adoptat, en sessió plenària ordinària de data 29 de maig de 2014, sobre la concessió de drets funeraris del cementiri municipal de Cabrils

VOTEM A FAVOR. La moció queda aprovada per UNANIMITAT.

7.- Dictamen que proposa l’aprovació de les dues festes locals de Cabrils per a l’any 2015

VOTEM A FAVOR. Les dues festes que proposa el consistori per a l'any vinent són el 4 de maig, es trasllada la Festa Major de la Sta. Creu que l'any vinent seria el diumenge 3 de maig, i es trasllada el festiu al següent dilluns, i el 25 de maig, Segona Pàsqua (Pasqua Granada). La proposta queda aprovada pel Ple de l'Ajuntament per UNANIMITAT

8.- Donar compte dels informes de tresoreria i d’intervenció del primer i el segon trimestres del 2014, en compliment de la Llei 15/2010, de 5 de juliol, per la qual s’estableixen mesures per lluitar contra la morositat en les operacions comercials.

El govern dóna explicacions de l'informe i no hi ha intervencions.

II. Part no resolutiva de la sessió

9.- Mocions

No s'entra cap moció d'urgència.

Els dos següents punts seran tractats en un proper post.

10.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió

11.- Precs i preguntes

dimecres, 30 de juliol del 2014

Ordre del dia del ple ordinari del 31 de juliol de 2014, a les 20:30h

Ha estat convocada sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament per al proper dijous 31 de juliol de 2014 a les 20:30h a la Sala de Plens de la Casa Consistorial per tal de resoldre els assumptes inclosos en el següent

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l'esborrany de l'acta de a sessió plenària ordinària de data 29 de maig de 2014.

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen que proposa l'aprovació de la xifra oficial de població a data 1 de gener de 2014.

3.- Dictamen que proposa l'aplanament en els recursos contenciosos interposats per les operadores de telefonia mòbil contra l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per aprofitament especial del domini públic local a favor d'empreses explotadores de serveis de subministres d'interès general.

4.- Dictamen que proposa la declaració de les obres d'instal·lació d'un mòdul prefabricat al recinte de l'Institut de Cabrils, situat al carrer Mas Maria, promogudes pel Departament d'Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya, com a obres d'especial interès municipal.

5.- Dictamen que proposa la rectificació de l'inventari general debéns municipals de la Corporació actualitzat a 31.12.2013.

6.- Dictamen que proposa la rectificació de l'error material en relació a l'acord adoptat, en sessió plenària ordinària de data 29 de maig de 2014, sobre la concessió de drets funeraris del cementiri municipal de Cabrils.

7.- Dictamen que proposa l'aprovació de les dues festes locals de Cabrils per a l'any 2015.

8.- Donar compte dels informes de tresoreria i d'intervenció del primer i el segon trimestres del 2014, en compliment de la Llei 15/2010, de 5 de juliol, per la qual s'estableixen mesures per lluitar contra la morositat de les operacions comercials.

II. Part no resolutiva de la sessió

9.- Mocions

10.- Donar compte de les resolucions dictades per l'alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió.

11.- Precs i preguntes.