divendres, 3 de juny del 2016

ERC Cabrils demostra al govern municipal que treballar amb banca ètica és possible

Al darrer ple del mes de maig, el grup municipal d'Esquerra demostrà al govern de CDC, UDC i MUC que no només és possible treballar amb la banca ètica sinó que el veí municipi d'Argentona ja ho fa.

Esquerra proposa accions d'ESS la legislatura passada.

Esquerra havia presentat la legislatura passada una moció per a que l'Ajuntament de Cabrils gestionés el pressupost de Benestar Social amb banca ètica, però va ser rebutjada aleshores pel govern de CiU, VIC i PP.

Esquerra convida a experts a parlar d'ESS a Cabrils i porta propostes al ple.

Al ple de març d'enguany, es va aprovar una proposta d'urgència de CDC, UDC i MUC perquè Cabrils s'adherís a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària (ESS) que va ser secundada per PSC i ERC. Esquerra va proposar com a primera mesura, modificar la gestió de part del nostre pressupost amb la banca ètica.  
Alcaldia va manifestar que «es podria tornar a estudiar» i davant la qual el regidor de participació i transparència va qualificar «no dic que no es poden fer (gestions), però tenen una complexitat i amb el sistema actual, la banca ètica no ofereix totes les garanties, des de Triodos i altres modalitats»

Esquerra demostra que operar amb banca ètica és possible.

Durant el ple del 26 de maig, Esquerra va tornar a formular la pregunta, a fi de veure l'evolució dels compromisos i avanços del govern en Economia Social i Sostenible. La resposta d'alcaldia? Que han «tornat a consultar» i els «han tornat a dir el mateix» que els havien dit tres anys enrere, en referència a la seguretat i eficiència de les gestions amb banca ètica.

Davant aquestes manifestacions, el nostre portaveu va informar al govern que havia mantingut contactes amb el govern d'Argentona (CUP, ERC, PSC i ICV), el titular del qual els havia informat que part de la seva operativa bancària ja s'estava realitzant sense problemes amb la banca ètica, amb el vist i plau de secretaria i intervenció del seu consistori.

Esquerra ha facilitat també al govern els contactes de l'Ajuntament d'Argentona i de l'entitat de banca ètica a fi que es puguin informar i pugui iniciar les gestions per a que tant el pressupost de Benestar Social com d'altres àrees de l'ajuntament, com el de Participació i Transparència, puguin ser gestionats amb aquest tipus d'entitats, serà un avenç en la línia que el govern i part de l'oposició ens hem marcat conjuntament com a objectiu transformador de l'administració per per aquesta legislatura.

Un ple monotemàtic novament. El complex esportiu municipal de la piscina(CEM).

El perquè de tot plegat del ple del 26 de maig de 2016

Dijous 26 de maig es va celebrar la sessió ordinària del ple de l’Ajuntament de Cabrils. Un ple de tràmit. Tot, absolutament tot el que portava el govern al ple era en referència al complex esportiu de la piscina municipal, conegut ara com a CEM i abans com a Illa Activa, per a acordar temes tractats en altres plens.

La part més política de la sessió va venir de les dues mocions conjuntes d’ERC, CDC, UDC i MUC per a denunciar des del consistori l’acord entre la Unió Europea i Turquia sobre la dramàtica crisis humanitària dels refugiats, i de rebuig als atacs del govern espanyol contra la llei de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

Totes les propostes del ple van prosperar amb els vots a FAVOR d’Esquerra i l’ABSTENCIÓ a la proposta de noves taxes pel Complex Esportiu de la Piscina Municipal (CEM).

S’externalitza el servei de neteja del complex esportiu

El govern ha decidit subrogar el personal de neteja del complex esportiu de la piscina municipal (CEM) a l’empresa que s’encarrega de la neteja de tots els espais municipals. Esquerra ha preguntat al govern si les condicions d’aquest personal seran les mateixes a les que tenia amb Illa Activa, si el cost per a l’Ajuntament serà el mateix que el cost de la seva subrogació i si el sou brut dels treballadors serà el mateix malgrat la seva subrogació. El govern ha respost afirmativament tant al manteniment de les condicions de treball com al sou que percebran els treballadors. El cost per l’Ajuntament serà superior ja que ens han de garantir el servei malgrat que hi pugui haver baixes per malaltia. El proveïdor també s’encarregarà totalment de la neteja, inclosa maquinària. L'aportació de l'ajuntament segons alcaldia serà d'uns 7.000€ addicionals respecte el cost empresa dels treballadors amb el servei internalitzat. Esquerra ha votat A FAVOR d’aquest acord donat que el cost addicional no és excessiu, i les condicions laborals i sou dels treballadors es conserven. S’harmonitza d’aquesta manera també tot el servei de neteja dels edificis i serveis municipals.

Nomenat el nou director del complex esportiu de la piscina

Al ple del mes de maig es va aprovar la contractació d’un càrrec de confiança del govern, una fórmula que permet al govern contractar qualsevol persona per a realitzar les tasques que considera necessàries i que cessa immediatament quan el govern decau. El govern va decidir que aquest càrrec l’ostentés el director del CEM, el Sr. Marcial Prieto Giménez, i durant el ple de dijous 26 de maig ens comunicava formalment el seu nomenament.

Noves taxes pel centre esportiu de la piscina (CEM)

El govern ha proposat l’aprovació de les taxes per la prestació de serveis del CEM. La regidora Maite Viñals va formular una sèrie de preguntes per aclarir els descomptes que s’aplicaran a les famílies amb més d’un fill al Casal d’Estiu de l’Ajuntament que ja s’han publicitat, però que no es recollien ni a l’ordenança, ni s’explicita al fulletó que ens han repartit als pares a les escoles o que podem trobar als establiments comercials, i edificis municipals de Cabrils.