dimecres, 29 de juliol del 2015

Ordre del dia del ple ordinari del 30 de juliol de 2015.

origen: pla de sostenibilitat UB
Ha estat convocat pel dijous 30 de juliol de 2015, a les 20:00 hores, al Saló de Plens de l'ajuntament de Cabrils, el primer ple ordinari de la legislatura 2015-19. Comprovareu al següent ordre del dia que la moció que va presentar ERC a la comissió informativa del dia 23 ha estat finalment incorporada malgrat haver caigut durant la seva tramitació.

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l’esborrany de les actes de les sessions plenàries extraordinàries de data 13 de juny i 9 de juliol de 2015

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen d’aprovació de la xifra oficial de població a 1 de gener de 2015.
3.- Dictamen d’aprovació de les dues festes locals de Cabrils per a l’any 2016.
4.- Dictamen de ratificació de la rectificació d’error material de l’annex 18 “vigilància del trànsit” de l’Ordenança reguladora de la creació de fitxers de dades de caràcter personal de l’Ajuntament de Cabrils.
5.- Dictamen de ratificació de la rectificació d’error material de l’annex 19 “seguretat en instal·lacions municipals” de l’Ordenança reguladora de la creació de fitxers de dades de caràcter personal de l’Ajuntament de Cabrils.
6.- Dictamen d’aprovació inicial de la derogació de l’Ordenança municipal reguladora de la intervenció integral de l’administració municipal en les activitats i instal·lacions del municipi de Cabrils.
7.- Dictamen d’aprovació inicial de l’Ordenança municipal reguladora de les autoritzacions de terrasses i vetlladors al terme municipal de Cabrils i la correlativa derogació de les ordenances afectades per aquesta nova regulació.
8.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança municipal de sorolls.
9.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança municipal d’activitats musicals de caràcter eventual.
10.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de la base 20 de les bases d’execució del pressupost per a l’exercici 2015.
11.- Dictamen, a proposta del Grup municipal d’ERC, de transparència, accés a la informació pública i bon govern de Cabrils.

12.- Donar compte dels decrets d’alcaldia d’aprovació de liquidació de pressupostos corresponents a l’exercici 2014.
13.- Donar compte del decret d’alcaldia 544/2015 d’aprovació dels informes trimestrals d’intervenció i tresoreria municipals sobre el compliment de la Llei de Morositat a l’Ajuntament de Cabrils.
14.- Donar compte del decret d’alcaldia 767/2015 sobre el règim de dedicació dels regidors delegats.

II. Part no resolutiva de la sessió

15.- Mocions d'urgència.
16.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.
17.- Precs i preguntes

diumenge, 26 de juliol del 2015

Programes tancats dins del calaix i oblidats fins al cap de 4 anys?

Dos mesos han passat des de les eleccions. Recorden els programes polítics? En concret tots els que parlaven de transparència? Doncs revisin-los, si no els recorden hi descobriran algunes perles.

Esquerra ha presentat la primera moció d'aquesta legislatura, per la Transparència, l'accés a la informació pública i el bon govern a Cabrils. Un tema central del nostre programa electoral i que volia establir els mecanismes necessaris perquè, la col·laboració de tots els grups del consistori, facilités el seguiment de l'aplicació de la llei 19/2014 del Parlament de Catalunya i del mateix títol, per la qual haurem d'estar totalment preparats a final d'aquest any, tasca que no serà gens fàcil.

Doncs... la moció no ha superat el tràmit a la comissió informativa de dijous 23/07, on s'acorden quins temes es porten al ple. Els vots en contra del grup municipal de CiU, i l'abstenció de la resta de grups ha impossibilitat que la moció passés aquesta fase. La moció volia constituir una comissió de seguiment de la implantació de la llei, definir un grup de treball per a la modificació del ROM (el reglament de funcionament de l'ajuntament) per adaptar-lo a les noves exigències legals i l'obertura d'una Oficina per la Transparència que garantís, tècnicament, la implantació i l'exercici del dret d'accés a la informació dels veïns de Cabrils, amb recursos humans i materials necessaris, que no vol dir exclusius.

L'argument del govern per a la seva oposició a la proposta no va ser ni tècnica ni de contingut. S'al·lega disconformitat amb les formes. Caldrà que ens les expliquin.

Esquerra va entrar per registre telemàtic la proposta dissabte 18/07, i la Sra. alcaldessa tancava i signava la convocatòria de la comissió informativa dilluns 20/07, dia que des de la secretaria de l'ajuntament se'ns van trametre també els temes que el govern, sense comunicació prèvia als grups de l'oposició, vol elevar al ple. Res més lluny del que el govern ha vingut fent els darrers quatre anys.

Esquerra ha estat oberta, com sempre, a debatre prèviament a la comissió informativa el contingut de les seves propostes. Davant la possibilitat de transaccionar algun punt del text, no hi va haver cap proposta alternativa, i el resultat ha estat NO a la nostra moció. Flac favor a una proposta de seguiment d'una llei tan important i de tanta transcendència per tota la ciutadania, d'obligat acompliment pel consistori i de responsabilitat directa d'alcaldia.