dilluns, 28 de setembre del 2015

La licitació del servei de menjador de l'Escola Bressol queda deserta. Preguntes posteriors al ple de setembre de 2015.

PREGUNTA 1.Durant el patronat de l'escola bressol de juliol els pares van sol·licitar informació sobre el servei de menjador que ha estat gestionat per l'empresa Clece els darrers anys. El govern va manifestar que encara no s'havia tret la licitació, que va sortir el dia 11/08 i es va publicar la resolució el 15/09, un cop començat el curs. El concurs va quedar desert. Fins que es torni a licitar, el servei l'està donant Clece. Són les mateixes les condicions econòmiques del servei avui que al juny d'enguany? Per què no es va licitar el servei amb prou temps com per preveure aquesta situació?

El govern reconeix que no es va licitar amb prou temps i que es reunirà properament amb Clece per tractar els possibles sobre-costos que li pot representar a l'empresa la continuïtat de donar el servei per si n'assumeix algun que en cap cas serà traslladat al preu del servei pels pares. ERC ens congratulem de l'anunci de manteniment del preu dels menús però lamentem la poca previsió del govern, que acostuma a improvisar i no planificar les seves accions.

PREGUNTA2. L'ADF Burriac rep una subvenció cada any pel manteniment de franges, parcel·les, zones verdes, torrents i rieres. Per què nombroses vegades al llarg de l'any es contracten els serveis de l'empresa Els Avis de la Fusta, S.L. pels treballs de neteja per exemple de la riera i dels torrents quan aquesta tasca entenem l'hauria d'assumir-la l'ADF Burriac? Es un problema d'efectius? Es un problema d'insuficiència del conveni? A què és degut?
La regidora d’urbanisme, la Sra. Marta Gómez ens informa que estan realitzant un estudi per a planificar les possibles actuacions i accepta que el conveni actual amb l’ADF és manifestament insuficient, per lo que valoraran una millora d’aquest conveni.

Els Avis de la Fusta import total de 6.655 € pels treballs aprovats en la junta de govern del 21/07/2015 Subvenció de l'ADF Burriac 2015 té una subvenció de 30.000 euros

PREGUNTA 3. El ple municipal, amb els vots a favor només del govern va aprovar el 30 de juliol la intervenció integral de l'administració municipal en les activitats i instal·lacions del complex esportiu ILLA Activa. Una setmana després, la del 3 d'agost es feia efectiva. No serà fins un mes després passat tot l'agost, el 3 de setembre, que el govern demana a un consultor extern a requeriment de secretaria d'intervenció un estudi econòmic de viabilitat i un reglament d'establiment de servei. La documentació ja hauria d'estar en poder de l'ajuntament segons els terminis que vostès van establir. Ha estat entregada? Quina valoració en fa?
El govern ens informa que la documentació s'havia d'haver entregat el 21/09 i encara no ha arribat. Ens respondrà quan l'hagi pogut analitzar.

PREGUNTA 4. Voldríem conèixer quin ha estat l'increment d'abonats del complex esportiu respecte el mes de juny d'enguany, després de la intervenció de l'ajuntament?
Segons la Sra. Isabel Tamboleo, regidora d’esports, el govern no disposa de dades anteriors a la intervenció. Se'ns informa que des del 8 d'agost fins el dia del ple hi ha hagut 90 altes i 100 baixes. És a dir, hi ha hagut un decreixement de 10 abonats. El govern desconeix quin ha estat l'impacte de la campanya publicitària que s'ha fet per augmentar abonats. En breu s'iniciarà una nova campanya de captació. Des d'ERC lamentem la situació actual del complex que considerem preocupant amb el benentès que el govern es va donar fins el mes de novembre per a valorar si les instal·lacions continuaven obertes o es decidien tancar per a estudiar la millor manera de ser posteriorment reobertes amb un pla de viabilitat i sense algunes càrregues de l’etapa anterior.

PREGUNTA 5. Al darrer butlletí municipal, en l'àrea de medi ambient, es publica el reconeixement a Cabrils a la millor recollida selectiva neta de fracció orgànica dels municipis d'entre 5.001 i 50.000h. Cal felicitar a tots els veïns que amb la seva consciència medi ambiental fan possible aquest reconeixement de la Generalitat de Catalunya. Alhora, com ja hem posat de manifest en plens anteriors, hem comprovat que durant la Mostra Gastronòmica, aquesta bona pràctica de reciclatge no es porta a terme. Tots hem vist com el servei de neteja de la Mostra ho llençava tot a la brossa, barrejat. L'Ajuntament va donar algun tipus d'instrucció per al reciclatge? Es va fer algun tipus de selecció de la brossa recollida a la Mostra posteriorment? Ens semblaria una mica contradictori tot plegat si la resposta fos negativa, ja que és l'ajuntament qui primer ha de donar exemple.
La regidora de medi ambient, la Sra. Marta Gómez, i aparentment la resta del govern, no només no van donar cap tipus d’indicació a l’empresa de neteja sinó que desconeixia que no s’hagués reciclat la brossa de la Mostra Gastronòmica, fet que ens resulta poc sensible per part del govern, havent estat advertits en sessions anteriors, i havent-se’ls vist sopant durant aquest esdeveniment durant el mes d’agost. El govern ens manifesta la seva intenció de recopilar informació i proporcionar-nos-la.

PREGUNTA 6: Al butlletí municipal, l'àrea d'esports anunciava la rehabilitació dels vestuaris de la zona esportiva municipal i la seva breu conclusió abans de l'inici de temporada. Més d'un mes i mig després, quan la durada de les obres era de 2 mesos, no s'ha finalitzat del tot. A que són deguts aquests retards?
El govern reconeix l'endarreriment de les obres malgrat haver estat anunciada la seva finalització al butlletí municipal abans de concloure el mes d’agost. Tot i la polèmica que va suscitar per les xarxes socials amb algun usuaris, la regidora d’esports ho explica per la falta de material dels constructors de Cabrils durant el mes d'agost. Després de reiterades preguntes, la regidora justifica l’endarreriment de les feines únicament per haver coincidit amb l’agost, fet que contrasta amb la voluntat de fer coincidir les obres amb el període estival a raó de l’aturada de l’activitat del Club de Futbol Municipal. Malgrat estar licitat, el govern descarta la possibilitat de penalitzar a les empreses que van concórrer amb igualtat de condicions a un concurs públic, al·legant que sent empreses de Cabrils no se les ha de perjudicar, però que en propers concursos es tindrà en compte la situació creada a fi de convidar-les, valorar-les i que se’ls adjudiqui el concurs.

A Cabrils també guanya Junts pel Sí les eleccions al Parlament de Catalunya

27 de Setembre de 2015, una jornada electoral que serà recordada com les eleccions de la independència. La coalició Junts Pel Sí, integrada per una llista de persones d’ERC, CDC, MES i la societat civil (exmembres de l’ANC i Òmnium Cultural) ha guanyat les eleccions al Parlament de Catalunya amb 62 escons, i juntament amb els escons de la CUP, 10, es pot afirmar que l’independentisme assoleix globalment la majoria absoluta, 72 escons, 4 escons més de la meitat de l’hemicicle.

Resta saber quants dels 11 escons que corresponen a Catalunya Sí que es Pot poden considerar-se independentistes, donat que alguns dels seus membres abans i durant la campanya s’hi ha declarat. CSQEP ha concorregut amb un programa que defèn el dret a decidir.

La participació ha estat del 77,44%, i ha superat en 9 punts les darreres eleccions de 2012, on va participar el 67,96%.

Cabrils ha tingut una participació superior, del 84,78%, pràcticament 6 punts per sobre de les eleccions del 2012 on es va obtenir un 78,8%.

Malgrat que es vulgui fer una comparació de resultats entre les dues eleccions, la excepcionalitat d’aquesta convocatòria i l’aparició i desaparició de coalicions entre les candidatures, deixem pels politòlegs una anàlisi més acurada.

Junts pel Sí és la clara guanyadora a Cabrils amb 2580 vots i 59,85% del total de vots, molt lluny de la segona candidatura “Ciudadanos” que ha obtingut 623 vots, el 14,45%, seguit pel les CUP, PP, PSC, Unió, Catalunya Sí que es Pot amb 342 (7,93%), 225 (5,22%), 200 (4,64%), 157 (3,64%), 142 (3,29%) respectivament. I tancant PACMA amb 13 vots (0,30%), i Recortes Cero – Els Verds amb 7 (0,16%).

Volem agrair-te el teu vot, el teu suport a la candidatura de Junts Pel Sí, la candidatura que té el compromís de tirar endavant el full de ruta cap a la independència. Un procés que ha de culminar d’aquí a 18 mesos.









diumenge, 27 de setembre del 2015

La moció del refugiats sirians és aprovada per unanimitat al ple ordinari del 24 de setembre de 2015

El dijous dia 24 de setembre de 2015 a les 20h es realitzarà el ple ordinari de l'Ajuntament de Cabrils amb l'absència de l'alcaldessa i la portaveu del PP que excusaren la seva presència. El ple va quedar representat per 5 regidors de CiU, 4 d'Esquerra, 1 dels MUC i 1 del PSC.

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l'esborrany de les actes de la sessió plenària ordinària de data 30 de juliol de 2015 i de la sessió extraordinària de data 31 d'agost de 2015.

ERC Cabrils s'ha abstingut a les dues votacions. Esquerra ha sol·licitat els vídeos de les dues sessions i hem rebut com a resposta que no se'ns pot facilitar còpia, tot i que se'ns convida a visualitzar-los en horari de secretaria, de 8 del matí a les 15h tots els dies laborables. Alcaldia té la possibilitat discrecional de proporcionar còpies tal i com estableix l'actual ROM que caldrà ser modificat quan entri en vigor el títol II de la llei de transparència, del dret a la informació i el bon govern. Els darrers anys, la Sra. Marta Garcés havia sol·licitat diverses vegades els vídeos i el regidor de comunicació li havia facilitat. No és el cas del grup municipal de CiU que mostra novament la seva transparència amb aquesta actitud vers els grups de l'oposició.

Les actes han estat APROVADES amb els vots a favor del govern de CiU, MUC, PSC, PP i l'abstenció d'ERC.

I. Part resolutiva de la sessió.

2.- Dictamen d'aprovació inicial del conveni urbanístic entre l’Ajuntament de Cabrils i els propietaris de la Unitat d'Actuació 30 Cal Gras.

Esquerra ha votat A FAVOR de la moció, malgrat que ha expressat les seves reserves amb l'acord arribat i signat per totes les parts. Un acord que a canvi de permetre segons alcaldia una major densitat de construcció a CaixaBank, l'entitat propietària a dia d'avui d'un dels subsectors de Cal Gras, anteriorment en possessió de l'empresa xxx, permetrà que el banc no executi una sentència que obligaria als veïns de Cal Gras a pagar una proporció major de les costes d'urbanització del sector.

La moció ha estat aprovada per UNANIMITAT pel ple.

3.- Dictamen d'aprovació inicial de la modificació de pressupost núm. 14/2015 per concessió de crèdit extraordinari.

Esquerra s'ha ABSTINGUT. S'han modificat unes partides pressupostàries per a realitzar la compra d'una furgoneta.

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor de CiU i MUC, i l'abstenció d'ERC i el PSC.

4.- Proposta d'aprovació definitiva del Compte General 2014.

Esquerra ha votat A FAVOR. Un vot positiu a com s'han fet els comptes, no al seu contingut. Com ja vam manifestar quan es va presentar el pressupost, el govern de CiU ha estat prioritzant aquests anys aspectes que no milloren la vida dels cabrilencs i cabrilenques, especialment els més joves i els adolescents que no disposen d'espais on desenvolupar el seu creixement com a persones. Esquerra va votar EN CONTRA dels pressupostos, i manté aquest posicionament.

Altrament, el govern, continua aplicant la taxa dels guals com una mesura recaptatòria que ha servit, no per proporcionar nous serveis, sinó per eixugar dèficits com el de l'àrea de mobilitat, en concret la línia C18 que la setmana abans de les eleccions quedada suprimida, en una mesura ja no precipitada, donat que hagués calgut corregir-ho abans, sinó obrint una nova línia cap a BCN. Els guals cal racionalitzar-los, com vam dir en campanya, només paga qui l'utilitza. Aquesta serà una mesura sobre la qual continuarem insistint-hi.

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots del govern de CiU, ERC, MUC, PP i l'abstenció de PSC.

5.- Dictamen, a proposta del Grup municipal d'ERC, pel reconeixement del caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre.

Esquerra presenta aquesta moció per a manifestar el caràcter extraordinari de les eleccions del 27S i donar-li el caràcter pleviscitari que no va ser possible amb la convocatòria del president de la Generalitat d'un referèndum pel 9N de 2014, i que va acabar sent una consulta popular amb la participació de més de 2 milions de persones. Les eleccions del 27S volem que siguin les darreres eleccions autonòmiques del nostre país i es posi així en marxa el full de ruta per a que el nostre país esdevingui en 18 mesos independent.

La moció ha estat APROVADA pel PLE amb els vots A FAVOR d'ERC, CDC, MUC, l'abstenció de PSC i el vot en contra d'Unió.

(podeu llegir la moció aquí)

II. Part no resolutiva de la sessió.

6.- Mocions d'urgència.
Tots els grups municipals presenten conjuntament una moció "“Som un municipi d’acollida i solidari, en una societat d’acollida i solidària” sobre un tema d'especial interès les darreres setmanes a la premsa internacional i la catalana, la crisis dels refugiats. En un esforç conjunt, s'han analitzat les diferents propostes que s'han presentat des del grup socialista i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. De la revisió dels textos finalment s'han fet unes petites modificacions per a donar resposta a les diferents sensibilitats que han conclòs amb la presentació conjunta del text.

El ple APROVA per UNANIMITAT la urgència de la proposta

El ple APROVA per UNANIMITAT la moció.

7.- Donar compte de les resolucions dictades per l'alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.

8.- Precs i preguntes.