diumenge, 27 de setembre del 2015

La moció del refugiats sirians és aprovada per unanimitat al ple ordinari del 24 de setembre de 2015

El dijous dia 24 de setembre de 2015 a les 20h es realitzarà el ple ordinari de l'Ajuntament de Cabrils amb l'absència de l'alcaldessa i la portaveu del PP que excusaren la seva presència. El ple va quedar representat per 5 regidors de CiU, 4 d'Esquerra, 1 dels MUC i 1 del PSC.

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l'esborrany de les actes de la sessió plenària ordinària de data 30 de juliol de 2015 i de la sessió extraordinària de data 31 d'agost de 2015.

ERC Cabrils s'ha abstingut a les dues votacions. Esquerra ha sol·licitat els vídeos de les dues sessions i hem rebut com a resposta que no se'ns pot facilitar còpia, tot i que se'ns convida a visualitzar-los en horari de secretaria, de 8 del matí a les 15h tots els dies laborables. Alcaldia té la possibilitat discrecional de proporcionar còpies tal i com estableix l'actual ROM que caldrà ser modificat quan entri en vigor el títol II de la llei de transparència, del dret a la informació i el bon govern. Els darrers anys, la Sra. Marta Garcés havia sol·licitat diverses vegades els vídeos i el regidor de comunicació li havia facilitat. No és el cas del grup municipal de CiU que mostra novament la seva transparència amb aquesta actitud vers els grups de l'oposició.

Les actes han estat APROVADES amb els vots a favor del govern de CiU, MUC, PSC, PP i l'abstenció d'ERC.

I. Part resolutiva de la sessió.

2.- Dictamen d'aprovació inicial del conveni urbanístic entre l’Ajuntament de Cabrils i els propietaris de la Unitat d'Actuació 30 Cal Gras.

Esquerra ha votat A FAVOR de la moció, malgrat que ha expressat les seves reserves amb l'acord arribat i signat per totes les parts. Un acord que a canvi de permetre segons alcaldia una major densitat de construcció a CaixaBank, l'entitat propietària a dia d'avui d'un dels subsectors de Cal Gras, anteriorment en possessió de l'empresa xxx, permetrà que el banc no executi una sentència que obligaria als veïns de Cal Gras a pagar una proporció major de les costes d'urbanització del sector.

La moció ha estat aprovada per UNANIMITAT pel ple.

3.- Dictamen d'aprovació inicial de la modificació de pressupost núm. 14/2015 per concessió de crèdit extraordinari.

Esquerra s'ha ABSTINGUT. S'han modificat unes partides pressupostàries per a realitzar la compra d'una furgoneta.

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor de CiU i MUC, i l'abstenció d'ERC i el PSC.

4.- Proposta d'aprovació definitiva del Compte General 2014.

Esquerra ha votat A FAVOR. Un vot positiu a com s'han fet els comptes, no al seu contingut. Com ja vam manifestar quan es va presentar el pressupost, el govern de CiU ha estat prioritzant aquests anys aspectes que no milloren la vida dels cabrilencs i cabrilenques, especialment els més joves i els adolescents que no disposen d'espais on desenvolupar el seu creixement com a persones. Esquerra va votar EN CONTRA dels pressupostos, i manté aquest posicionament.

Altrament, el govern, continua aplicant la taxa dels guals com una mesura recaptatòria que ha servit, no per proporcionar nous serveis, sinó per eixugar dèficits com el de l'àrea de mobilitat, en concret la línia C18 que la setmana abans de les eleccions quedada suprimida, en una mesura ja no precipitada, donat que hagués calgut corregir-ho abans, sinó obrint una nova línia cap a BCN. Els guals cal racionalitzar-los, com vam dir en campanya, només paga qui l'utilitza. Aquesta serà una mesura sobre la qual continuarem insistint-hi.

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots del govern de CiU, ERC, MUC, PP i l'abstenció de PSC.

5.- Dictamen, a proposta del Grup municipal d'ERC, pel reconeixement del caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre.

Esquerra presenta aquesta moció per a manifestar el caràcter extraordinari de les eleccions del 27S i donar-li el caràcter pleviscitari que no va ser possible amb la convocatòria del president de la Generalitat d'un referèndum pel 9N de 2014, i que va acabar sent una consulta popular amb la participació de més de 2 milions de persones. Les eleccions del 27S volem que siguin les darreres eleccions autonòmiques del nostre país i es posi així en marxa el full de ruta per a que el nostre país esdevingui en 18 mesos independent.

La moció ha estat APROVADA pel PLE amb els vots A FAVOR d'ERC, CDC, MUC, l'abstenció de PSC i el vot en contra d'Unió.

(podeu llegir la moció aquí)

II. Part no resolutiva de la sessió.

6.- Mocions d'urgència.
Tots els grups municipals presenten conjuntament una moció "“Som un municipi d’acollida i solidari, en una societat d’acollida i solidària” sobre un tema d'especial interès les darreres setmanes a la premsa internacional i la catalana, la crisis dels refugiats. En un esforç conjunt, s'han analitzat les diferents propostes que s'han presentat des del grup socialista i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. De la revisió dels textos finalment s'han fet unes petites modificacions per a donar resposta a les diferents sensibilitats que han conclòs amb la presentació conjunta del text.

El ple APROVA per UNANIMITAT la urgència de la proposta

El ple APROVA per UNANIMITAT la moció.

7.- Donar compte de les resolucions dictades per l'alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.

8.- Precs i preguntes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada