diumenge, 3 de febrer del 2013

Precs i preguntes d'ERC-CxC-AM al govern municipal durant el Ple Ordinari de gener 2013

fiscalitzant l'acció de govern
Preguntes sobre les Juntes de Govern entre plens ordinaris

Punt 7 del 11/12/2012 sobre declarar deserta la licitació de contractació pel servei de neteja dels edificis municipals. Quin és l'estat de licitació actual? A quines empreses es té previst convidar si aquest és el procés que es vol realitzar a partir d'ara?

Alcaldia ens diu que respondrà per escrit. Us ho facilitarem tant aviat ens arribi la resposta. El dia 29/01/2013, però, apareixia publicada al BOE i altres diaris oficials la licitació. (link a la Plataforma electrònica de contractació pública de la Generalitat)

Punt 8 del 11/12/2012 sobre la suspensió de la proposta d'imposició de penalitzacions per compliment defectuós del contracte de serveis per la realització de l'inventari municipal. El representant de l'empresa es va comprometre a esmenar les deficiències detectades, però en el passat ple, i en el patronat de la col·lecció arxiu municipal de Cabrils la senyora Morales ens va dir que l'empresa no realitzaria l'inventari de la col·lecció. Li vam preguntar per la renegociació del preu del contracte degut a l'incompliment d'aquest. A quin acord econòmic ha arribat el govern de Cabrils?

La senyora alcaldessa ens diu que efectivament està recollit en el contracte però que de moment no s'ha realitzat l'inventari. L'empresa adjudicatària està parlant amb els tècnics de l'ajuntament no només sobre el museu sinó també per arreglar deficiències de les fitxes de patrimoni. Tot i així encara no s'ha renegociat el contracte. El grup municipal d'ERC-CxC-AM tornarà a insistir fins a que quedi clar l'acord al que arribin les dues parts per a compensar aquest incompliment de contracte.

Punt 2 del 27/12/2012 sobre l'expedient d'obres majors número 128/2012 a nom del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Vist l'expedient on s'informa l'autorització per enderrocar l'edifici de "La Calma", ens agradaria conèixer quin ha estat el procés per arribar a aquest punt, donat que dubtem que el Departament tingués com a preocupació aquesta instal·lació. I què té previst fer el Departament amb el solar que quedarà lliure.

L'enderrocament de l'edifici de "La Calma" ha estat a requeriment del govern del consistori per trobar-se en estat ruïnós. El departament però ha sol·licitat que sigui declarat d'interès públic a fi de no pagar les taxes d'enderrocament. L'ajuntament no ho ha acceptat. Un cop s'hagi realitzat l'enderrocament, el govern vol que el solar quedi pla per poder-hi fer "horts urbans".

Punt 12 del 27/12/2012 sobre el nomenament d'un agent interí de la Policia Local per raons de màxima urgència. Hem d'entendre que el pressupost del cos no ha augmentat en el capítol 1 amb la contractació per urgència d'un nou agent i amb els complements de producció de 150 euros pels responsables d'àrea. És així? Un cop finalitzat el període de 3 mesos, què té previst fer el govern? Treure la plaça a concurs?


Alcaldia assenteix que no augmenta el capítol I del pressupost per aquesta àrea i ens aclareix que es fa un nomenament d'un policia interí que ocupava una plaça per mobilitat. Aquest agent passa a una plaça d'interinatge per treure la plaça en propietat més endavant. S'haurà de fer un concurs de lliure concurrència. Per cobrir l'estructura actual de la policia, un nou agent s'incorporarà fins a la tornada de l'agent en mobilitat.
 
Precs al govern:

El Parc de la Vela, de recent remodelació disposa d'un terra de cauxú que esmorteeix les possibles caigudes de les criatures, però segons especialistes en la matèria ens han fet saber que el terra en dies de pluja o de molta humitat pot ser lliscant. Existeix una resina que minimitza aquests possibles accidents. Li proposem doncs al govern que estudiï la possibilitat de millorar el paviment en pro de la seguretat tant de grans com de petits. El govern en pren nota.

Un veí ens va comentar que el carrer que puja cap a la Llobera disposa de 3 revolts tancats molt perillosos quan es troben dos cotxes. Es suggereix estudiar posar algun tipus de senyalització o de mitgeres (a definir per la policia local) que pugui reduir tant la velocitat dels vehicles com el risc d'accidents. Alcaldia ens demana que li facilitem la situació exacta dels revolts.

ERC-CxC-AM va entrar fa unes setmanes una instància per a que es posessin a les entrades del municipi cartelleres anunciant Cabrils com a "Municipi per la independència". Aquesta iniciativa se'ns va fer arribar a través de l'ANC-Maresme.  De moment el govern no ha donat resposta afirmativa a aquesta demanda malgrat CiU haver votat afirmativament a la moció que va presentar Esquerra per la nostra adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). 


Preguntes al govern:

Telefonia. Durant el debat de pressupostos vam felicitar al govern per la reducció d'un 30% de la factura telefònica. La pregunta no va ser resposta i voldríem saber quines condicions s'han pactat amb el proveïdor de telefonia.

La senyora alcaldessa manifesta que no ho sap i que ens respondrà per escrit.

Can Tosca. Com és ben sabut per tothom, l'any passat l'ajuntament de Cabrils va tallar els pollancres del camí de Can Tosca al·legant que feien malbé les clavegueres i havien començat a malmetre els murs de les cases adosades de la urbanització de la Marina Verda. La senyora alcaldessa en ple va respondre'ns que l'hivern d'enguany es plantarien arbres que no provoquessin desperfectes a l'altra banda del carrer. Voldríem saber si ja s'ha concretat el tipus d'arbre i quan es plantaran. Hem de recordar que el proper ple serà per primavera i segons alcaldia ja no serà època per fer aquest tipus d'acció.

La senyora alcaldessa i posteriorment el senyor Serrano manifesten que l'argument exposat és incorrecte. Segons la senyora alcaldessa, no existeix aquest compromís i volen esperar a que s'urbanitzin les parcel·les de l'altra banda del carrer per plantar-hi arbres. Fer-ho ara implicaria aixecar les voreres i actuar sense sentit comú. El Sr. Serrano afegeix que ell va dir que es plantarien en zona pública i aquest troç és molt petit. Segons ell potser només se'n plantarien un parell. ERC-CxC-AM no entén el mateix. Entén que no hi ha voluntat política d'assumir el que s'ha dit en ple. No es volen reposar els arbres i vol que es deixi estar el tema. Convidem als veïns de Cabrils a preguntar novament al ple sobre el tema, donat que alcaldia ha deixat clar que de moment, i durant anys, no es plantarà cap arbre – a no ser que la situació econòmica canviï i s'urbanitzi la banda de mar del camí de Can Tosca.

Mobilitat. El govern va anunciar la posada en marxa d'una nova línia d'autobús entre Cabrils i Vilassar de Dalt pel proper any, l'antiga C-31 que ha deixat d'operar entre VdD i Premià de Mar. Volem saber quan té previst el govern posar-la en marxa.

La senyora alcaldessa admet que té pendent de parlar d'aquest tema amb l'alcalde de VdD, el Sr. Xavier Godàs. Segons la senyora Morales el projecte que havien descrit en el ple de pressupostos del 2013, ara fa tot just un mes, s'haurà de canviar donat que difícilment l'ajuntament de VdD es podrà fer càrrec de les costes dins del seu municipi degut a la seva greu situació econòmica. I continuà afegint que s'haurà de replantejar el recorregut i com a molt fer arribar la línia fins a la parada de bus per fer l'enllàs amb la línia de VdD a Barcelona. El Sr. Viudez va preguntar si l'ajuntament assumiria el cost del trajecte dins del terme municipal de VdD, al que va respondre que sí.

Fa uns dies, abans del ple, el govern de VdD ens va confirmar que hi va haver unes converses preliminars amb el govern de Cabrils però que el projecte no s'havia acabat de concretart, tot i que hi van mostrar interès. Així mateix, el govern de VdD no disposa de la informació del cost d'aquesta línia ni d'una proposta de l'empresa CASAS ni ho ha pressupostat encara. Entenent que el govern el deu considerar un dels seus projectes estrella per enguany, que també resoldria la comunicació dels joves de Cabrils que van a l'Institut Jaume Almera després de la pèrdua de finançament de transport escolar des del CCM però la forma com s'ha gestionat el tema fins al moment, malgrat la previsió de dotació econòmica, ha estat poc eficient.

Via pública. Esquerra ha estat entrant instàncies al registre d'entrada de l'ajuntament per denunciar el mal estat del paviment d'alguns carrers del nostre poble. Ens agradaria saber quines inversions té previstes realitzar l'àrea de via pública i on.

El govern ens comenta que hi ha prevista la inversió per actuar al paviment de Can Tolrà, trossos de la Llobera i un parell de revolts a Can Bargay.

Organitzatiu. Ens agradaria saber quina ha estat la causa de la modificació de criteri d'alcaldia per restringir la presentació de mocions al ple a dues per grup com marca el ROM, a diferència del que havíem vingut fent fins ara que no s'havia establert cap límit.

Segons alcaldia "se li havia escapat" en la lectura del ROM aquest punt que restringeix per cada grup l'entrada de dues mocions per ple i ara l'aplica. ERC-CxC-AM entén que és una limitació de generació de propostes al ple i per tant cal modificar el text per a no limitar-ho. Tot i així ens sorprèn que quelcom d'aquesta magnitud per a la participació dels grups municipals als plens se'ls pugui escapar, tenint en compte que CiU es trobava a l'oposició a la legislatura anterior amb el mateix text del ROM. Hem d'entendre que o bé no es feien propostes o ja els estava bé.