dimecres, 13 de gener del 2016

Participació? Gairebé, però no... Torni-ho a intentar

El passat divendres 8 de gener vam assistir a la primera convocatòria de grup de treball. Aquest grup de treball va versar sobre la riera i les intervencions que el govern proposa dur-hi a terme per millorar-ne la situació. A la reunió hi va assistir la Sra. Alcaldesa, la regidora d’urbanisme, el regidor de participació, transparència i regeneració institucional, el regidor del PSC, un expert convidat pel MUC, el tècnic contractat per a la redacció del projecte, un tècnic municipal i un regidor d’ERC Cabrils.

Valorem especialment interessant tenir l’oportunitat de poder escoltar de primera mà quins han estat els criteris i principis que han definit la proposta de les obres a realitzar. I encara és més positiu tenir l’oportunitat de discutir amb el tècnic redactor del projecte quines són les seves propostes i en què es fonamenten, especialment en un tema que ens ha preocupat i ens preocupa tant i que hem pogut copsar com una de les inquietuds dels veïns de Cabrils. Ambdós aspectes facilitats pels regidors que ocupen el govern, raó per la qual els traslladem la nostra més sincera felicitació.

La proposta d’intervenció va dirigida a mantenir el nivell de la llera de la riera per evitar els problemes en les fonamentacions dels murs de contenció, i consisteix en la construcció d’una sèrie d’entrebancs - situats sota els diferents ponts per evitar l’impacte estètic - dedicats a aturar la sorra que baixa amb les rierades. A més, també es proposa el redisseny dels accessos a la riera, treient-los del pas de l’aigua, la substitució del pont de la Gleva per una passera de menor gruix, i la disposició de rocalles a les sortides del clavegueram.


Tot i els aspectes positius de l’experiència, ens quedem amb ganes de més, de molt més. Per nosaltres, un grup de treball no s’hauria de limitar a una reunió expositiva, on un tècnic contractat per l’Ajuntament ens explica un projecte, que si no ha enllestit sí que ha començat a embastar, i on veiem que qualsevol proposta que fem és rebutjada per no encaixar amb un plantejament que ja està molt avançat i argumentat, o queda relegada a hipotètiques futures actuacions complementàries a l’actual. Pensàvem que se’ns oferia la possibilitat de debatre propostes, de treballar conjuntament pel bé del municipi. Esperem que així sigui en un futur proper, però malauradament, de moment hem assistit a una mera reunió informativa on un tècnic ens ha explicat “el que s’ha de fer” i el “per què no es pot recollir cap de les nostres propostes en el punt en el que es troba el projecte”. Continuarem intentant-ho.