diumenge, 29 de gener del 2012

Precs i preguntes d'ERC-CxC-AM realitzades al govern municipal durant el Ple de gener del 2012.


Al darrer ple, els vaig preguntar quan tenia previst el govern municipal publicar el document sobre el seu pla de govern, segons el compromís que havia adquirit amb els veïns de Cabrils quan va acordar la formació del govern entre CiU, PP i VIC i que vostès van signar. La resposta del Sr. Serrano va ser que hi estaven treballant i que properament el farien públic. Tenen ja una data per que coneguem quines són les prioritats del govern per aquesta legislatura?

La Sra. Morales ens ha respòs que hi continuen treballant i que no ens pot donar una data de publicació donat que tenen molta feina.

Hem de posar de relleu des d'ERC-CxC-AM que l'equip de govern va adquirir un compromís amb els veïns i veïnes de Cabrils tot just passades les eleccions el juny del 2011, no amb l'oposició. Ha passat mig any de govern sense haver-se fixat les línies polítiques de l'equip de govern. Hem d'interpretar doncs que l'equip de govern no té projecte, sinó que pren decisions reactives, per solucionar el dia a dia i sense un fil conductor comú. Entenem que estem vivint un regne de taifes. Quan alguns regidors ens diuen “votem així perquè això no està al nostre acord” només pot dir dues coses: tenen un full de ruta però no el volen fer públic, o bé no el tenen i senzillament van a la seva.


ÀREA D'EDUCACIÓ.

Com molts dels nostres veïns saben, el govern de la Generalitat ha fet caure del pressupost pel 2012 la partida per la construcció de l'Institut de Cabrils. Pel curs 2012-2013 sortiran uns 20 alumnes de 4rt d'ESO que haurien de continuar els seus estudis a l'Institut però que es veuran obligats a anar, si volen al Jaume Almera de Vilassar de Dalt. Aquest curs, 2012-2013 els alumnes del Mas Maria aniran també a l'Institut de Cabrils obrint-se una nova línia, i augmentant en 2 grup les necessitats d'espai de l'Institut. Això obligarà a la Generalitat a posar un mòdul addicional al parking dels professors. Hi haurà dos dues classes que de 4rt que pel curs 2013-2014 haurien de poder continuar els seus estudis a l'Institut de Cabrils, i sinó novament haurem de posar més mòduls, però aquest cop al pati. Quina és l'opinió del govern municipal davant aquesta situació. Què farà el govern per garantir que pel curs 2013-2014 (pel setembre de l'any vinent) els estudiants de batxillerat de Cabrils, puguin continuar estudiant al seu institut?

El Sr. Gil va afirmar que la informació que facilitàvem era correcta i que havien informat als pares de les escoles el dilluns d'aquesta setmana (reunió a la qual no hi vam ser convidats els regidor), amb l'assistència de la Sra. Alcaldessa, del regidor d'educació i del regidor JR Sánchez en qualitat de pare.

El Sr. Gil va comentar que l'ajuntament no pot fer moltes més accions de les que ha fet, i que els serveis territorials d'educació els van manifestar la voluntat de disposar l'institut pel curs 2014-2015. Segons la seva opinió, l'anterior govern de la Generalitat va prendre aquesta decisió per “satisfer el territori” i fent un acte d'irresponsabilitat. El Sr. Gil ens va llegir una carta dirigida a la senyora alcaldessa del molt honorable Artur Mas, president de la Generalitat on manifestava que la construcció de l'institut és prioritària pel Govern però de la qual no se'n desprenia ni el compromís d'una data per l'inici, ni per la finalització, ni per la posada en marxa del nou edifici de l'Institut de Cabrils. Finalment la Sr. Morales, en la seva intervenció va comentar que intentaran pressionar al Departament d'Educació reclamant la masia del Mas Maria pel cost que li suposa al consistori el manteniment de l'edifici sense donar-li l'ús que el govern voldria.

El portaveu d'ERC-CxC-AM, Xavier Viudez, va afegir el nostre suport al govern municipal per l'assoliment d'aquesta fita pel poble, i anuncià que el grup parlamentari d'ERC ha presentat una modificació parcial als pressupostos de la Generalitat de Catalunya a fi i efecte que sigui inclòs per enguany una partida per poder iniciar la construcció de l'edifici i pugui utilitzar-se a l'inici del curs 2013-2014. Aquesta proposta serà votada la setmana vinent a la Comissió d'Economia del Parlament de Catalunya, i confiem que el govern de la Generalitat reconsideri la seva posició.


Disposa el govern municipal de més informació sobre les recents declaracions del president de la Diputació de Barcelona i de la consellera d'Educació sobre les retallades de les subvencions per les escoles bressol?

El Sr. Gil respon que no.


ÀREA DE BENESTAR SOCIAL

Als darrers dos plens, la regidora Marina Infiesta ens va respondre que no disposava de dades sobre l'impacte de les mesures preses pel govern de la Generalitat durant el mes d'agost en referència al PIRMI. Aquest regidor voldria saber si disposa d'aquesta informació pel ple d'avui.

La Sra. regidora ha respòs que actualment les tècniques de serveis socials estan elaborant la memòria del 2011 i que properament faran arribar aquesta informació al nostre grup municipal.

Com ja hem explicat anteriorment, el frau detectat i reconegut pel Departament de Benestar i Família ha estat inferior a l'1%. La gestió que va realitzar el govern no només va ser incompetent, als fets cal remetre's, sinó que va posar en dubte la feina dels professionals de serveis socials dels ajuntaments de Catalunya i va posar en un major risc d'exclusió social a les persones més necessitades, persones sense un altre recurs que aquesta ajuda. ERC-CxC-AM estudiarà les dades i n'explicarà el seu contingut en breu.


ÀREA D'ESPORTS.

Quin va ser l'objectiu de la visita de la regidora d'esports a les instal·lacions esportives de la Mútua? Quines conclusions va extreure'n. S'ha reunit alguna altra persona del consistori amb algun directiu de la Mútua els darrers mesos, amb quin objectiu?

La Sra. Isabel Tamboleo en va confirmar la seva visita a les instal·lacions esportives de MC-Mutual per conèixer el seu estat. Així mateix ens va manifestar que properament es reuniria amb el portaveu del nostre grup municipal per informar-lo dels projectes que l'ajuntament està estudiant i que encara no pot fer públics. La Sra. alcaldessa afegí que s'havia reunit amb el director gerent de la Mútua per estudiar dins del marc de la revisió del POUM la millor manera de facilitar la venda de la propietat, reparcel·lant-la i canviant-ne els usos, sempre de serveis. En un concurs de venda realitzat l'any passat, aquest va quedar desert.

Estudiarem doncs les propostes, les debatrem amb tots els agents polítics i socials, i esperarem que el govern també ho incorpori a la proposta realitzada pel nostre grup de consultar-ho en el marc del POUM als cabrilencs i cabrilenques mitjançant una consulta popular que el govern s'ha compromès a organitzar en aquest ple, fruit de la moció retirada per ERC-CxC-AM.


ÀREA DE COMUNICACIÓ.

El Sr. Viudez va inciar la seva intervenció sobre l'àrea de comunicació amb una crítica constructiva al seu regidor, Edmon Nadal. “Els canals de comunicació municipals són de tots, pagats per tots els veïns de Cabrils, i no els hem de confondre amb un espai d'opinió del govern.” Això ho dèia en referència als articles d'opinió que hem vist publicats al butlletí municipal d'hivern com als articles de la web. “Tots els grups municipals tenen un espai al final del butlletí. És allí on pot expressar lliurement la seva opinió, i no en un espai institucional”.


TELEVISIÓ.

Ha modificat el govern el contracte amb Maresme TV pel que fa al número de plens que es retransmetran i respecte als continguts de l'espai

El Sr. Nadal va dir que properament es realitzarien els canvis.


BUTLLETÍ.

Està d'acord tot el govern amb la seva afirmació que “tindrem una banyera coberta” com a piscina? Els voldria recordar que a la sessió informativa de presentació del projecte l'antic alcalde, Joaquim Colomer va explicar perquè s'havia decidit fer una piscina de 20m i no de 25, va ser per cost de manteniment i per prioritzar l'ús de joves, les escoles i gent gran de Cabrils durant tota la jornada. No condicionant l'us a un club de natació.

Li recordo que governar és prendre decisions, de la mateixa manera que l'anterior grup de govern va optar per un equipament familiar, vostès han optat per un contracte amb una televisió privada en comptes de continuar amb el consorci de la televisió pública.

La Sra. alcaldessa va manifestar que no es tracta d'una banyera, que ho atribuïa a la ironia del senyor regidor, i afegia que molts veïns els havien dit que la piscina era petita, i havien volgut canviar les seves dimensions (a 25m) quan van entrar al govern. L'avançat estat de l'obra i que el cost del canvi era molt gran i finalment fou desestimat.


WEB DE L'AJUNTAMENT.

El nostre grup municipal voldria saber quan estarà finalment disponible la web que tantes vegades el govern ens ha anunciat. Li recordo que se'ns va anunciar pel mes d'octubre, ho va recollir també el butlletí d'informació municipal de CiU del mes d'octubre i després per una setmana després de l'anterior ple. Podem donar una data definitiva?

El Sr. Nadal ens ha informat que properament estarà disponible i que ja es pot veure a la url: portal.cabrils.org com quedarà.


Què ha volgut dir l'equip de govern en l'article “Pau Ajuntament – CCOO” que apareix a la web de l'ajuntament amb el text “acorden trencar amb el període negre viscut amb l'anterior equip de govern”. Serà aquest equip de govern també “negre” quan alguna associació o entitat no es posi d'acord amb ell?

La Sra. alcaldessa respon afirmativament. Aquest període es pot considerar com a negre donat que va ser un període d'alta conflictivitat i que va portar fins i tot a l'expulsió del públic dels plens de l'ajuntament. A això però no considera que els conflictes entre govern i entitats de Cabrils puguin ser equiparables.


INSTAL·LACIONS

La Fàbrica. Quin és l'estat actual de La Fàbrica, en quin estat es troba? Quantes empreses han concursat i quan començaran les tasques d'arranjament.

La Sra. alcaldessa comenta que actualment ja s'ha licitat i que s'hi han presentat 4 empreses. Properament es començaran les obres.


ÀREA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA


Sobre la convocatòria per a la concessió de subvencions per a activitats desenvolupades durant l’any 2011 i que ja vàrem preguntar al ple anterior. Quins mecanismes va utilitzar l'ajuntament per publicitar-ho i fer-ho arribar a les entitats del poble? Quantes d'elles han presentat sol·licitud? I quin és l'estat d'adjudicació?

El Sr. Nadal no disposa d'aquesta informació. La Sra. alcaldessa ens informa només que les subvencions ja han estat adjudicades però que no ens pot facilitar més detalls. Ens remet a la secretaria de l'ajuntament.


Aquest regidor voldria saber quantes al·legacions s'han respòs als veïns i veïnes de Cabrils de l'ordenança de convivència ciutadana de les 50 o 60 que el Sr. Nadal ens va dir que s'havien entrat , com a resposta a la pregunta que li vam formular durant el darrer ple ordinari.

La Sra. alcaldessa respon que encara s'estan ordenant les al·legacions presentades pels veïns i veïnes de Cabrils per falta de temps dels tècnics Recorda així mateix que van ser presentades sis persones i respon que espera que es responguin en un termini màxim de quinze dies.

Li sorprèn però al portaveu del nostre grup no només la lentitud de la resposta als ciutadans que han realitzat les al·legacions i la falta de respecte de l'administració local d'un deure vers els seus veïns. Han passat quatre mesos des de l'aprovació en ple, i tres des del tancament del període de presentació d'al·legacions.


Han elaborat els serveis tècnics de l'ajuntament algun informe tècnic durant les darreres setmanes sobre les reformes que hauria de fer la Societat La Concòrdia per adequar la sala del teatre per la seva reapertura com es va comprometre el govern municipal en la darrera reunió conjunta entre el govern i la junta de la societat La Concòrdia el dia 3 d'octubre passat? En cas negatiu, quan té previst que la societat disposi d'aquesta informació? Li vull recordar al govern que la Sra. Alcaldessa va respondre que en la setmana següent al ple seria presentat l'informe a la Junta de la Concòrdia i a aquesta no li consta.

La Sra. alcaldessa ens comenta que no s'ha fet l'informe i donat que corre el risc de recordar-li-ho la sessió següent, no ens facilitarà una data d'entrega del document a la Junta de Societat La Concòrdia.


ÀREA DE MEDI AMBIENT

Quan té previst l'ajuntament tornar a plantar arbres al camí de can Tosca? Ha consultat la regidoria de medi ambient o d'urbanisme amb algun especialista en arbrat per assessorar-se pel millor tipus d'arbre que s'hi haurà de plantar segons les característiques del terreny i per disminuir l'impacte visual sobre el paisatge de la zona?

El Sr. Serrano ens informa que de moment no hi ha data per tornar-los a plantar i la Sra. Infiesta ens comenta que estan estudiant una proposta que han fet arribar al govern aquesta setmana.

El grup municipal d'ERC-CxC-AM espera que siguin reposats els arbres abans del ple següent donant així solució als problemes que havien denunciat els veïns i a l'impacte visual des de la riera de la urbanització de la Marina Verda.


ÀREA DE RECURSOS HUMANS

Quan serà presentat i signat el nou conveni dels treballadors laborals i funcionaris de l'Ajuntament de Cabrils? Recollirà el conveni la proposta presentada en sessió informativa d'ERC-CxC-AM que garantís que els treballadors de l'ajuntament estarien disponibles durant les festes majors de Cabrils per prevenir situacions com la de l'any passat on el consistori va haver de contractar per via d'urgència un treballador donat que fins a 4 persones de la brigada es trobaven de vacances?

La Sra. alcaldessa ens informa que el conveni ja ha estat negociat i que serà presentat a començament del mes de febrer d'enguany. Així mateix, el conveni recollirà la proposta realitzada per ERC-CxC-AM.

Entén doncs el nostre grup que a partir d'ara no caldrà la contractació per via d'urgència de nou personal per l'ajuntament de Cabrils en l'avinentesa que l'actual equip de govern sabrà gestionar les càrregues de feina que hi poden haver a determinades èpoques de l'any, tot i respectant les vacances dels treballadors de l'ajuntament.


El govern municipal va anunciar que internalitzaria la brigada de parcs i jardins. Ha informat a l'empresa que dóna el servei al municipi de les seves intencions i de les causes per les quals vol rescindir el contracte?

El govern ens informa que , i el Sr. Serrano comenta que l'ajuntament i FCC ha arribat a un acord per la rescissió voluntària del contracte per la qual s'internalitza la brigada sense que se'n demani indemnització.

ERC-CxC-AM esperarà a fer una valoració d'aquesta decisió abans de finalitzar la legislatura amb prou perspectiva, tant pel que fa a costohttp://www.blogger.com/img/blank.gifs, qualitat del servei i recursos destinats durant aquest període.


Recordem als lectors que aquesta informació es pot contrastar amb la visualització dels plens per televisió. Si consideren que hi ha alguna errada, posin-se en contacte amb nosaltres a través de correu electronic a cabris@esquerra.org i intentarem subsanar-la.