diumenge, 30 d’abril del 2017

Tard i malament: la política social a Cabrils

Esquerra va proposar el mes de gener posar en marxa un grup de treball sobre els serveis socials a Cabrils. Tots els grups municipals vam assumir aquest repte però no va ser fins el 10 d'abril, després d'haver insistit al darrer ple del mes de març que el govern ens ha convocat. Dimarts passat, 25 d'abril, 3 mesos després de realitzar la nostra proposta, la regidora de serveis socials Isabel Tamboleo, el regidor de participació Miguel Doñate, l'alcaldessa Lina Morales i un servidor vam fer la primera reunió acompanyats de l'assistenta social del municipi, Pilar Mestre. No van assistir els representants ni del PSC ni del PP.

El govern no havia fixat ordre del dia, ni va presentar-la a l'inici de la reunió. A la vista de la situació, Esquerra va proposar revisar la memòria d'activitat i econòmica del servei que anualment el consistori ha de presentar al Consell Comarcal del Maresme. Una memòria que a dia d'avui el govern només ha posat a disposició dels regidors que l'hem demanat (nosaltres ho venim fent des del 2011 quan ERC va deixar el govern) però que el govern no ha publicitat ni ha posat a disposició de la ciutadania. També des d'aquí els convidem a fer-ho.

La reunió va finalitzar després d'obrir alguns interrogants que el govern no va poder resoldre, i que seran remesos per escrit a fi que ens els aclareixin. Va ser significatiu que se'ns digués que les dades que se'ns ofereixen són orientatives, i no exactes.

Esquerra ha convidat a les tècniques de serveis socials a reflexionar a partir de les dades i la seva experiència quines són les necessitats a curt i mig termini que puguin millorar les seves condicions de feina, l'atenció i la prestació del servei als usuaris. Un objectiu que de ben segur tots compartim i que treballarem plegats per millorar.

Esquerra s'ha compromès a formular una sèrie de preguntes als Serveis Socials sobre alguns dels dubtes que no van poder ser resolts durant la sessió, per així emplaçar-nos posteriorment a una nova reunió amb l'objectiu d'analitzar-ho, desenvolupar-ho, continuar treballant en la detecció de necessitats socials dels nostres veïns, i desenvolupar estratègies de millora contínua del servei en benefici dels cabrilencs i cabrilenques.

(podeu llegir el post que va escriure el 22 de gener la Maite Viñals més avall, en referència a la petició del grup de treball de serveis socials)