dissabte, 26 de juliol del 2014

Nou article del Butlletí Municipal. L’obligació de la transparència.

A menys d’un any de les eleccions municipals, es fa difícil entrar a valorar el mandat que aviat deixarem enrere. La inexistència d’un pla de govern, amb uns objectius concrets i avaluables fa impossible fer un balanç objectiu del funcionament del govern municipal durant aquests tres anys i no dóna opció a la ciutadania de fiscalitzar l’acció del seu govern.

Al llarg d’aquest mandat, des d’ERC hem anat presentant propostes en aquest sentit com mocions per augmentar la transparència, per millorar la gestió, per garantir l’accés a la informació i pel dret de còpia o reclamant la pròpia redacció d’un pla de govern. Aspectes, tots ells, que contribueixen a fer una administració més neta i propera, aspectes necessaris per acostar-se als ciutadans i fer-los més partícips de l’acció de govern. 

Des d’ERC creiem que és fonamental avançar en la transparència de l’administració pública. La millora de la gestió i de la transparència ha de ser un dels objectius principals dels governs locals. És una obligació cap als veïns i veïnes de Cabrils i també cap als seus representants, l'accés a la informació per a exercir lliurement les tasques per les quals han estat escollits, vetllar per el bon govern i la correcta gestió dels recursos públics. Per això, no deixarem de treballar per impulsar polítiques de transparència, reclamant-les a l’Ajuntament però també aplicant-les al nostre propi treball amb eines com el blog http://esquerracabrilstescolta.blogspot.com o els nostres grup de Facebook “Esquerra Cabrils” i perfil a Twitter @ERCCabrils.

Article pendent de publicació al butlletí municipal d'estiu. Entregat el 20/06/2014.
Comissió de Comunicació d'ERC Cabrils.