diumenge, 27 de maig del 2012

ERC-CxC-AM proposen la lectura d'una declaració al ple en commemoració del 28 de juny, dia de l'alliberament LGBT

Els portaveus dels grups municipals de Cabrils acorden que sigui llegit a començament del proper ple del 31 de maig, el text proposat per ERC-CxC-AM per una


DECLARACIÓ INSTITUCIONAL EN COMMEMORACIÓ DEL 28 DE JUNY, DIA DE L'ALLIBERAMENT LGBT

Cada 28 de juny, la comunitat lèsbica, gai, bixexual i transgènera ( en endavant LGBT) commemora els fets de Stonewall de 1969, la revolta dels empleats i clients d'un bar novayorkès al barri de Greenwich Village que patia periòdicament les redades de la policia de la ciutat pel sol fet de ser freqüentat per persones LGBT i que determinà un punt d'inflexió històric per gais, lesbianes, bisexuals i persones transgèneres.

El col·lectiu LGBT, com feren abans els moviments sufragista, feminista o pels drets civils als EEUU, ha aconseguit assolir de forma desigual arreu del món el reconeixement legal dels seus drets.

A Catalunya, després de molts anys d'activisme polític van ser reconegut:

El reconeixement constitucional de no discriminació per raons d'orientació sexual,
El dret dels infants a ser adoptats per famílies homoparentals, o
El dret al matrimoni entre persones del mateix sexe.

Tots ells són drets inalienables que no poden ser retallats o maquillats. Drets acceptats majoritàriament per la nostra societat però que encara a molts països tant de la Unió Europea, i de la resta del món no són acceptats socialment o considera la homosexualitat com a delicte i pot ser penat amb la mort.

El respecte a la diferència és un pilar de les societats democràtiques. No pot acceptar-se cap tipus d'agressió verbal, física o psíquica en l'àmbit laboral, educatiu, familiar o urbà sense una resposta legal proporcional a l'agressió.

Cal que l'administració pública disposi de les eines necessàries per aprofundir en la normalització social en el respecte a la diferència de forma transversal, especialment entre els més joves, a les escoles, que permeti transmetre a les noves generacions aquests valors que permeten la convivència ciutadana.

Aquest ple vol donar suport a les persones i familiars de malalts del vih/sida i altres malalties cròniques que enguany degut a les retallades al pressupost tant del govern de l'Estat com de la Generalitat hauran de pagar part dels medicaments que els permet controlar les seves malalties i gaudir d'una qualitat de vida acceptable.

Finalment, volem donar també suport a les entitats que treballen per la prevenció i atenció als infectats pel vih/sida que encara no han cobrat les subvencions de l'any passat pels serveis que han prestat a la societat, i que veuen perillar la seva estabilitat econòmica. Manifestem així mateix el nostre rebuig per les retallades ja anunciades tant del govern de la Generalitat com per la desaparició del "Plan Nacional contra el sida", depenent de l'administració de l'Estat en aquest àmbit.

ERC-CxC-AM presenta una moció per la millora de la gestió i transparència dels serveis publics de l'ajuntament de Cabrils

El grup municipal d'ERC-CxC-AM va entrar fa unes setmanes dues mocions per la seva discussió al ple del dijous 31 de maig sobre mesures de transparència de l'organització de l'ajuntament i la definició i gestió d'indicadors de qualitat dels serveis municipals. Aquesta moció ha estat dividida en dues parts:

MOCIÓ PER LA MILLORA DE LA GESTIÓ I TRANSPARÈNCIA DELS SERVEIS PÚBLICS DE L'AJUNTAMENT DE CABRILS (1)

La millora de la gestió i la transparència de l'administració pública ha de ser un dels objectius principals dels governs locals. És una obligació cap als veïns i veïnes de Cabrils. Els veïns tenen dret a conèixer no només com s'organitza el consistori de forma clara i entenedora sinó que també esdevé una forma d'apropar el funcionament de l'administració pública, sovint desprestigiada i incompresa per la complexitat dels seus processos interns.

La funció de l'administració i dels seus responsables és doncs no és només gestionar intentant optimitzar els escassos recursos humans i financers dels que disposa, sinó també fer accessible als administrats, que som tots, la informació que els permeti entendre què i com es fan les coses: quins objectius perseguim, com funciona l'ajuntament, així com de quins recursos disposa. Tot això permet posar en valor la feina dels treballadors de l'ajuntament, en funció dels recursos que s'hi destinen, i l'eficiència de la feina realitzada.

Es per això que el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya – Consens x Cabrils – AM proposa al ple els següents acords:

Primer: Instar al govern de l'ajuntament de Cabrils a la definició i publicació a la seva web de l'organigrama de l'ajuntament.

Segon: Instar al govern de l'ajuntament de Cabrils a la publicació a la seva web de les funcions i dedicació de tot el seu personal per cadascuna de les regidories.

Tercer: Instar al govern de l'ajuntament de Cabrils a la publicació a la seva web de la plantilla i els sous del personal funcionari i laboral per efectius i categories, i càrrecs electes del consistori, sense perjudici de la privacitat de la seva identitat garantida per la LOPD.

Quart: Instar al govern de l'ajuntament de Cabrils a la definició per cadascun dels equips i dels membres de personal laboral i funcionari d'objectius anuals d'activitat i qualitat (indicadors qualitatius i quantitatius), així com la seva posterior valoració parcial cada 6 mesos. L'ajuntament publicarà a la web els objectius dels diferents equips i el seu grau d'assoliment.

MOCIÓ PER LA MILLORA DE LA GESTIÓ I TRANSPARÈNCIA DELS SERVEIS PÚBLICS DE L'AJUNTAMENT DE CABRILS (2)

Es per això que el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya – Consens x Cabrils – AM proposa al ple els següents acords:

Primer: Instar al govern de l'ajuntament de Cabrils a la definició d'indicadors d'activitat, qualitat i satisfacció del servei als veïns, i a la seva valoració semestral, així com a la seva publicació a la web del consistori.

Segon: Instar al govern de Cabrils a crear un comitè de qualitat i transparència de gestió de l'ajuntament amb la participació dels regidors del ple, el secretari d'intervenció i 3 representants del Consell de Poble de Cabrils per a la supervisió i valoració d'aquestes eines de mesura i control de la qualitat del servei de l'ajuntament als veïns i veïnes de Cabrils.