dissabte, 16 de juliol del 2011

Sol·licitud d’informació d’Esquerra pel tancament parcial del CAP de Vilassar de Dalt.

El grup parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya, a través del seu diputat Pere Aragonès i a proposta dels grups municipals d’Esquerra de Cabrils i Vilassar de Dalt, ha sol·licitat al govern de la Generalitat una ampliació d’informació sobre els criteris i les mesures que s’han pres davant del tancament durant els mesos d’estiu de les urgències a les nits i els caps de setmana al CAP de Vilassar de Dalt. La mesura s’ha iniciat el vespre del divendres 15 de juliol.

L’Institut Català de la Salut (ICS), en va informar als ajuntaments afectats mitjançant una notificació escrita sobre la “Reordenació de l’atenció continuada. EAP Vilassar de Dalt – Cabrils” amb data del 22 de juny d’enguany, signada per en Ricard Peiró, director dels Servei d’Atenció Primària de Mataró-Maresme. L’escrit el podeu trobar exposat públicament a les cartelleres municipals, a la porta del consultori de Cabrils, i del qual se n’ha fet ressò mitjançant una nota informativa a la web del nostre ajuntament.

Les dades adjuntades a la justificació de la mesura presa per l’ICS són parcials, relacionades amb l’activitat bruta comparada entre territoris i els serveis disponibles per l’atenció urgent i no urgent del territori, i per tant insuficients per poder analitzar-les tècnicament pels grups d’Esquerra.

Algunes de les dades sol·licitades al govern de la Generalitat són: la població de referència i l’actual freqüentació bruta dels punts d’atenció continuada de diferents poblacions del Maresme, el nombre i característiques dels professionals d’aquests centres, l’activitat prevista pel CAP de Vilassar de Mar en la franja horària de tancament, l’impacte del rati de població assignada per metge i infermera actual i previst, etc.

El grup municipal d’Esquerra – Consens per Cabrils preguntarà també al govern municipal quina ha estat la informació rebuda i si ha existit alguna ampliació després de la reunió mantinguda amb els representants dels serveis territorials que ens ajudi entendre millor la raó de la mesura per poder ser explicada als veïns de Cabrils.

Així mateix, se’ns ha informat que el consultori de Cabrils romandrà tancat les tardes dels dies laborables des de dilluns vinent fins el 31 d’agost, a excepció dels dimarts que tancarà pel matí i obrirà a la tarda. En cas d’urgència o la necessitat d’una visita espontània, els veïns s’hauran de desplaçar a Vilassar de Dalt (excepte nits i caps de setmana) o Vilassar de Mar (atenció continuada) durant les hores que es deixi d’oferir el servei.

Nota de premsa de la Generalitat: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=114708&idioma=0
Web de l'ajuntament de Vilassar de Mar. Dades del CAP: http://www.vilassardemar.cat/directori/equipaments/cap-dr.-masriera-i-guardiola