dimecres, 8 d’abril del 2015

Saps per què des d’ERC creiem que cal considerar especialment el plantejament, la gestió i la utilització dels equipaments municipals?

Foto: freeblocjoan.blogspot.com
Perquè som un partit que entén els equipaments municipals com l’escenari per al desenvolupament de les activitats dels habitants del municipi, a través de les quals es fomenta la integració i la cohesió social, a més de generar l’oportunitat d’ampliar els nostres cercles coneixent els nostres veïns. Un municipi que prioritzi la igualtat entre veïns i la il·lusió d’una comunitat participativa, activa i reivindicativa, passa indefectiblement per la disposició d’equipaments que responguin a les necessitats reals dels vilatans i que gaudeixin d’una gestió adequada, que en garanteixi el seu correcte funcionament i aprofitament.

Perquè creiem fermament que l’administració del municipi no ha de basar la seva política de nous equipaments en la competició derivada del món privat d’aquelles empreses de Cabrils, que tot i les dificultats actuals, intenten actualitzar-se, renovar-se i oferir nous serveis per a captar l’atenció de potencials clients de les poblacions veïnes. És per aquesta raó que ens oposem a la construcció de les pistes de pàdel municipals, proposades per l’actual govern, que de materialitzar-se, suposarien una competència directa als clubs de tenis de Cabrils.   

Perquè som conscients que els equipaments han de respondre a les necessitats reals dels seus usuaris. Ja que qualsevol altre supòsit condueix a la infrautilització o col·lapse dels serveis que en els equipaments s’ofereix, derivant en iniciatives que a priori estaven dotades d’una intensa justificació i que degut a les dificultats del devenir diari acaben proposant tot allò que es volia evitar en el seu plantejament. Una bona mostra d’aquesta evolució és l’Hotel d’Entitats, proposat inicialment com un lloc de coworking, sense estructures rígides o perpètues fora del propi protocol de funcionament, permetent com a màxim, disposar d’una bústia fixa per entitat i, eventualment, d’un despatx temporalment assignat quan l’activitat desenvolupada ho justifiqui, tal com apareix especificat en el DECRET 222/1996 del 12 de juny. En canvi, la realitat actual d’aquest equipament és un conjunt de sales tancades a clau i pany, amb la cessió de les claus de l’Hotel a les entitats usuàries i ja gairebé propietàries a perpetuïtat de la seva sala, i dues sales intercomunicades que es poden reservar per a l’ús plantejat inicialment, només si es disposa de prou temps per fer bellugar la feixuga màquina administrativa que el gestiona.

Perquè les polítiques de rehabilitació i renovació d’equipaments que diacrònicament s’han practicat a Cabrils han generat un municipi que disposa d’una potent infraestructura, preparada per allotjar un gran ventall i volum d’activitats. I perquè aquesta infraestructura suposa un dispendi de manteniment important si es manté aturada i sense funcionament. Per aquesta raó, considerem que grans inversions com la de la Fàbrica, i especialment com la del seu nou equip de so, s’han de supeditar a una programació contínua per garantir-ne l’aprofitament.
    

Perquè estem convençuts que podem aconseguir grans resultats treballant perquè els equipaments municipals de Cabrils siguin revaloritzats i aprofitats a raó de tot allò que potencialment poden oferir als seus usuaris. I perquè volem esforçar-nos en donar resposta a les peticions de millora d’instal·lacions que han de ser renovades , com l’Escola Bressol.