dissabte, 11 de juny del 2011

Constituït el nou consistori de Cabrils

El dissabte 11 de juny a les 12h. s’ha constituït el nou consistori de Cabrils. Han estat els vots de CiU, PP i VIC - el nou tripartit de dretes de Cabrils - els que han subscrit un pacte de legislatura que han facilitat a la cap de llista de CiU, la Lina Morales poder ser escollida alcaldessa de Cabrils per un total de 8 dels 13 regidors electes. En Xavier Viudez, regidor del grup Esquerra Republicana de Catalunya – Consens x Cabrils – AM ha promès per imperatiu legal el seu càrrec de regidor i no ha donat suport en la votació per l'alcaldia a la Sra. Morales. A la ronda de paraules posterior ha explicat el perquè d’aquesta postura del nostre grup. A continuació reproduïm les seves paraules:

Sra. alcaldessa, senyors regidors i conciutadans, per començar un agraïment als veïns i veïnes de Cabrils que ens van fer confiança el dia de les eleccions municipals i felicitar al nou equip de govern encapçalat per la Lina Morales.

Nosaltres, els 13 regidors que avui constituïm el consistori, representem la sobirania popular de cabrilencs i cabrilenques, tot i que només hem estat recolzats per la meitat de les persones que podien votar al nostre poble. Això ens ha de fer reflexionar. Representem un conjunt d'idees i projectes moltes vegades coincidents i cal que això també es reflecteixi en la manera de fer política tant des del govern com des de l'oposició.

Esquerra en aquesta nova etapa vol ser coherent tant en el seu discurs com en els fets. De ben segur recollim el sentiment de bona part dels nostres conciutadans si diem que el temps de competir ja ha passat, ara és el moment de col•laborar. Col•laborar pel be comú, de fer pinya per Cabrils, sobre tot en un moment com l'actual on els recursos públics seran més escassos i on moltes persones, famílies, comerços i empreses patim l'impacte de la crisi econòmica. És per això, que fora bo demanar al nou govern municipal que conservi la feina feta pels seus predecessors, l'assumeixi i focalitzi els seus esforços en ajudar els que ara son més febles. Des d'Esquerra aquest ha estat i és el nostre major compromís.

Esquerra serà coherent amb el seu programa i farà una oposició responsable. Vam marcar-nos abans de la campanya uns compromisos amb els nostres veïns i volem acomplir-los, impulsant també la participació ciutadana. Començarem per nosaltres mateixos, consultant als nostres veïns en aquells punts que per la seva importància i impacte sobre el poble puguin marcar el seu futur. Sent constantment transparents, explicant el sentit del nostre vot, sense tacticismes, només pensant en el que creiem que serà millor per Cabrils.

Esquerra torna a escoltar a tothom. Som gent compromesa, coherent i honesta. Volem ser l'altaveu aquí, als plens, de les entitats, les associacions, les assemblees, joves i gent gran, pares, veïns del nucli del poble i les urbanitzacions, ens hagueu o no votat, per què només implicant-nos-hi tots i coneixent les necessitats de tothom, podrem saber el que Cabrils necessita.

Esquerra és l'únic partit amb representació a aquest consistori obertament i plenament independentista, sense ambigüitats. Des dels ajuntaments es pot fer política per assolir la independència del nostre país. I l'assolirem sumant esforços, recolzant iniciatives ciutadanes que ajudin a explicar i consolidar aquest objectiu. Explicant les potencialitats que a nivell econòmic i socials tindria la independència per millorar el nostre benestar i també el de les noves generacions, en especial ara quan més necessitem els diners que anualment se'ns espolien.

És perquè som d’esquerres, és perquè som sense ambigüitats independentistes, és perquè creiem en una forma de democràcia més deliberativa, és per tot això que el nostre grup no ha pogut donar el seu vot de suport a l'equip de govern entrant. Com a grup de l'oposició farem una feina fiscalitzadora com ens correspon, responsable, fent propostes alternatives, i coherent amb el nostre programa, vetllant sempre pel bé comú. Moltes gràcies.