divendres, 18 d’agost del 2017

Comunicat d’ERC Cabrils amb motiu de l'atemptat a la Rambla de Barcelona

Ahir vam viure un dia molt trist, un dia que quedarà malauradament per sempre més  a la nostra memòria... Des d’ERC Cabrils volem oferir tot el suport a familiars i amics de les víctimes del l'atemptat de Barcelona. També volem reconèixer la tasca feta per centenars de persones (sanitaris, cossos i forces de seguretat, membres del banc de sang, voluntaris) i per la solidaritat que ha mostrat aquesta ciutat i aquest país. Una ciutat i un país que han demostrat que, en els pitjors moments, cal estar units enfront al terror per a guanyar-lo.

El Govern de la Generalitat ha decretat 3 dies de dol, fet que, malauradament, coincideix amb els dies de Festa Major de Santa Helena, amb la Festa Major d’Estiu de Cabrils.

Per aquest motiu, Esquerra Cabrils ha decidit anul·lar l’acte que estava previst per aquest dissabte, on comptàvem amb la presència de l’Honorable Consellera Meritxell Serret, així com no participar a títol oficial, és a dir, ni com a regidors ni com a grup municipal, en cap dels actes de Festa Major en els què estàvem convidats com a tals.

Perquè només a títol oficial? No és una decisió fàcil de prendre, però a part d’una faceta pública, tots tenim una vida privada amb la que cal conciliar. I no volem que els nostres familiars deixin de gaudir dels actes de Festa Major per culpa del terror. Volem que ells en gaudeixin, i nosaltres els acompanyarem. Però com a Xavi, Raul, Maite, Laia, Oscar, Helena o Pere, sense cap càrrec ni títol.

Esperem que entengueu aquesta difícil decisió. Sense més, que la por no us impedeixi participar a la Festa Major, tot recordant que avui, a les 12, farem 5 minuts de silenci davant l’Ajuntament en repulsa a l’atemptat. Us hi esperem.

dimarts, 15 d’agost del 2017

El Pelut està al carrer!!

ERC Cabrils t'informa tot sovint, publiquem a xarxes socials, et posem a la teva disposició el nostre blog i la nostra web i... de tant en tant ens tirem a la piscina i decidim publicar un butlletí en paper. Doncs ja el tornes a tenir aquí. Estem repartint El Pelut. Pèro si a algú no li arriba... aquí el tens en format digital.

Bona Festa Major i bona lectura!!!!

dilluns, 14 d’agost del 2017

El castell de Can Jaumar passa a unes altres mans privades


El Castell de Can Jaumar, un dels edificis més reconeixibles del nostre municipi malgrat el seu precari estat de conservació, ha canviat de mans. El 28 de juny es notificava per registre d’entrada del consistori. Fins aleshores, la propietat estava en mans de la família hereva, de dues ordres religioses i del consistori en un petit percentatge. A partir d’aquest moment queda concentrat en 3 propietaris, el comprador, amb un alt percentatge, el consistori i un dels hereu amb un baix percentatge.

En aquestes situacions, hi ha dues figures jurídiques el dret de tempteig i el dret a retracte que permeten a alguna de les parts que ja tenien participació a la propietat exercir la compra pel mateix valor que s’ofertava abans o després de la compra. Aquesta última per un període d’un mes.

El govern no l’ha exercit i ens ha convidat als grups de l’oposició, Esquerra, PSC i PP el passat 27 de juliol, el mateix dia del ple a una reunió d’urgència dels portaveus per a entrar una moció al ple. Fins aquell moment el govern no s’havia posat en contacte amb Esquerra per informar de la situació, tot i que teníem coneixement dels fets gràcies a alguns membres de l’Associació Viu Cabrils per a la conservació del patrimoni, de recent formació.

Aquests membres ens van informar i ens van sol·licitar quin podria ser el nostre posicionament.

L’altre via va ser la nostra habitual revisió del registre de l’Ajuntament al qual un representant de la propietat, amb número d’entrada 2017-E-RC-3339 presenta l’ “Escriptura de compraventa finca coneguda com “Castell de Cabrils” Manso Can Rafart”, fet que provocà que el Sr. Raül Serra, portaveu adjunt del grup municipal d’ERC sol·licités explicacions de forma informal al govern sense que aquest justifiqués les seves decisions.

Així doncs, hem de manifestar que no hi ha hagut voluntat proactiva d’informar dels fets per part del govern fins el mateix dia del ple, hores abans que vencés el dret a retracte per part del consistori. Sí bé el govern té la potestat de prendre certes decisions, hem d’entendre que ha estat el govern qui ha pres la decisió de no plantejar, consultar ni exercir el dret a retracte per part del consistori. Això sí, ha demanat a l’oposició que ens posicionem en una moció que ja els vam manifestar que per a nosaltres no diu res. Malgrat tot el govern hi va insistir i tant Esquerra com el PP (per absència del PSC) vam demanar la retirada del segon punts dels acords que deia “Considerar, davant la manca d’informació esdevinguda en aquest cas concret, la impossibilitat d’adoptar un acord municipal en relació amb la part indivisa del 16,666% que li correspon a l’Ajuntament” per considerar que no s’entenia a quina informació necessita el govern per a la presa política de decisions.

Amb posterioritat hem conegut per declaracions d’alcaldia a la premsa que la propietat ha manifestat la voluntat de rehabilitar i viure a la propietat.

Esquerra va votar la moció del govern a favor en pro del consens. Però no estem en absolut d’acord de com s’ha dut el procés d’informació als grups de l’oposició, mantenint-nos en l’absolut silenci informatiu. Aquesta és la transparència de presa de decisions a la que ens tenen acostumats.

Moció original (abans de transaccionar)