dilluns, 30 d’abril del 2012

La dieta del ple de la vaga general és donada a una entitat de Cabrils

El portaveu del grup municipal d'ERC-CxC-AM dóna la dieta que va rebre pel ple extraordinari del passat 29 de març, dia de la vaga general, a una entitat de Cabrils. L'import de 180€ ha estat ingressat al compte de l'entitat perquè els seus administradors en donin l'ús que considerin més adient pels seus objectius i finalitats públiques al nostre poble. 

Moció per reclamar que l'Estat Espanyol faci efectiva la transferència del 0,7% dels fons provinents de l’IRPF destinats a programes de cooperació i voluntariat socials

ERC-CxC-AM ha entrat al registre de l'ajuntament de Cabrils una proposta de moció per debatre durant el proper ple del mes de maig per que l'Estat Espanyol faci efectiva la transferència del 0,7% dels fons provinents de l’IRPF destinats a programes de cooperació i voluntariat socials. Una versió d'aquesta proposta va ser aprovada recentment, pel Comitè Executiu de l’ACM el passat 3 d’abril.

Text de la moció:
  
Atès què l’Estatut d’Autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèria d’acollida i integració de persones immigrades, joventut, polítiques de gènere, serveis socials, voluntariat, menors i promoció de les famílies en el seu  article 114.2: “correspon a la Generalitat, en matèries de competència exclusiva, l’especificació dels objectius als quals es destinen les subvencions estatals i comunitàries europees territorialitzables, i també la regulació de les condicions d’atorgament i la gestió, incloent-hi la tramitació i la concessió.

Atès que el Govern de l’Estat no ha acatat la Sentència del Tribunal Constitucional 178/2011, del 8 de novembre de 2011, en relació a les bases reguladores per a la concessió de subvencions sotmeses al règim general de subvencions de l’àrea de serveis socials, famílies i discapacitat, i la Sentència del Tribunal Suprem relativa al recurs 6507/2009, del 16 de desembre de 2011, amb relació a les bases i a la convocatòria de subvencions per a la realització de cooperació i voluntariat social amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques.

Atès que ambdues sentències recents del TC i del TS, confirmen la doctrina del Tribunal Constitucional que es va fixar en la sentència 13/1992, en què s’estableix que l’Estat pot destinar fons a subvencions en matèries de competència exclusiva de les comunitats autònomes, especificant-ne la destinació i regulant les seves condicions essencials d’atorgament, fins on ho permet una competència genèrica, bàsica o de coordinació, però sempre ha de deixar marge a les comunitats per concretar amb major detall l’afectació o el destí, i, al menys, per desenvolupar i complementar la regulació de les condicions d’atorgament de les ajudes i la seva tramitació.

Atès que, en el Ple del Congrés dels Diputats del passat 21 de febrer, es va votar en contra de la transferència a la Generalitat de la recaptació que es realitza a Catalunya de l’IRPF destinat a finalitats socials.

Atès que, aquesta situació afecta entitats que també tenen com a àmbit d'actuació Cabrils, amb un impacte directe sobre l'atenció a persones i famílies en situacions de risc d'exclusió social.

Per tot això, sol·licitem l’aprovació dels següents

ACORDS

PRIMER.- Donar suport al Govern de la Generalitat de Catalunya en la consecució de la reivindicació històrica d’assolir el traspàs dels fons provinents de l’assignació tributària a fins socials de les declaracions de la renda de les persones físiques que corresponen a Catalunya.

SEGON.- Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya que exigeixi al Govern de l’Estat a acatar la Sentència del Tribunal constitucional 178/2011 del 8 de novembre de 2011 i la Sentència del Tribunal Suprem relativa al recurs 6507/2009 del 16 de desembre de 2011.

TERCER.- Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya que exigeixi al Govern de l’Estat a que traslladi el contingut de les esmentades sentències a la convocatòria de la declaració de la renda del 2012, perquè la Generalitat reguli, tramiti, resolgui i liquidi les subvencions derivades del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques.

QUART.- Donar suport a totes les accions legals que el Govern de la Generalitat de Catalunya consideri necessàries en el supòsit que el Govern de l’Estat es negui a complir les sentències del Tribunal Constitucional i Tribunal Suprem, en referència a aquest tema i detallades anteriorment.

CINQUÈ.- Fer arribar aquests acords al Govern de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya i a tots els Grups parlamentaris del Parlament, així com al del Govern de l’Estat espanyol i als membres de la Taula del Tercer Sector a través de la seva presidenta.