dilluns, 31 d’agost del 2015

Comentaris posteriors al ple extraordinari del 30 d'agost de 2015

El 30 d'agost de 2015 va tenir lloc a la sala de plens de l'Ajuntament de Cabrils un ple extraordinari amb tres punts al seu ordre del dia. Aquest és "el perquè de tot plegat", el nostre posicionament com a grup municipal. En aquesta sessió han participat 5 dels 6 regidors del govern de CiU (ha estat absent el Sr. Oriol Gil), els 4 regidors d'Esquerra, i els portaveus del MUC, PSC i PP.


1. Ratificar el caràcter urgent de la sessió.
El grup municipal d’ERC ha votat A FAVOR de la urgència. Malgrat que considerem urgent la convocatòria del ple extraordinari per ajustar-nos al calendari electoral, discrepem de la urgència del tercer punt de l’ordre del dia, la resolució de les al·legacions presentades per l’administrador concursal d’ILLA Activa. El mateix dilluns 31 de setembre, dia del ple, se’ns ha convocat per una reunió informativa sobre ILLA Activa pel següent dijous, 03 de setembre, sense explicitar-se’n el contingut. La urgència queda APROVADA PER UNANIMITAT.

2.Sorteig públic per a la formació de les meses electorals a constituir arran de la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc el dia 27 de setembre de 2015.

3. Resolució de les al·legacions presentades per Pluta Abogados y Administradores Concursales, S.L.P., Administrador concursal d’AREVA TRADING S.L. en relació amb el procediment sancionador incoat per incompliment del pagament dels deutes amb l’Agència Tributària, i acord d’inici de la resolució contractual de la concessió per a la gestió del complex esportiu amb piscina coberta.

Esquerra s’ha ABSTINGUT. El 30 de juliol el Ple de l’Ajuntament va aprovar amb els únics vots a favor del govern de CiU la intervenció provisional de la gestió del centre (veieu les nostres explicacions del ple anterior). El ple fou prou convuls, no només per la falta d’informació sinó també per la improvisació, el canvi de la pròpia proposta durant el ple, davant la sorpresa de tots els grups de l’oposició. ILLA Activa fou intervinguda el dia 6 d’agost. Des d’aleshores no hem tingut cap notícia del govern, ni se’ns ha presentat informació: estat actual de comptes, un informe econòmic financer, etc. Davant la falta d’informació, el nostre grup municipal pren una posició de prudència, S’ABSTÉ. La proposta ha estat APROVADA pel PLE amb els vots a favor de CiU, PSC, MUC i PP, i l’abstenció d’ERC.

Amb posterioritat al ple, el govern ha manifestat que en aquesta jornada, la del ple, ha encarregat a un consultor extern un pla econòmic financer per ILLA Activa. Ens avancen que hi ha el compromís del consultor que aquest sigui entregat amb anterioritat al proper ple ordinari del mes de setembre. El govern vol resoldre el contracte, fet conegut, després de dues infraccions greus del concessionari. Un extrem permès pel contracte.

I novament el govern canvia d’opinió, comenta que ara aposta per la gestió municipal del centre, opinió que no considerava un mes enrere quan apostava per una nova licitació immediata. Esperarem a tenir informació acurada per a poder fer-ne una anàlisis i emetre un judici.