dijous, 9 de juliol del 2015

Comentaris posteriors a la sessió extraordinària del dijous 9 de juliol de 2015. El perquè de tot plegat.

El primer ple després de la constitució del ple de la legislatura 2015-2019 s’ha realitzat el dijous 09 de juliol de 2015 amb l’objectiu de decidir alguns temes de funcionament intern dels grups municipals, les comissions, la representativitat del ple a òrgans col·legiats o les retribucions i compensacions que rebran els membres electes.

Els tres primers punts de l’ordre del dia són merament organitzatius:
  1. Proposta d’aprovació de la constitució dels grups municipals.
  2. Proposta d’aprovació de la periodicitat de les sessions ordinàries del Ple.
  3. Proposta d’aprovació de la composició de comissions informatives.
Tots els partits o coalicions que han obtingut representació s’han constituït com a grups municipals. La periodicitat dels plens serà bimensual, el darrer dijous dels mesos senars (gener, març… a les 20h.) sense considerar els plens extraordinaris per a debatre temes urgents o d’especial importància pel municipi. I finalment la constitució de les comissions informatives prèvies als plens i l’especial de comptes amb el vot ponderat segons la representativitat obtinguda a les passades eleccions municipals. ERC Cabrils ha votat A FAVOR d’aquests punts. El ple ha APROVAT les propostes per UNANIMITAT.

4.- Proposta d’aprovació del règim de retribucions i indemnitzacions dels regidors de la corporació.

ERC Cabrils vol felicitar al govern per haver rectificat la seva intenció inicial d’augmentar les retribucions dels membres del ple una mitjana del 8%. Aquesta mesura hagués estat incomprensible si avui s’hagués aprovat en els termes que se’ns va anunciar, quan els treballadors públics i molts treballadors per compte aliena continuen patint els efectes de la crisis i tenen congelat el seu sou. Una crisis que també pateixen petits empresaris i autònoms. Vista la proposta final del govern on es congelen les retribucions, ERC Cabrils ha votat A FAVOR de la proposta. El ple ha APROVAT la proposta amb els vots a favor del govern (UDC i CDC) amb 6 vots, ERC amb 4 vots i els MUC amb 1 vot, i l'abstenció de PSC i PP, amb un vot cadascun.

5.- Proposta de nomenament de representants de la corporació en òrgans col·legiats competència del Ple.

ERC Cabrils ha votat A FAVOR de la proposta, on els regidors del govern representen al consistori en òrgans supramunicipals de diferents àmbits. El ple ha APROVAT amb la mateixa composició del vot que en el punt 4. 

6.- Proposta de nomenament de representants de la corporació en òrgans col·legiats.

El govern d’UDC i CDC ens va presentar una proposta pels òrgans col·legiats: escola bressol, consorci de la sala teatre de La Concòrdia i consell escolar municipal on només hi figuraven membres del govern com a representants del ple. ERC Cabrils va presentar dijous passat, a la comissió informativa una proposta alternativa on es repartia la representació entre tots els grups municipals en funció dels resultats electorals. Així mateix, s’obria la possibilitat si algun grup no tenia representació a poder participar amb veu però sense vot a les reunions convocades. La proposta ha estat parcialment assumida pel govern i per aquesta raó hi hem votat A FAVOR. La proposta ha estat aprovada pel ple amb els vots a favor del govern (CDC i UDC) i ERC i l'abstenció del MUC, PSC i PP.

7.- Donar compte dels Decrets d’Alcaldia 666/2015, 667/2015 i 675/2015, pels quals es designen els Tinents d’Alcalde, els regidors delegats i es constitueix la Junta de govern Local, respectivament.

Aquests decrets fan referència al nomenament dels tinents alcaldes del consistori, les persones que poden exercir les funcions d’alcaldia per delegació, en absència de l’alcaldessa, el repartiment del cartipàs, és a dir, el repartiment de les àrees i les regidories del govern, i finalment la composició de les juntes de govern. Aquest punt no s’ha de votar, només se’n dóna compte.

Ordre del dia del ple extraordinari del 9 de juliol de 2015

Ha estat convocada la sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament pel dijous 9 de juliol de 2015 a les 20:00h a la Sala de Plens de la Casa Consistorial (atenció, l'hora del ple s'avança mitja hora respecte els plens de la legislatura passada) per tal de resoldre els assumptes inclosos en el següent 

ORDRE DEL DIA

1.- Proposta d’aprovació de la constitució dels grups municipals.
2.- Proposta d’aprovació de la periodicitat de les sessions ordinàries del Ple.
3.- Proposta d’aprovació de la composició de comissions informatives.
4.- Proposta d’aprovació del règim de retribucions i indemnitzacions dels regidors de la corporació.
5.- Proposta de nomenament de representants de la corporació en òrgans col·legiats competència del Ple.
6.- Proposta de nomenament de representants de la corporació en òrgans col·legiats.
7.- Donar compte dels Decrets d’Alcaldia 666/2015, 667/2015 i 675/2015, pels quals es designen els Tinents d’Alcalde, els regidors delegats i es constitueix la Junta de govern Local, respectivament.