dissabte, 12 de maig del 2012

ERC-CxC-AM proposa un sistema de beques municipals per l'Escola Bressol per ajudar a les famílies més afectades per la crisis.

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya i Consens per Cabrils ha entrat al registre de l'Ajuntament de Cabrils una proposta per a la seva discusió en ple per l'establiment d'un sistema de beques municipals per l'escola bressol.

Davant de les ja anunciades retallades de l'aportació que fa la Generalitat de Catalunya, anunciades el mes de desembre pels responsables del departament d'ensenyament i de la Diputació de Barcelona, ERC-CxC ha estat estudiant diferents solucions que ajudin a les famílies a pagar l'escola bressol a Cabrils. 

Pel proper curs que s'inicia el setembre, a diferència d'enguany, no s'haurà de pagar matrícula. La matrícula quedarà inclosa a les mensualitats. Les mensualitats seran de setembre a juny (ambdós mesos inclosos), i l'import del preu públic el determinarà la taxa per la prestació del servei de l'escola bressol que aprovi la Corporació per a l'exercici corresponent. Aquest preu, encara està per fixar. La mensualitat de juliol es troba inclosa en els rebuts dels altres mesos del curs. Tots els nens/es pagaran la mateixa mensualitat, sense cap tipus de descompte. Només si és aprovada aquesta proposta, l'ajuntament podrà aportar diners addicionals per a ajudar famílies que realment ho necessitin, i que haurà de ser valorat pels serveis socials de Cabrils. 

Podeu escriure aquí els vostres comentaris, enviar-nos-els a cabrils@esquerra.org o bé seguir els debats que es van generant al grup "Esquerra Cabrils" de Facebook. 

MOCIÓ PER L'ESTABLIMENT D'UN SISTEMA DE BEQUES MUNICIPALS PER L'ESCOLA BRESSOL 

El mes de desembre del 2011, el president de la Diputació de Barcelona, l'Excm. Sr. Salvador Esteve i la honorable consellera d'educació, la Sra. Irene Rigau anunciaven a través dels mitjans de comunicació una disminució de les subvencions per la xarxa d'escoles bressol del nostre país degut a les retallades en el pressupost tant de la Diputació de Barcelona com de la Generalitat de Catalunya. 

Al pressupost de l'Escola Bressol de Cabrils han contribuït a parts iguals el consistori, la Generalitat i els pares a través del pagament de les quotes fixades per les taxes municipals. 

En els pressupostos de l'Ajuntament de Cabrils aprovats el 27 de desembre de 2011, Cabrils aporta al pressupost de l'escola Bressol de Cabrils 230.000€. A dia d'avui, la Generalitat de Catalunya no ha notificat quina serà l'aportació que realitzarà al pressupost de l'escola. El govern de Cabrils ha anunciat al Patronat de l'Escola Bressol una modificació de la taxa municipal d'aquest servei sense definir-ne les quanties condicionades a l'import de la subvenció de la Generalitat.

Atès que moltes famílies de Cabrils estan patint de forma important l'actual crisi econòmica i no poden fer front a la totalitat del pagament de la taxa municipal de l'Escola Bressol. 

 Atès que l'actual situació està obligant a moltes famílies on algun dels seus membres o tots ells es troben a l'atur amb o sense prestació a cuidar els infants per a reduir les seves despeses mensuals, privant-los de dedicar temps a la cerca de feina. 

Atès que un dels pilars sobre el que descansa l'estat del benestar és la possibilitat de tothom de poder conciliar també la vida familiar i laboral. Per tot això, es proposen els següents 

ACORDS: 

1. Instar al govern de Cabrils a definir un sistema de beques als infants de 0 a 3 anys de Cabrils, que no limiti el seu accés a l'escola bressol de Cabrils per raons econòmiques de les seves famílies. 

 2. Dotar el sistema de beques amb una quantitat no inferior al 5% a la contribució que realitza actualment el consistori, modificant si s'escau el pressupost de l'ajuntament sense que aquest es vegi incrementat. 

3. Establir un sistema de barems d'accés a les beques en funció de la renda de les persones físiques i jurídiques de la unitat familiar, el número de germans que estan inscrits a l'Escola Bressol i altres paràmetres que els serveis socials de Cabrils considerin prioritaris definir. 

4. Instar al govern de Cabrils a debatre al Consell de Poble la prioritat dels serveis d'educació i el percentatge relatiu que ha de tenir sobre el pressupost total per l'exercici 2013 i successius. 

Cabrils, 6 de maig de 2012