dilluns, 21 de novembre del 2016

Portem al ple del 24 de novembre la Moció de suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i electes investigats per processos relacionats amb la sobirania de Catalunya.

ERC i l'antiga CDC a Cabrils acorden el text de la moció que es porta al ple ordinari del 24 de novembre de 2016 sobre la proposta de resolució de

SUPORT AL REFERÈNDUM, AL PROCÉS CONSTITUENT I ALS ENS LOCALS I ELECTES INVESTIGATS PER PROCESSOS RELACIONATS AMB LA SOBIRANIA

I conviden a la resta de partits i grups municipals del consistori a adherir-s'hi.

Votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent al ple.  
Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2016

El Parlament de Catalunya, en sessió plenària del 6 d’octubre de 2016, va aprovar una resolució que insta el govern a convocar un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya, com a molt tard, el setembre de 2017 i, una altra, que li demana que negociï amb l'estat un referèndum sobre el futur polític de Catalunya.

Amb l’aprovació d’aquestes resolucions i de la importància del moment històric que viu el nostre país, considerem que el municipalisme no pot restar al marge d’aquesta declaració del Parlament de Catalunya, que, amb la voluntat de donar resposta al mandat democràtic sorgit de les urnes i el convenciment que el dret a decidir rau en tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes d’un país, ha decidit concretar una data i definir així els passos que ens ha de portar cap a un nou model d’estat.

Els ajuntaments catalans hem estat garants de l’exercici ple de la democràcia i hem estat i estarem al costat de les institucions i dels càrrecs electes que les representen.

En els darrers sis anys, alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores hem manifestat la nostra solidaritat i compromís amb el procés cap a la independència de forma inequívoca. Hem defensat els electes perseguits per la justícia per exercir la democràcia, hem rebut l’atac injustificat de l’advocacia de l’estat espanyol per qüestions simbòliques i hem demanat, sense complexes, la materialització del dret a decidir com a única via política per conèixer la postura dels catalans i catalanes sobre la independència del nostre país.

Si la ciutadania catalana, de manera lliure i majoritària, es pronuncia a favor de la independència, Catalunya demanarà la seva inserció a la comunitat internacional, des d'on actuarà plenament responsable i compromesa amb un món més just.

La llibertat d’expressió i les idees polítiques són la base de la democràcia i sense el seu ple exercici i respecte no es pot avançar. Catalunya i les seves institucions estan patint una persecució política per part d’uns òrgans judicials que instrumentalitzen les seves decisions a partir de criteris subjectius.

Per tots aquests motius es proposen al Ple Municipal els següents

ACORDS

1. Manifestar el suport de l’Ajuntament de Cabrils a la resolució del Parlament de Catalunya per a la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre la independència, com a molt tard, el setembre de 2017.

2. Manifestar el compromís d’aquest consistori d’actuar amb lleialtat a les institucions catalanes i obediència cap al Parlament de Catalunya i les lleis que s’aprovin, el Govern de la Generalitat i el seu President.

3. Col·laborar en l’organització del debat sobre el procés constituent al nostre municipi de forma coordinada amb les associacions municipalistes, en el moment que les institucions iniciïn el seu desplegament. Comprometre’ns a fer una crida a la participació de la ciutadania, al costat de les entitats locals, per tal que sigui el màxim de transversal socialment i política.

4. Mostrar tot el recolzament als ajuntaments i electes investigats per la justícia per haver promogut i facilitat l’exercici del dret a decidir, la defensa de la independència de Catalunya o per qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques de forma pacífica, lliure i democràtica.

5. Condemnar la politització de l’estament judicial espanyol i exigir institucionalment una separació real de poders com a garantia de la democràcia.

6. Comunicar aquest acord al president de la Generalitat de Catalunya, a la presidenta del Parlament de Catalunya i a l’Associació de Municipis per la Independència, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, al Govern Espanyol i al Parlament Europeu.

Ordre del dia del ple ordinari del 24 de novembre de 2016. Pressupost 2017 i POUM

Dijous 24 de novembre de 2016, a les 20:00h, es realitzarà el ple ordinari de l'Ajuntament de Cabrils a la sala de plens de la casa consistorial amb el següent

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l'esborrany de les actes de la sessió plenària ordinària de data 29 de setembre de 2016 i de la sessió plenària extraordinària de data 27 d'octubre de 2016.

I. Part resolutiva de la sessió.

2.- Dictamen de l'aprovació provisional del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Cabrils.
3.- Dictamen d'aprovació inicial del Pressupost General de la Corporació per a l'any 2017 i Bases d'Execució del mateix, que conté el propi de l'Ajuntament, el de l'Organisme Autònom Escola Bressol, el de l'Organisme Autònom Local Museu-Col·lecció Municipal de Cabrils i els estat de previsions de despeses i d'ingressos de la societat mercantil depenent Serveis i Promocions Municipals, S.A. (SEIPRO).
4.- Dictamen d'aprovació inicial de l'expedient de modificació de pressupost núm. 45 del Pressupost Municipal 2016.
5.- Dictamen d'aprovació inicial de l'expedient de modificació de pressupost núm. 46 del Pressupost Municipal 2016.
6.- Dictamen d'aprovació de la cessió a Càritas del 0,7% dels ingressos de la Mostra Gastronòmica 2016.
7.- Dictamen relatiu al Pla de Mobilitat del Maresme.
8.- Donar compte de l'informe de tresoreria municipal sobre el compliment de la llei de morositat corresponent al tercer trimestre de 2016.
9.- Ratificar la incorporació al present Ordre del Dia de la proposta de resolució per instar al Govern de la Generalitat de Catalunya per l'assignació pressupostària i pla d'inversions del Consorci Sanitari del Maresme i la seva deliberació i aprovació posterior, si s'escau.
10.- Ratificar la incorporació al present Ordre del Dia de la proposta de resolució de suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i electes investigats per processos relacionats amb la sobirania, i la seva deliberació i aprovació posterior, si escau.

II. Part no resolutiva de la sessió.

11.- Mocions.
12.- Donar compte de les resolucions dictades per l'alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.
13.- Precs i preguntes.