divendres, 22 de juliol del 2011

Convocat el ple ordinari del mes de juliol. Dimecres 27/07 a les 21h, a la sala de plens.

Avui divendres ha estat convocada sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament, per al proper dimecres 27 de juliol de 2011, a les 21 hores, a la Sala de Plens de la Casa Consistorial. Esquerra - Consens x Cabrils - AM presenta dues mocions per ser debaturdes i aprovades que podeu llegir en els dos posts anteriors.

Ordre del dia del Ple

1. Aprovar l'acta de les sessions plenàries de data 11 de juny i 29 de juny de 2011

Part resolutiva de la sessió

Àrea de l'alcaldia

2. Donar compte de la resolució d'alcaldia sobre l'establiment del règim de dedicació dels regidors delegats.
3. Dictamen que proposa l'aprovació de les dues festes locals de Cabrils pe a l'any 2012.
4. Dictamen que proposa l'aprovació del nomenament del secretari del Jutjat de Pau de Cabrils.

Àrea d'economia i hisenda

5. Dictamen que proposa l'aprovació del compte general de la corporació corresponent a l'exercici 2010.
6. Dictamen que proposa l'aprovació provisional de la modificació de l'ordenança fiscal número 7, reguladora de preus públics.

Àrea de recursos humans

7. Dictamen que proposa l'aprovació inicial de la modificació de la plantilla del personal funcionari i laboral de l'any 2011.

Grups Municipals SOM CABRILS – PSC – ICV-EUiA-E

8. Dictamen que proposa la reducció de les retibucions de l'alcaldessa, dels regidors/es delegats/des a dedicació parcial i de les quanties a percebre en concepte d'assistències a les sessions dels òrgans col·legiats.

Grup Municipal d'ERC – Consens per Cabrils – AM

9. Dictamen que proposa sol·licitar informació al govern de la Generalitat de Catalunya les causes del tancament del consultori de Cabrils i les urgències del C.A.P. de Vilassar de Dalt. [1]
10. Dictamen que proposa sol·licitar la participació dels regidors del Ple als òrgans col·legiats. [2]

Part no resolutiva de la sessió

1. Mocions
2. Donar compte de les resolucions dictades per l'alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera resolució.
3. Precs i preguntes

dijous, 21 de juliol del 2011

Esquerra entra una moció per a que els regidors de l'ajuntament puguin participar als òrgans col·legiats amb veu però sense vot.

Durant el darrer ple extraordinari, l'alcaldessa Lina Morales va prendre el compromís amb els regidors del consistori, d'estudiar tècnicament la possibilitat d'incloure per ple o decret als òrgans col·legiats on participen representants de l'ajuntament, els regidor que mostrin voluntat de participar-hi. La moció següent és el text que ERC - Consens x Cabrils - AM va presentar ahir a la sessió informativa pel ple ordinari del proper dimecres 27 de juliol a les 21h. El punt dos dels acords serà modificat, per acord de l'alcaldessa i del portaveu del grup, Xavier Viudez conservant l'esperit amb que aquest va ser redactat i que es debatrà durant la sessió del ple:

Xavier Viudez i Cardona, actuant en qualitat de portaveu del Grup Municipal Esquerra Republicana de Catalunya – Consens per Cabrils – AM presentant per tal que sigui debatuda i votada en el decurs de la propera sessió plenària ordinària prevista per aquest mes de juliol del 2011 la següent:

MOCIÓ

PARTICIPACIÓ DELS REGIDORS DEL PLE ALS ÒRGANS COL·LEGIATS

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Atès que en el darrer ple extraordinari del consistori municipal de Cabrils del 29 de juny del 2011, l'alcaldessa Lina Morales adquireix el compromís verbal d'estudiar la possibilitat d'incorporació de regidors addicionals a les reunions dels òrgans col·legiats (competència del Ple: Consell Escolar Municipal, Patronat Escola Bressol, Organisme Autònom Museu-Arxiu, Consorci Sala Teatre de La Concòrdia), segons marquen els seus estatuts, així com en els òrgans que són competència de l'alcaldia i la seva composició és aprovada per decret.

Atès que en el primer cas, i per estatuts, no és possible sense que sigui substituït un dels representants per un altre segon ens han manifestat verbalment l'alcaldessa en el decurs d'una reunió informal, després de consultar-ho als tècnics de l'ajuntament,

el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya – Consens per Cabrils - AM, proposa a la Sessió Informativa que elevi al Ple del mes de juliol del 2011, l'adopció dels següents acords:

ACORDS:

Primer: Sol·licitar a l'alcaldessa a través de decret, l'admissió dels regidors que ho sol·licitin per escrit assistir a totes les reunions dels òrgans col·legiats que necessiten ser aprovats per ple, amb veu però sense vot a fi de fer més participatius aquests òrgans i possibilitar la incorporació d'aquells regidors que estiguin interessats en la seva assistència.

Segon: Sol·licitar a l'alcaldessa a través de decret, l'admissió dels regidors que ho sol·licitin per escrit assistir a totes les reunions dels òrgans que necessiten ser aprovats per decret per l'alcaldia i que no hagin estat designats com a representants de l'ajuntament per l'alcaldessa per decret, amb veu però sense vot a fi de fer més participatius aquests òrgans i possibilitar la incorporació d'aquells regidors que estiguin interessats en la seva assistència. Quedaran exclosos aquells òrgans supramunicipals que excloguin explícitament aquesta possibilitat o amb els quals aquest punt entri en conflicte amb els seus estatuts.

Tercer: Comunicar a la totalitat dels membres dels diferents organismes col·legiats aquest acord per a que en siguin coneixedors.

Cabrils, 20 de juliol 2011.

Xavier Viudez i Cardona
portaveu del grup municipal d'ERC – CxC – AM

SRA. ALCALDESSA – PRESIDENTA DE L'AJUNTAMENT DE CABRILS
SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA de juliol de 2011 de l'ajuntament de Cabrils.

Esquerra presenta una moció sobre el tancament parcial del consultori de Cabrils i les urgències del CAP de Vilassar de Dalt.

Dimecres 20 de juliol, la moció d'urgència presentada per Esquerra - Consens x Cabrils - AM a la sessió informativa, va passar el primer tràmit abans de ser debatuda i votada al ple del proper dimecres 27 de juliol a les 21h. La moció insta a l'alcaldia a sol·licitar informació tècnica objectiva a l'administració sanitària competent sobre el tancament parcial de les visites del consultori de Cabrils i de les urgències del CAP de Vilassar de Dalt. Aquesta és necessària per valorar des de l'ajuntament la decisió comunicada des de l'ICS. En paral·lel, el grup parlamentari d'Esquerra al Parlament, realitza gestions per que el govern agilitzi i faciliti aquestes dades per poder interpretar-les i explicar-les als veïns i veïnes de Cabrils. Tot seguit us reproduïm la moció entrada:

Xavier Viudez i Cardona, actuant en qualitat de portaveu del Grup Municipal Esquerra Republicana de Catalunya – Consens per Cabrils – AM presentant per tal que sigui debatuda i votada en el decurs de la propera sessió plenària ordinària prevista per aquest mes de juliol del 2011 la següent:

MOCIÓ

SOL·LICITUD D'INFORMACIÓ AL GOVERN DE LA GENERALITAT DE LES CAUSES DE TANCAMENT DEL CONSULTORI DE CABRILS I LES URGÈNCIES DEL CAP DE VILASSAR DE DALT

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Atès que el 22 de juny, l’ajuntament de Cabrils va rebre la comunicació de l’Institut Català de la Salut en que s’informava del procés de reordenació de l’atenció continuada de l’EAP Vilassar de Dalt Cabrils. En la nota signada pel Director dels Serveis d’AP de Mataró-Maresme s’informava que:

• “ A l’EAP de Vilassar de Dalt - Cabrils, com passa en algun altre punt del territori, l’activitat assistencial a l’atenció continuada ha estat tradicionalment molt reduïda, i progressivament menor, amb una distribució de recursos pocs eficients”
• “El punt d’atenció continuada d’aquest territori estarà ubicat a Vilassar de Mar, on els professionals dels dos equips prestaran l’atenció continuada en l’horari habitual de les 8 del vespre a les 9 del matí i les 24 hores de diumenges i festius.”

Per tal de justificar la decisió es donen un conjunt de dades parcials relacionades amb activitat bruta comparada entre territoris i s’informa dels serveis que estaran disponibles per l’atenció urgent i no urgent del territori.

Atès que aquesta setmana s'ha iniciat l'horari d'estiu del Consultori de Cabrils – tancant-se totes les tardes laborables (a partir de les 14h) a excepció de dimarts que romandrà obert (de 14 a 20h), i tancat al matí (de 8 a 14h).

per tot l'exposat el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya – Consens per Cabrils - AM, proposa a la sessió plenària ordinària del mes de juliol del 2011, l'adopció dels següents acords:

ACORDS:

Primer: sol·licitar a l'alcaldessa com a màxima representant institucional dels veïns i veïnes de Cabrils demanar informació addicional a l'administració sanitària competent sobre:

• L’actual població de referència i l’actual freqüentació bruta i estandarditzada (visites per habitant i dia i freqüentació global per grups d’edat i sexe) del punt d’atenció continuada de Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Arenys de Mar, Llavaneres i Argentona, així com dels centres que disposen d’atenció continuada a Mataró.
• Recursos humans i materials dels mateixos centres.
• Quins altres centres d’atenció continuada de la comarca té previst el Govern que es tanquin entre 8 del vespre a les 9 del matí i les 24 hores de diumenges i festius i l’activitat es derivi al centre d’atenció continuada de Vilassar de Mar.
• Quin impacte en termes de ratis de vistes/dia té previst el Govern que tingui el centre d’atenció continuada a Vilassar de Mar quan es faci efectiva la reordenació de l’atenció continuada.
• Quins ratis de població assignada per professionals mèdics i d'infermeria hi ha actualment al centre d’atenció continuada de Vilassar de Mar i quins ratis estan previstos un cop es faci efectiva la reordenació de l’atenció continuada de la comarca.
• Quins increments de recursos, en termes de personal mèdic i d’infermeria i en termes de recursos materials, estan previstos al centre d’atenció continuada de Vilassar de Mar i dels serveis d’urgències de l’ Hospital de Mataró per tal d’absorbir la nova activitat.
• Quin increment de recursos està previst a Sanitat Respon per assumir l’increment de trucades que resultarà de la reordenació de serveis d’atenció continuada de la comarca,
• Quina estimació d'estalvis de visites presencials ha fet el Govern com ha resultat del reforç en l'atenció telefònica.
• Quin nombre de visites domiciliaries de 8 del vespre a les 9 del matí i les 24 hores de diumenges i festius es realitzen actualment en el centre d’atenció continuada de Vilassar de Dalt – Cabrils.
• Quin increment de recursos del servei d’atenció domiciliària, entre les 8 del vespre a les 9 del matí i les 24 hores de diumenges i festius, ha fet el Govern un cop es faci efectiva la reestructuració de l’atenció continuada a Vilassar de Dalt – Cabrils.

Segon: que l'alcaldessa sol·liciti informació a l'administració sanitària competent sobre:

• les causes que han portat a tancar el consultori de Cabrils des del 18 de juliol i fins el 31 d'agost les tardes dels dilluns, dimecres, dijous i divendres, i els matins dels dimarts
• la previsió de recursos assignats al consultori de Cabrils i els horaris d'apertura al públic pels propers 12 mesos.

Quart: notificar aquest acord del ple de Cabrils amb data 28 de juliol del 2010 amb caràcter d'urgència per a que puguin prendre les mesures que estiguin al seu abast al director del CatSalut, la secretària general del Departament de Salut.

Cabrils, 20 de juliol del 2011


Xavier Viudez i Cardona
portaveu del grup municipal ERC – CxC – AM


SRA. ALCALDESSA – PRESIDENTA DE L'AJUNTAMENT DE CABRILS
SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA de juliol de 2011 de l'ajuntament de Cabrils.