divendres, 20 de març del 2015

Saps per què des d’ERC hem arrencat parlant d’Educació?

Perquè som un partit que creiem fermament en l’educació com a eina fonamental per aconseguir ser una comunitat crítica, preparada i amb valors per afrontar el futur. I, per assolir un bon sistema educatiu, és necessari el diàleg entre tots els agents que conformen la comunitat educativa, la transparència per poder recórrer junts el camí per aconseguir-ho i fer partícip a tot el municipi en aquest recorregut.

Perquè la convocatòria del Consell Escolar Municipal és essencial ja que és el lloc de trobada de tots els centres escolars del poble amb representants de l’Ajuntament per debatre i exposar parers, opinions, mancances, dubtes i preocupacions (tot i que les decisions preses en ell no siguin vinculants).

Perquè creiem que la reducció de línies a les escoles (previ augment de les ràtios per part del Departament d’Ensenyament) tot i complir amb la llei, comporta una massificació de les aules (dues aules de P-3 amb 27 i 28 alumnes) que, malgrat la dedicació dels mestres, acaba anant en detriment dels infants.

Perquè donat que, finalment, el Departament ha decidit no atorgar cap línia de Batxillerat a Cabrils, decisió amb la que estem d’acord ja que no es podia assegurar una bona oferta d’itineraris, volem un Cabrils amb una oferta més àmplia que l’educació obligatòria i els Cicles Formatius són una opció immillorable.

Perquè estem convençuts que amb la creació de Cicles Formatius d’Hostaleria no només ampliem l’oferta d’ensenyament al municipi sinó que convertim Cabrils en un focus d’atracció per a estudiants de tota la comarca (recordem que Serveis Territorials  Maresme – Vallès Oriental no té Escola Oficial d’Hostaleria), creant, a més,  les sinergies necessàries entre escola i empresa i ajudant a reforçar la marca gastronòmica de Cabrils.