dissabte, 3 de juny del 2017

El ple municipal suprimeix el registre municipal de parelles de fet.

El ple per unanimitat ha decidit suprimir el registre municipal de parelles de fet i deroga el reglament municipal que el regulava. Aquesta decisió es pren un cop la Generalitat de Catalunya va establir un registre nacional on qualsevol parella s’hi pot inscriure, és gratuïta i harmonitza els criteris per a ser reconeguts.

El registre de parelles de fet es va crear en la majoria de municipis amb la finalitat de donar resposta a totes les parelles que no volien casar-se formalment o bé que no podien fer-ho, ja que als anys 90 no es reconeixien les parelles del mateix sexe.

La reforma del Codi Civil Català, que va entrar en vigor el gener del 2011, defineix els requisits que han de complir les unions estables i, al mateix temps, no reconeix aquests registres municipals i voluntaris.Aquesta supressió només afectarà a les parelles de nova formació atès que el registre es mantindrà per donar fe davant la petició de certificacions que puguin realitzar els registrats, però no n’admetrà de noves.

Junta General Ordinària de l'empresa municipal SEIPRO 2017

Dijous 25 de maig els regidors de l’Ajuntament de Cabrils, com a membres de ple dret al vot a la Junta General Ordinaria de la societat privada municipal Serveis i Promocions Municipals, S.A. ens vam reunir amb l’objectiu d’examinar i aprovar, en el seu cas, els comptes anuals de la societat i la memòria corresponents a l’exercici tancat a 31 de desembre de 2016. Han estat aprovats amb els vots a favor del govern (6 vots per l’absència del Sr. Xavier Badia) i d’ERC (3 vots, per l’absència per motius laborals del Sr. Raül Serra), i el vot en contra del PP. El Sr. Peter Oberle del PSC va anunciar que no podia assistir a la Junta.

La societat ha tancat el resultat de l’exercici amb 220,88€ de benefici. L’exercici anterior, el 2015, va tancar-se amb unes pèrdues de -17.236,19€ a causa fonamentalment de les pèrdues de la Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils durant la Festa Major d’agost.

La censura de la gestió social també va ser aprovada amb la mateixa proporció de vots.

La liquidació del pressupost del 2016 i dels anys anteriors no està disponible a la web de l’Ajuntament ni al portal de transparència. Si voleu més informació, podeu sol·licitar-la per instància a l’Ajuntament de Cabrils.

autor: gastrosfera.om

dijous, 1 de juny del 2017

Resultats de les votacions del ple de maig de 2017

Si encara no sabeu com va anar el darrer ple, a la imatge adjunta veureu el vot dels grups municipals del consistori. El PSC no va estar representat, el Sr. Peter Oberle va discupar la seva assistència. El Sr. Raül Serra, regidor d'Esquerra va incorporar-se per motius laborals a les votacions a les mocions d'urgència . Els propers dies us explicarem els temes més destacats i el sentit del nostre vot. No us perdeu les respostes del govern a les nostres preguntes.