dijous, 17 de setembre del 2015

Esquerra presenta una moció per reconèixer les eleccions del 27S com a plebiscitàries

MOCIÓ DE RECONEIXEMENT DEL CARÀCTER PLEBISCITARI DE LES ELECCIONS DEL 27 DE SETEMBRE

L’11 de setembre de 2015 marca de nou una fita en les mobilitzacions socials europees i mundials: centenars de milers de persones de tota mena i condició han mostrat llur voluntat de ser en llibertat; han donat suport a la consecució de la República Catalana. Ara, el nostre país viu una campanya electoral decisiva, fruit d’un procés democràtic empès per la societat civil. Es dirimeix l’horitzó polític nacional que els catalans i les catalanes podem decidir: o autonomia o independència per construir una República presidida pels valors universals de la llibertat, la igualtat i la fraternitat.

En conseqüència, les eleccions del 27 de setembre són unes eleccions plebiscitàries, decisives pel futur polític del nostre país. En cas que les opcions independentistes les guanyin, tindrem el dret democràtic fonamental d’obrir un procés que culmini en la consecució de la República Catalana. Una República inclusiva, solidària, radicalment democràtica i oberta al món amb voluntat de progrés. Vivim un moment clau de la història catalana. S’ha d’aprofitar.

Per tot plegat proposem al Ple l'adopció dels següents acords:

1er.- Reconèixer el caràcter excepcional, plebiscitari i constituent de les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 27 de setembre.

2on.- Fer una crida a la participació dels veïns i les veïnes amb dret a vot per tal de convertir les eleccions del proper 27 de setembre en una jornada històrica en l’exercici de les llibertats democràtiques.

3er.- Prendre el compromís de treballar amb lleialtat d’acord amb la voluntat majoritària que expressin les urnes a Cabrils, sigui quin sigui el resultat.

4t.- Garantir lleialtat a les institucions catalanes. En cas que les forces independentistes guanyin les eleccions, posar-se a disposició i garantir tot el suport necessari al nou Parlament i el Govern que sorgeixin dels resultats del 27 de setembre, en el procés obert que ha de culminar en la consecució de la República Catalana.

5è.- Traslladar aquest acord al Parlament de Catalunya i a la Presidència de la Generalitat de Catalunya.