dimarts, 14 de juny del 2016

Un cabrilenc al camp d’Idomeni

Camp d'Idomeni. AP
Fa uns dies va tenir lloc una nova trobada de la Taula de Suport a les Persones Refugiades de Cabrils. La regidora d'ERC Cabrils hi va anar i aquests són els seus comentaris.

Experiències en primera persona i información de primera mà. Aquest és el resultat principal de la darrera Taula de Suport a les Persones Refugiades de Cabrils.

En Patrick Raulin va viatjar fins al recentment desallotjat camp de refugiats d’Idomeni i s’hi va estar 15 dies. El passat 25 de maig va explicar la seva experiencia sobre el terreny i els assistents que van omplir l’Hotel d’Entitats vam poder veure tot el material audiovisual que va enregistrar durant la seva estada i conèixer com era el dia a dia dels bombers d’EREC a Idomeni abans del desallotjament del camp.

La Taula de Suport va acordar donar els diners recollits en el Sàpiens de finals de 2015 a Acció Solidària i Logística – EREC, una ONG formada per bombers que subministrava menjar fresc als refugiats de camp d’Idomeni. En Patrick va passar uns dies amb ells, treballant i documentant la seva tasca. D’aquesta manera, hem pogut veure de primera mà el destí dels diners que la Taula i el Sàpiens havien recollit. A més a més, durant l’estada del Patrick a Grècia també va fer entrega de material escolar i dibuixos fets pels nens i nenes de les escoles de Cabrils que vam poder veure penjats a la carpa que feia d’escola de campanya pels nens i nenes del cap grec.

Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia, ja no exiteix. Les autoritats gregues el van desallotjar el 24 de maig però el desplaçament de persones que fugen de la guerra i la tasca d’ONG i vountaris sobre el terreny no s’atura.

Aquesta és a tasca d’EREC i l’experiència d’un cabrilenc al camp d’Idomeni: