dimarts, 17 de febrer del 2015

Nou article pel Butlletí Municipal. Cicles d'hosteleria, un projecte de futur per Cabrils

La primera pedra... simbòlicament
El dimarts 17/02/2015, hem entregat aquest nou article pel butlletí municipal de Cabrils. No sabem si serà el darrer d'aquesta legislatura, però sí que és cert que marca un abans i un després per la comunitat educativa de Cabrils, l'anunci d'inici d'obres del nou edifici de l'IES Cabrils. Voldríem que no fos un punt i apart, sinó un punt i seguit amb l'esperança que en un futur proper puguem donar continuïtat a la formació dels nostres joves al nostre poble, més enllà de la formació obligatòria. Tot seguit us presentem l'article:

CICLES D’HOSTALERIA, UN PROJECTE DE FUTUR PER CABRILS

ERC-CxC-AM ja ha posat la primera pedra de l’Institut. Perquè l’educació és la nostra principal preocupació pel futur del municipi i del país i perquè per nosaltres un Institut és molt més que unes parets.

Cabrils està d’enhorabona, avança un dels projectes iniciat per l’anterior govern: la construcció de l’edifici de l’Institut, estancat durant 4 anys, però ara sí, a tres mesos de les eleccions s’ha licitat l’obra i sembla que va endavant l’edifici. No l’Institut com diuen alguns. Un Institut no és un edifici, és l’equip humà que el porta endavant i el projecte que fa de cada centre un referent. Per aquest motiu, quan el projecte ha passat d’un centre de 3 línies d’ESO i 2 de Batxillerat a un de 3 línies d’ESO, des d’ERC-CxC-AM, amb l’acord de l’AMPA i l’Associació d’Hostaleres, vam presentar una moció en el ple de 29 de gener per aprovar la petició de cicles formatius d’hostaleria. Defensem que és la manera de dotar l’Institut d’un projecte amb futur, íntimament lligat a la realitat del municipi i al seu principal sector econòmic: la restauració. Aquests estudis permetrien disposar d'uns ensenyaments sobre els quals Cabrils destaca, com a Vila Gastronòmica, i generar sinergies entre el món educatiu i empresarial del poble.

Malauradament l’equip de govern (CiU i la regidora no adscrita) i el VIC van votar en contra de votar la moció. Però des de ERC-CxC-AM, continuarem treballant en aquesta direcció perquè el nostre desig és aconseguir ser un referent a la comarca amb un institut que destaqui per un projecte educatiu sòlid i amb lligams estrets amb el municipi.