dilluns, 7 de gener del 2013

Respostes del govern de Cabrils a les preguntes d'ERC-CxC-AM al ple de pressupostos

El govern de Cabrils ens va respondre algunes de les preguntes que vam realitzar al ple, no totes. Tot seguit us fem un petit resum:

A la resposta de les afirmacions realitzades pel nostre grup municipal respecte l'informe de la secretaria d'intervenció, la senyora alcaldessa manifesta que els desviacions del pla econòmic financer tenen justificació i consideren doncs que continuen “estem dins d'aquest pla econòmic financer” contradient la valoració de secretaria d'intervenció. Per exemple en els passius financers, crèdits, s'hi destinen 50 mil euros de crèdits per inversions per aquest pressupost el govern preveu 365 mil euros pel 2013. Quan es va redactar i aprovar el pla econòmic financer, es podia utilitzar el remanent de tresoreria, però ara no es pot. Actualment amb aquests diners no es podrien fer inversions. El pla considerava uns ingressos patrimonials de 27 mil euros, però segons el govern es va cometre un error de previsió de 19 mil euros que per enguany ha previst un ingrés de 47 mil euros.

És cert que existeix un cert dinamisme amb els canvis legislatius que el darrer any ha introduït el govern de Mariano Rajoy, però això no eximeix al govern de Cabrils de refer el pla econòmic financer si considera que no s'adequa al marc legal ni als escenaris previsibles. Si el pla econòmic financer no és real, cal canviar-lo i adaptar-lo, en cas contrari, la gestió no s'està realitzant correctament.

En relació a l'escola de música el senyor Gil recorda que aquesta és per gestió directa. Ara hi ha 120 alumnes mentre que l'any passat n'hi havia 90. L'aportació municipal serà aproximadament la mateixa després de restar ingressos i despeses. No es coneix però quina pot ser la subvenció que pugui arribar de la Generalitat ni quina pot ser l'aportació que hagi de fer finalment l'ajuntament, en tot cas considera que serà inferior a la que haurà de realitzar a l'escola bressol.

Pel que fa a les inversions, aquest govern reconeix una despesa de 8.000 euros després de la reclamació de l'empresa que va fer les modificacions de l'edifici durant la legislatura anterior i per tant es pagaran dins d'aquest pressupost. Segons el regidor es realitzaran més inversions que es contempla a la partida 450 de reposició d'infraestructures que disposa de 200 mil euros. Aquí s'inclourà les modificacions que es puguin fer. No les especifica. Veurem a què es refereix els propers mesos i quines quanties hi destina el govern.

L'aportació de 50 mil euros per invertir a la partida del Consell de Poble. El govern comenta que s'ha demanat a la Diputació que reformuli o reestudii el projecte dels camins escolars que es va realitzar durant la legislatura anterior i que aquesta institució va pressupostar anys enrera per adaptar-ho als preus després de la crisis.

A l'àrea de joventut. Es preveu entre 10 i 12 mil euros d'ingressos per subvencions de la Generalitat i Diputació. Programes com el PIDCES, assessorament juvenil, mobilitat internacional, etc. Dinamització dels joves algunes tardes – abans es proporcionava més hores per aquest servei però no es disposen de tantes hores com quan hi havia contractada una altra persona – setmana intercultural que enguany s'ha reduït a sopar intercultural, mobilitat internacional – conveni amb el CCM formant-se a l'estranger, PIDCES – corresponsals de les escoles i instituts de Cabrils, suport a l'ensenyament, cursos d'estudi 2 cops a la setmana, programa per la prova d'accés a grau mig que enguany ha tingut poca afluència, valoren entrar a la xarxa d'inserció per a joves. La partida de subvencions es disminueix ja que algunes estaven incloses a aquesta partida tot i que algunes activitats que fins ara es feien al centre cívic ja no s'hi estan realitzant.

Novament discrepem amb la valoració del senyor regidor. Aquest afirma que es preveuen una sèrie d'ingressos per subvencions, que posteriorment si es concedeixen necessitaran una modificació de pressupost, però si no es preveuen ara, dificultaran la gestió de l'àrea. Com moltes vegades se'ns ha dit, s'estan aprovant els pressupostos i no l'execució d'aquest. Ho hem dit moltes vegades, i ho tornem a repetir, sense tècnics suficients a l'àrea, per molts diners que s'hi vulguin destinar no es poden fer els programes que el Pla Local de Joventut preveu ni tampoc donar un servei excel·lent. No es discuteix la vàlua dels tècnics sinó la seva falta de suport. No entrarem ara a discutir la política de contractació d'aquest ajuntament, però només cal repassar les actes d'aquest consistori durant aquesta legislatura per fer-se'n una idea.

Sobre les preguntes a l'àrea d'Esports el segons el senyor Gil ens respon la pregunta sobre el pavelló de l'IES Cabrils. El govern desconeix quines poden ser les despeses es poden generar. El bidell del centre cívic i de l'escola estan anant al pavelló per a que no suposi un augment del cost de personal, mentre que l'augment de despesa del pavelló està associat a la neteja, i consums. El consum elèctric encara s'està fent servir l'escomesa elèctrica dels barracons de l'Escola Olivera, com també amb el gas. Després de mesos de funcionament, sorprèn que l'ajuntament no ho hagi regularitzat.

A la pregunta sobre la subvenció dels veterans, la senyora Tamboleo comenta que està inclosa a la partida de subvencions d'esports. 

Pel que fa al mercat setmanal, el Sr. Dorca va proposar també canviar la seva ubicació però segons la regidora de l'àrea els paradistes no volen. La Sra. Tamboleo però diu que ella pensa que els botiguers no veuran amb bons ulls ni que les parades tornin al carrer Nou, ni que es realitzi el mercat en dissabte. “Hi ha moltes instàncies per a instal·lar-se, però els paradistes no acostumen a tornar ja que no els surt a compte”. El nostre grup municipal, discrepa. En parlarem ben aviat.

A l'espectacular augment de la partida de mobilitat, la senyora alcaldessa ens comenta que la despesa del bus fins al terme municipal de Vilassar el pagarà el l'ajuntament de Cabrils, el pas pel terme de Vilassar, el seu ajuntament. La línia anirà per Can Tosca fins a les piscines, baixarà fins a la parada de bus de BCN. L'alt cost de la línia és degut a l'augment en un 3% l'IVA que ja es va aplicar des de juny del 2012, l'augment de la tarifa pel 2013 i el cost del transport nou que serà de 85 mil euros. També s'ha d'incloure un reforç amb dos autobusos de la C12 per a que els passatges no vagin drets. Tot i així la proposta no és definitiva. El nostre grup municipal ha sol·licitat al govern la documentació interna i la proposta de l'empresa CASAS que avala aquest augment pressupostari que fins al moment de publicació d'aquest article no se'ns ha facilitat.

Poden comprovar que el govern no va respondre moltes de les preguntes que els vam formular. Intentarem que ens responguin per escrit, i els anirem facilitant les respostes a mesura que aquestes ens arribin.