dissabte, 3 de juny del 2017

El ple municipal suprimeix el registre municipal de parelles de fet.

El ple per unanimitat ha decidit suprimir el registre municipal de parelles de fet i deroga el reglament municipal que el regulava. Aquesta decisió es pren un cop la Generalitat de Catalunya va establir un registre nacional on qualsevol parella s’hi pot inscriure, és gratuïta i harmonitza els criteris per a ser reconeguts.

El registre de parelles de fet es va crear en la majoria de municipis amb la finalitat de donar resposta a totes les parelles que no volien casar-se formalment o bé que no podien fer-ho, ja que als anys 90 no es reconeixien les parelles del mateix sexe.

La reforma del Codi Civil Català, que va entrar en vigor el gener del 2011, defineix els requisits que han de complir les unions estables i, al mateix temps, no reconeix aquests registres municipals i voluntaris.Aquesta supressió només afectarà a les parelles de nova formació atès que el registre es mantindrà per donar fe davant la petició de certificacions que puguin realitzar els registrats, però no n’admetrà de noves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada