dilluns, 28 de setembre del 2015

La licitació del servei de menjador de l'Escola Bressol queda deserta. Preguntes posteriors al ple de setembre de 2015.

PREGUNTA 1.Durant el patronat de l'escola bressol de juliol els pares van sol·licitar informació sobre el servei de menjador que ha estat gestionat per l'empresa Clece els darrers anys. El govern va manifestar que encara no s'havia tret la licitació, que va sortir el dia 11/08 i es va publicar la resolució el 15/09, un cop començat el curs. El concurs va quedar desert. Fins que es torni a licitar, el servei l'està donant Clece. Són les mateixes les condicions econòmiques del servei avui que al juny d'enguany? Per què no es va licitar el servei amb prou temps com per preveure aquesta situació?

El govern reconeix que no es va licitar amb prou temps i que es reunirà properament amb Clece per tractar els possibles sobre-costos que li pot representar a l'empresa la continuïtat de donar el servei per si n'assumeix algun que en cap cas serà traslladat al preu del servei pels pares. ERC ens congratulem de l'anunci de manteniment del preu dels menús però lamentem la poca previsió del govern, que acostuma a improvisar i no planificar les seves accions.

PREGUNTA2. L'ADF Burriac rep una subvenció cada any pel manteniment de franges, parcel·les, zones verdes, torrents i rieres. Per què nombroses vegades al llarg de l'any es contracten els serveis de l'empresa Els Avis de la Fusta, S.L. pels treballs de neteja per exemple de la riera i dels torrents quan aquesta tasca entenem l'hauria d'assumir-la l'ADF Burriac? Es un problema d'efectius? Es un problema d'insuficiència del conveni? A què és degut?
La regidora d’urbanisme, la Sra. Marta Gómez ens informa que estan realitzant un estudi per a planificar les possibles actuacions i accepta que el conveni actual amb l’ADF és manifestament insuficient, per lo que valoraran una millora d’aquest conveni.

Els Avis de la Fusta import total de 6.655 € pels treballs aprovats en la junta de govern del 21/07/2015 Subvenció de l'ADF Burriac 2015 té una subvenció de 30.000 euros

PREGUNTA 3. El ple municipal, amb els vots a favor només del govern va aprovar el 30 de juliol la intervenció integral de l'administració municipal en les activitats i instal·lacions del complex esportiu ILLA Activa. Una setmana després, la del 3 d'agost es feia efectiva. No serà fins un mes després passat tot l'agost, el 3 de setembre, que el govern demana a un consultor extern a requeriment de secretaria d'intervenció un estudi econòmic de viabilitat i un reglament d'establiment de servei. La documentació ja hauria d'estar en poder de l'ajuntament segons els terminis que vostès van establir. Ha estat entregada? Quina valoració en fa?
El govern ens informa que la documentació s'havia d'haver entregat el 21/09 i encara no ha arribat. Ens respondrà quan l'hagi pogut analitzar.

PREGUNTA 4. Voldríem conèixer quin ha estat l'increment d'abonats del complex esportiu respecte el mes de juny d'enguany, després de la intervenció de l'ajuntament?
Segons la Sra. Isabel Tamboleo, regidora d’esports, el govern no disposa de dades anteriors a la intervenció. Se'ns informa que des del 8 d'agost fins el dia del ple hi ha hagut 90 altes i 100 baixes. És a dir, hi ha hagut un decreixement de 10 abonats. El govern desconeix quin ha estat l'impacte de la campanya publicitària que s'ha fet per augmentar abonats. En breu s'iniciarà una nova campanya de captació. Des d'ERC lamentem la situació actual del complex que considerem preocupant amb el benentès que el govern es va donar fins el mes de novembre per a valorar si les instal·lacions continuaven obertes o es decidien tancar per a estudiar la millor manera de ser posteriorment reobertes amb un pla de viabilitat i sense algunes càrregues de l’etapa anterior.

PREGUNTA 5. Al darrer butlletí municipal, en l'àrea de medi ambient, es publica el reconeixement a Cabrils a la millor recollida selectiva neta de fracció orgànica dels municipis d'entre 5.001 i 50.000h. Cal felicitar a tots els veïns que amb la seva consciència medi ambiental fan possible aquest reconeixement de la Generalitat de Catalunya. Alhora, com ja hem posat de manifest en plens anteriors, hem comprovat que durant la Mostra Gastronòmica, aquesta bona pràctica de reciclatge no es porta a terme. Tots hem vist com el servei de neteja de la Mostra ho llençava tot a la brossa, barrejat. L'Ajuntament va donar algun tipus d'instrucció per al reciclatge? Es va fer algun tipus de selecció de la brossa recollida a la Mostra posteriorment? Ens semblaria una mica contradictori tot plegat si la resposta fos negativa, ja que és l'ajuntament qui primer ha de donar exemple.
La regidora de medi ambient, la Sra. Marta Gómez, i aparentment la resta del govern, no només no van donar cap tipus d’indicació a l’empresa de neteja sinó que desconeixia que no s’hagués reciclat la brossa de la Mostra Gastronòmica, fet que ens resulta poc sensible per part del govern, havent estat advertits en sessions anteriors, i havent-se’ls vist sopant durant aquest esdeveniment durant el mes d’agost. El govern ens manifesta la seva intenció de recopilar informació i proporcionar-nos-la.

PREGUNTA 6: Al butlletí municipal, l'àrea d'esports anunciava la rehabilitació dels vestuaris de la zona esportiva municipal i la seva breu conclusió abans de l'inici de temporada. Més d'un mes i mig després, quan la durada de les obres era de 2 mesos, no s'ha finalitzat del tot. A que són deguts aquests retards?
El govern reconeix l'endarreriment de les obres malgrat haver estat anunciada la seva finalització al butlletí municipal abans de concloure el mes d’agost. Tot i la polèmica que va suscitar per les xarxes socials amb algun usuaris, la regidora d’esports ho explica per la falta de material dels constructors de Cabrils durant el mes d'agost. Després de reiterades preguntes, la regidora justifica l’endarreriment de les feines únicament per haver coincidit amb l’agost, fet que contrasta amb la voluntat de fer coincidir les obres amb el període estival a raó de l’aturada de l’activitat del Club de Futbol Municipal. Malgrat estar licitat, el govern descarta la possibilitat de penalitzar a les empreses que van concórrer amb igualtat de condicions a un concurs públic, al·legant que sent empreses de Cabrils no se les ha de perjudicar, però que en propers concursos es tindrà en compte la situació creada a fi de convidar-les, valorar-les i que se’ls adjudiqui el concurs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada