dijous, 29 d’octubre del 2015

CDC, UDC i MUC signen un acord de govern a l'Ajuntament de Cabrils

Signatura de l'acord CDC, UDC, MUC
Aquest matí ens hem assabentat a través de les xarxes socials que els grups municipals de Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya i Municipalistes per Cabrils havien convocat una roda de premsa a les 12 h a l’Ajuntament.

A la roda de premsa, amb l’única presència d’un periodista de Maresme Televisió, l’alcaldessa Lina Morales ha anunciat que s’ha formalitzat un pacte de govern estable entre CDC, UDC i MUC per als prop de 3 anys i mig que queden de la present legislatura. El senyor Miquel Doñate s’incorpora doncs a l’ equip de govern com a responsable de la nova regidoria de “Transparència, Regeneració Institucional i Participació”.

Segons declaracions de la senyora Morales, no ha sigut difícil posar-se d’acord perquè la idea que tenen per governar el municipi coincideix en molts aspectes i en els que no, s’adaptaran. Segons el senyor Doñate, el MUC vol utilitzar a les reunions un sistema horitzontal, de caire assembleari, cosa que suposarà assumir decisions que ells potser no prendrien si governessin sols.

Des d’ERC Cabrils ens felicitem pel fet que s’hagi creat una regidoria que vetllarà específicament per la transparència, un tema que ens sembla prioritari reformular i millorar al nostre consistori i pel  qual hem presentat unes línies de treball a través d’una moció que ha estat rebutjada al ple municipal.

Esperem que, de veritat, es faci una regeneració institucional a partir d’ara que substitueixi la política continuista que ha regit el consistori des de les passades eleccions municipals. Si des d’aquest pacte de govern es treballa per aprofundir en aspectes que canviïn de veritat la manera de funcionar de l’Ajuntament de Cabrils en temes de transparència i participació, ERC Cabrils estarà a punt per ajudar en tot el que li sigui possible.

Ens ha estat impossible aconseguir una còpia de l’acord de govern signat aquest matí, un acord que esperem tenir a les nostres mans al Ple Extraordinari d’aquest vespre. Una vegada el tinguem i el puguem llegir detingudament, en farem una valoració detallada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada