divendres, 3 de juny del 2016

ERC Cabrils demostra al govern municipal que treballar amb banca ètica és possible

Al darrer ple del mes de maig, el grup municipal d'Esquerra demostrà al govern de CDC, UDC i MUC que no només és possible treballar amb la banca ètica sinó que el veí municipi d'Argentona ja ho fa.

Esquerra proposa accions d'ESS la legislatura passada.

Esquerra havia presentat la legislatura passada una moció per a que l'Ajuntament de Cabrils gestionés el pressupost de Benestar Social amb banca ètica, però va ser rebutjada aleshores pel govern de CiU, VIC i PP.

Esquerra convida a experts a parlar d'ESS a Cabrils i porta propostes al ple.

Al ple de març d'enguany, es va aprovar una proposta d'urgència de CDC, UDC i MUC perquè Cabrils s'adherís a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària (ESS) que va ser secundada per PSC i ERC. Esquerra va proposar com a primera mesura, modificar la gestió de part del nostre pressupost amb la banca ètica.  
Alcaldia va manifestar que «es podria tornar a estudiar» i davant la qual el regidor de participació i transparència va qualificar «no dic que no es poden fer (gestions), però tenen una complexitat i amb el sistema actual, la banca ètica no ofereix totes les garanties, des de Triodos i altres modalitats»

Esquerra demostra que operar amb banca ètica és possible.

Durant el ple del 26 de maig, Esquerra va tornar a formular la pregunta, a fi de veure l'evolució dels compromisos i avanços del govern en Economia Social i Sostenible. La resposta d'alcaldia? Que han «tornat a consultar» i els «han tornat a dir el mateix» que els havien dit tres anys enrere, en referència a la seguretat i eficiència de les gestions amb banca ètica.

Davant aquestes manifestacions, el nostre portaveu va informar al govern que havia mantingut contactes amb el govern d'Argentona (CUP, ERC, PSC i ICV), el titular del qual els havia informat que part de la seva operativa bancària ja s'estava realitzant sense problemes amb la banca ètica, amb el vist i plau de secretaria i intervenció del seu consistori.

Esquerra ha facilitat també al govern els contactes de l'Ajuntament d'Argentona i de l'entitat de banca ètica a fi que es puguin informar i pugui iniciar les gestions per a que tant el pressupost de Benestar Social com d'altres àrees de l'ajuntament, com el de Participació i Transparència, puguin ser gestionats amb aquest tipus d'entitats, serà un avenç en la línia que el govern i part de l'oposició ens hem marcat conjuntament com a objectiu transformador de l'administració per per aquesta legislatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada