dilluns, 12 de març del 2012

Crònica de la xerrada en commemoració del dia internacional de la dona treballadora. "Dones, caminem cap a una regressió de drets?"

Les JERC Vilassar-Cabrils valorem l’acte, a la biblioteca de Cabrils, que vam celebrar divendres passat com un èxit. Èxit pel que fa al públic (hi van assistir una trentena de persones) com pel que fa a les aportacions a nivell de coneixements i de reflexions que ens va proporcionar la ponent, la Carme Porta.

La Carme Porta ens va explicar com les polítiques dels governs conservadors de CiU i PP afectarien els drets de les dones, ens va detallar la magnitud de les regressions que s’estan produïnt – cal recordar que durant el govern “tripartit” el Principat de Catalunya va ser pioner en polítiques de drets de la ciutadania i en polítiques de dona -. La Carme Porta va insistir en què la fragmentació i sectorialització de la nostra societat havia conduït a la destrucció de la consciència col•lectiva, i, segons ella, aquest és el motiu pel qual no hi ha mobilitzacions massives contra les destralades econòmiques i en drets dels governs conservadors de CiU i PP.

El públic assistent va fer diverses preguntes sobre avortament, prostitució, etc. i, en acabat, es va fer un petit pica-pica. En pocs dies publicarem el vídeo on vam enregistrar tota la xerrada.

Si volem reduir les desigualtats, si volem aconseguir la igualtat des de la diferència de totes aquelles persones que, per definició, el sistema capitalista margina (dones, joves, ancians, discapacitats i homosexuals), només ho podrem fer recuperant consciència col•lectiva, de classe i de nació complerta (Països Catalans), i combinant la lluita institucional amb la lluita al carrer.

Dos anys de les JERC Vilassar-Cabrils
Aquest acte també va servir per celebrar el segon aniversari de la secció local de les JERC Vilassar-Cabrils, fundada el 9 de març de 2010. Durant aquests dos anys desenes de joves dels dos pobles han participat d’un projecte que té per objectiu millorar el benestar del jovent dels dos pobles i les seves oportunitats de futur, des d’una perspectiva republicana, independentista, d’esquerres i ecologista.

Article publicat per les JERC. Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a Vilassar de Dalt i Cabrils. http://locals.jerc.cat/vilassar-cabrils/article/6395/cronica-de-la-xerrada-dones-caminem-cap-a-una-regressio-de-drets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada