diumenge, 2 d’abril del 2017

El Ple aprova les dues mocions presentades per Esquerra

Esquerra va presentar dues mocions: la moció referent als beneficis fiscals en l’IBI de les autopistes de peatge, i la moció referent a la sentència del Tribunal Constitucional referent a l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (plusvàlua). Totes dues van prosperar.

La moció referent als beneficis fiscals en l’IBI de les autopistes de peatge, que ja vam intentar presentar el mes de gener, però que ha calgut esperar dos mesos per a transaccionar-la i que finalment el govern s’hi afegís. Una moció que sol·licita al govern de l’Estat i la Generalitat que no allarguin les concessions, i que compensi als ajuntaments per la falta d’ingressos de l’IBI durant les darreres dècades. Enguany tots els municipis pels que passa algun tros d’autopista ja poden reclamar el 100% de l’IBI.

La segona moció referent a la sentència del Tribunal Constitucional referent a l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (plusvàlua) la va presentar també ERC i s’hi ha afegit CiU. El mètode de càlcul definit per la llei d'hisendes locals en ocasions provoca que es gravin situacions en que no existeix un increment real de valor del terreny de naturalesa urbana (plusvàlua). Això ha estat la causa de la declaració d’inconstitucionalitat per alguns articles de la llei foral guipuscoana.

Una moció acordada per les dues associacions municipalistes més gran del nostre país, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. La moció, que va ser aprovada, demana a l’Estat la modificació dels articles que regeixen l’impost, i per la qual els municipis han obtingut molts ingressos els darrers anys, ajudant a suportar millor també la crisis a les arques municipals. No es pot saber encara quant diners caldrà tornar als veïns que es trobin en aquesta situació, però no serà fins que hagi estat modificada la llei que podran retornar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada