dimecres, 5 d’abril del 2017

El tomicus, un greu problema pels nostres boscos.

ERC s'ha abstingut a la moció que ha presentat el govern i a la qual s'hi ha afegit el PSC. El govern va rebutjar l'oferiment que li vam fer per a modificar el seu text, pel text que havia presentat l'equip de govern de Sant Pol (de CiU). Un text, el de Sant Pol, amb lleugeres diferències al de Cabrils però que s'ajustava més a la realitat.

Si bé estem d'acord en la majoria de punts, la moció no feia esment ni als 100.000 euros que ha aportat el Govern de la Generalitat, ni als 85.000 euros aportats per la Diputació de Barcelona per a finançar la neteja dels boscos més afectats. Uns ajuts, els primers, que aniran canalitzats directament a les 3 associacions de propietaris de la nostra comarca. Xifres petites que hauran de veure's incrementades. Però un començament.

Trobem a faltar que la moció no demani un major esforç a totes les administracions, tant a la Generalitat, a la Diputació, al Consell Comarcal del Maresme i als propis Ajuntaments per lluitar contra el tomicus. Es demana que els boscos de la comarca siguin declarats Zona d'Actuació Urgent però no veiem la corresponsabilitat de les administracions més properes en la moció presentada al ple pel govern i PSC. Poca coherència amb allò que es vol defensar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada