dilluns, 30 de març del 2015

Saps per què des d’ERC Cabrils considerem l’urbanisme com un dels grans reptes de futur?

Perquè som un partit que entén l’urbanisme com l’eina fonamental per a la integració dels habitants del municipi, per a l’adaptació de la infraestructura a les noves necessitats dels habitants i per a l’encaix del municipi en el seu entorn natural. I perquè per assolir les fites necessàries que ens han de dur a superar els reptes plantejats, és necessari el diàleg entre tots els agents de la nostra comunitat, la transparència per poder recórrer junts el camí i fer partícip a tot el municipi en aquest recorregut.

Perquè creiem fermament en la igualtat entre veïns tant en drets com en obligacions, visquin on visquin dins del municipi i sigui quina sigui la seva capacitat econòmica. Per aquesta raó ens oposem a iniciatives com les plantejades en l’anterior legislatura, consistents a permetre la divisió horitzontal de propietats de superfície habitable superior als 400m2. Afavorint un sector concret de la població, en quant a l’adquisició de drets, que a més de generar l’escenari idoni per a l’especulació immobiliària, pot suposar la necessitat de generar nous serveis i ampliar-ne d’altres ja existents, sufragats per la totalitat dels veïns i veïnes a través de l’augment d’impostos.

Perquè som conscients de la necessitat que els joves puguin quedar-se a viure al poble que els ha vist créixer i alhora ens esgarrifa el plantejament d’un POUM que cada cop que es reformula proposa menys percentatge d’habitatge protegit respecte a la creació de m2 de sostre de nova construcció. Afegint que el concepte del govern actual sobre l’habitatge protegit obligatori en els nous PAU que ordenen sectors de ciutat jardí, siguin torres unifamiliars aïllades.

Perquè les polítiques urbanístiques que diacrònicament s’han practicat a Cabrils, han generat un municipi amb més de 100km de via pública, de gestió complicada i manteniment desigual segons la urbanització que abasteix. Tot plegat convertint el nostre municipi en un element altament contaminant pel medi ambient, que a més de no implementar noves tecnologies per intentar pal·liar el dispendi energètic inherent, dona l’esquena al problema d’haver aturat el natural transcurs dels sediments, provocant una llera de la riera cada cop més baixa amb més riscos d’esvorancs en les plataformes que hi llinden. Fet que fa necessari un nou equip polític potent, conscient i conscienciat, coneixedor de les disciplines necessàries per a la solució d’aquestes problemàtiques.

Perquè estem convençuts que podem diluir la dualitat actual entre nucli i urbanitzacions a través de la integració de les diferents trames urbanes, estant al costat dels veïns i escoltant les seves reclamacions, com ho hem estat fent fins ara. Garantint que les decisions sobre noves actuacions urbanístiques estiguin recolzades en processos participatius que informin totalment als participants de les diferents iniciatives a emprendre i creant un Cabrils més eficient, més respectuós amb el medi i més amable per l’usuari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada