diumenge, 29 de març del 2015

Comentaris posteriors a la sessió del ple ordinari del 26 de març de 2015.

A la sessió plenària ordinària del 26 de març de 2015, han participat al ple els membres del govern: CiU (5 vots) i la regidora no adscrita (1 vot), i els membres de l’oposició: SOM Cabrils (1 vot, donat que el Sr. JR Sánchez té residència actualment als EEUU i no assisteix al ple), VIC (1 vot), PP (1 vot), PSC (1 vot), ICV-EUiA (1 vot) i ERC-CxC-AM (1 vot)

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 29 de gener de 2015

El grup municipal d’ERC-CxC-AM s’ABSTÉ. L’acta és APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), PP i PSC, l’abstenció de SOM, ICV-EUiA, i ERC-CxC-AM, i en contra del VIC.

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen d’aprovació inicial del mapa de capacitat acústica del municipi de Cabrils, el qual formarà part com Annex de l’Ordenança Municipal de Sorolls. 

ERC-CxC-AM ens hem ABSTINGUT. Com és habitual, tots els grups municipals sol·licitem quan es convoca la comissió informativa, una setmana i mitja abans del ple, tota la documentació referent als punts que es volen debatre. Paradoxalment, aquest punt, referent al mapa de capacitat acústica, no annexava el propi mapa. Vam sol·licitar-lo durant la comissió informativa per a estudiar amb deteniment tota la documentació però aquest no va ser lliurat fins el dia del ple, i per tant no s’ha pogut estudiar. És per això que reiterem la nostra ABSTENCIÓ a falta d’informació suficient. 

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), SOM i ICV-EUiA, l’abstenció de VIC, PP, PSC i ERC-CxC-AM, i cap vot en contra.

3.- Dictamen d’aprovació definitiva i resolució d’al·legacions de la modificació de l’Ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals.

Després de valorar les diferents al·legacions presentades i les consideracions expressades pel govern, considerem encertades algunes de les incorporacions realitzades tot i en algun cas podria haver-se incorporat com a modificació. Malgrat tot, mantindrem el nostre vot com ja vam fer al ple del passat mes de novembre i ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), PP, ICV-EUiA i ERC-CxC-AM, l’abstenció de SOM, VIC i PSC, i cap vot en contra.

4.- Dictamen d’aprovació inicial del Conveni amb l’Arquebisbat de Barcelona i la Parròquia Santa Creu de Cabrils per promoure la reconstrucció i rehabilitació de l’orgue.

La part dispositiva d’aquesta moció ens explica la història i la importància de la restauració d’aquest orgue no només per a la Parròquia de la Santa Creu sinó al propi municipi com a part del seu patrimoni històric i musical. És una peça que un cop restaurada disposarà de major sonoritat, i de ben segur, serà l’instrument protagonista de concerts fora dels actes litúrgics. El seu estat de conservació és precari i existeix un seriós perill que es pugui perdre un instrument irreemplaçable. És per totes aquestes raons que ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR. 

La moció ha estat APROVADA per UNANIMITAT.

5.- Dictamen de nomenament del Jutge de Pau titular de Cabrils.

El senyor Forcada ha estat durant les darreres tres dècades jutge de pau. El seu oferiment cal entendre’l com una nova oferta il·lusionant per a ell per a continuar en aquest càrrec. Ha estat la única que s’hi ha presentat. ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), SOM, PP, ICV-EUiA i ERC-CxC-AM, l’abstenció de VIC i PSC, i cap vot en contra.

6.- Dictamen d’aprovació inicial de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Cabrils.

ERC-CxC-AM ha estat i continua estant convençuda de la necessitat de disposar d’eines que permetin una millor descripció dels diferents llocs de treball de l’ajuntament. Ha estat una llàstima que aquest propòsit manifestat per nosaltres des del primer dia acabi presentant-se la darrera sessió ordinària de la legislatura. Hem d’entendre que caldrà anar més enllà en els propers mesos. ERC-CxC-AM va manifestar que hagués preferit que aquest estudi no li hagués costat un sol euro al consistori a través de les subvencions que ofereix la Diputació de Barcelona al seu catàleg de serveis. No ha estat així, però reconeixem que s’ha fet una feina que era necessària tot i que no suficient per a conèixer bé l’ajuntament i gestionar-lo millor del que s’ha fet fins avui. És per aquestes raons que el nostre grup municipal, ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita) i ICV-EUiA, l’abstenció de VIC, PP, PSC i ERC-CxC-AM, i el vot en contra de SOM.

7.- Dictamen d’aprovació de la modificació de Crèdits per Finançar Despeses Corrents amb Càrrec a Operacions de Crèdit, Modalitat de Crèdit Extraordinari, de Conformitat amb l'Ordre EHA 3565/2008, de 3 de desembre, per la qual s'Aprova l'Estructura dels Pressupostos Locals.

La modificació de crèdit que sol·licita el govern respon a una subvenció dins del marc del projecte d’Escola Verda del CEIP L’Olivera amb motiu del projecte Euronet 50/50 per a fomentar l’estalvi energètic, de gas i electricitat. L’Ajuntament de Cabrils té el compromís de retornar el 50% de l’import dels estalvis aconseguits. Donat que la modificació de crèdit és un canvi entre aplicacions pressupostàries ja pressupostades, el vot d’ERC-CxC-AM ha estat A FAVOR

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), SOM, PSC, ICV-EUiA i ERC-CxC-AM, l’abstenció de VIC i PP, i cap vot en contra.

8.- Dictamen per la concessió de drets funeraris del cementiri municipal de Cabrils.

ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR. La moció ha estat APROVADA per UNANIMITAT 

9.- Dictamen en suport a l’esport català.

ERC-CxC-AM hem estat durant aquests 4 anys al costat dels nostres clubs esportius, portant mocions a aquest consistori, com la de la sessió del 26 de juliol de 2013 davant l’acció d’inspecció de treball, i donant-hi suport també a altres. Hem conversat i escoltat les preocupacions de les entitats a fi d’ajudar-les en allò que està al nostre abans, a l’ajuntament, al Parlament i a les Corts Espanyoles. ERC-CxC-AM ha votat A FAVOR d’aquesta proposta de l’Associació de Municipis de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya. 

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), PSC, ICV-EUiA, ERC-CxC-AM, l’abstenció de SOM i VIC i el vot contra del PP.

II. Part no resolutiva de la sessió

10.- Mocions d'urgència

No n'hi ha hagut cap.

11.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió

12.- Precs i preguntes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada