dimecres, 30 de novembre del 2011

Conmemoració del Dia Internacional de la Sida. 30 anys després.

Un any més, el primer de desembre, es conmemora el Dia Internacional de la Sida per conscienciar-nos dels perills de la malaltia i lluitar contra la discriminació de totes les persones que hi conviuen. Enguany fa trenta anys dels primers diagnòstics al món i també a Catalunya.

Aquesta malaltia afectava arreu del món més de 34 milions de persones a finals del 2010. Més d'un milió moren cada any per malalties relacionades amb el vih. Més de 7 mil persones s'infecten diàriament arreu del món. I l'estigma social continua. Aquestes són algunes de les dades que ha publicat UNAIDS, el programa conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/sida, i que podeu llegir als seus informes.

És una malaltia crònica als països rics, però el vih continua matant. No hem d'oblidar que és molt senzill prevenir la infecció. L'educació i la conscienciació són les millors eines per posar una barrera entre nosaltres i el virus, especialment entre els més joves, aquells que no tenen el record d'haver perdut amics i familiars pel vih.

I és per a ells que L'Altell ha preparat un taller per demà dijous, un joc per aprendre jugant! Apropeu-vos-hi, és important saber com pots infectar-te. Hi hauries de conviure tota la vida. La sida avui encara no té cura.

El ple de l'ajuntament de Cabrils s'ha adherit amb el vot unànim de tots els grups municipals al manifest que farà demà públic el departament de salut de la Generalitat de Catalunya, confeccionat conjuntament amb les organitzacions que integren el Comité 1er de desembre. La lluita continua.

Comité 1er de desembre: http://comitedesembre.tumblr.com/
Sexe Jove. Web de l'ICS: http://www.sexejoves.gencat.cat/
Lectura recomanada: Más grande que el amor, un llibre de Dominique Lapierre.




vídeo de UNAIDS



vídeo de la Creu Roja del Regne Unit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada