diumenge, 27 de novembre del 2011

Comentaris posteriors a la sessió ordinària del ple ordinari del 24 de novembre del 2011

1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 29 de setembre de 2011 i les sessions extraordiàries de 24 d'octubre i 27 d'octubre de 2011.

I. Part resolutiva de la sessió.

2.- Dictamen que proposa l'atorgament de concessions de drets sobre nínxols del cementiri municipal

És un tràmit administratiu. Votem A FAVOR

3.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial del Reglament de modificació de crèdits número 9 del Pressupost Municipal de l’exercici 2011

Demanades les explicacions al govern municipal ho justifica de la següent manera durant la comissió informativa:

A) SUPLEMENTS DE CRÈDIT

130.151.01 SERVEIS EXTRAORDINARIS POLICIA 9.000,00€
Partida exhaurida.

151.150.00 INCENTIU DE PRODUCTIVITAT PERSONAL URBANISME 2.500,00
Substitució d'una persona que ha estat de baixa i que té com a complements a la seva nòmina l'incentiu de productivitat. S'ha suggerit pel proper pressupost que aquest complement si no es defineixen objectius es modifiqui per un altre concepte.

233.131.00 RETRIBUCIONS COMPLEMENTÀRIES GENT GRAN 600,00€
Substitució de la treballadora de l'ajutament al casal de la gent gran durant les seves vacances al mes d'agost davant la decissió del govern de continuar donant el servei aquest mes.

241.226.99 ALTRES DESPESES PROMOCIÓ ECONÒMICA 6.000,00€
Justificació de la subvenció “Promoció de les fires i mercats de Cabrils”

320.151.00 SERVEIS EXTRAORDINARIS ENSENYAMENT 2.500,00€
337.151.00 SERVEIS EXTRAORDINARIS PERSONAL JOVENTUT 1.000,00€
Feines complementàries del videll de les escoles.

920.213.00 REPARACIONS INFORMÀTICA I TREBALLS TÈCNICS 3.128,10€
Justificació de la subvenció “Informatització dels expedients”

920.489.06 AJUTS SOCIALS PER CONVENI PERSONAL FUNCIONARI 2.105,61€
920.489.07 AJUTS SOCIALS PER CONVENI PERSONAL LABORAL 1.188,06€
Pagament que s'haurà de realitzar com a conseqüència d'una sentència judicial que donava la raó als treballadors funcionaris de l'Ajuntament de Cabrils i que per decisió del govern s'ha fet extensiva al personal laboral del consistori.

930.227.08 PREMI DE COBRANÇA ORGT 25.000,00€
Pagament del servei de recaptació de la Diputació de Barcelona

TOTAL SUPLEMENTS DE CRÈDIT 53.021,77€

B) GENERACIÓ D’INGRESSOS

462.06 SUBVENCIÓ “PROMOCIÓ DE LES FIRES I MERCATS DE CABRILS” 6.000,00€
462.10 SUBVENCIÓ “INFORMATITZACIÓ D’EXPEDIENTS” 3.128,10€

TOTAL GENERACIÓ DE CRÈDIT 9.128,10€

C) MAJORS INGRESSOS RECAPTATS SOBRE ELS PREVISTOS EN EL PRESSUPOST DE 2011.

520.00 INTERESSOS DE DIPÒSITS 43.893,67€

Les partides semblen justificades i poden ser discutibles pel que fa a alguna de les actuacions que han portat a fer la despesa, per exemple la retribució de la substitució de la treballadora de l'ajutament al casal de la gent gran durant les seves vacances que va portar a una discussió entre la seva presidenta i el govern el ple passat. Els grups de justificació de la despesa a la nòmina tampoc són els més adients. A la comissió informativa prèvia al ple es va demanar que es corregeixi als pressupostos de l'any vinent. Totes elles en definitiva estan associades a algun tipus de retribució o a una subvenció. El nostre vot ha estat ABSTENCIÓ.

4.- Dictamen que proposa l'aprovació inicial del Reglament pel mercat de venda no sedentària de Cabrils

La proposta de l'ajuntament és bàsicament tècnica, una adaptació d'un text de la Diputació de Barcelona. Proposa la regidoria de comerç. En favor de la lliure competència, fora bó que hi hagués un minim de dues parades del mateix sector comercial per poder comparar preus i productes. El nostre vot a estat A FAVOR. Durant la comissió informativa però el nostre regidor va demanar que s'estudiés allargar el mercat cap a Cabrils II per apropar també clients a la zona. El govern va respondre que vol primer consolidar la zona centre.

5.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial del Reglament d’ús dels bucs d’assaig de l’escola de música municipal.

La proposta recull només el funcionament dels bugs d'assaig de l'escola municipal de música. Només caldria fer una proposta pel que fa a l'antelació mínima de sol·licitud de l'espai que és de 15 dies, i que coincideix amb la sol·licitud d'espais municipals. No creiem sigui preceptiu si existeix disponibilitat d'espais. Amb un parell de dies n'hi hauria prou. Caldria també corregir el protocol d'usos on diu "1. Trucar a la policia per tal de que obrin l'Escola de Música" però no s'informa del telèfon. El vot ha estat A FAVOR.

6.- Dictamen que proposa l'adhesió a la proposta de Comunicat conjunt per al Dia Mundial de la Sida 2011

HEM VOTAT A FAVOR.

7.- Dictamen que proposa l’aprovació de la proposta per a un finançament local català conjuntament dels grups municipals de Convergència i Unió, SOM Cabrils, Veïns Independents de Cabrils, ERC – Consens x Cabrils – AM, Iniciativa per Catalunya – Verds.

La moció que proposa una millora del finançament local, és una iniciativa de l'Associació de Municipis de Catalunya. El text va voler ser proposat pel nostre grup municipal a la resta de partits del ple, desconeixent que CiU havia entrat la mateixa moció al registre general de l'ajuntament. És per aquesta raó, i després del debat previ s'ha decidit presentar conjuntament la moció a fi i efecte de donar més força a aquesta iniciativa. A FAVOR

8.- Proposta d’acord de participació a l’Associació de Municipis per la Independència presentada pel Grup Municipal d’ERC – Consens x Cabrils – AM

ERC – Consens x Cabrils – AM va considerar la possibilitat d'entrar aquesta moció pel darrer ple. El fet que calgués ser debatuda previament la seva urgència durant el propi ple, va fer que consideressim més adient presentar-la pel ple del mes de novembre. Dos dies després del ple, el nostre grup municipal l'entrava al registre i en feia coneixedors a la resta de grups del consistori. En el trascurs d'aquestes setmanes davant la predisposició d'alguna formació a sumar-se a la inciativa, ERC – CxC – AM va proposar la possibilitat d'entrar-la conjuntament amb la resta de formacions. Només s'hi ha afegit finalment el grup municipal de CiU. A FAVOR. Ha estat aprovada i Cabrils serà membre de l'Associació de Muncipis per la Independència.

II. Part resolutiva de la sessió.

9.- Mocions

Moció d'urgència presentada pel govern per la sentècia a un recurs contenciós administratiu interposat per CCOO.

S'ha aprovat la seva urgència. Representen 772 euros per treballador que hauran de percebre com a conseqüència de la sentència. Tothom cobrarà de forma linial segons acord entre el govern municipal i CCOO. L'import total està al voltant dels 64.000 euros. Hi hem votat A FAVOR.

Moció d'urgència del PSC sobre el finançament municipal de la Federació de Municipis.
No ha estat aprovada la seva urgència malgrat que ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR.

10. Donar compte de les resolucions dictades per l'alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió.

11. Precs i preguntes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada