dimarts, 11 d’abril del 2017

L'educació també vol trasparència.

Arribem a la conclusió que la transparència d’aquest Govern és unilateral. Són transparents només amb els temes que volen explicar: bé la seva bona obra de govern (només faltaria que amb 9 milions d’euros de pressupost i un exèrcit de bons tècnics no fessin algunes coses bé); bé per anunciar coses del seu únic interès i autocomplaença. Perquè la transparència, quan es tracta de contestar a preguntes de l’oposició per temes no gaire clars, es converteix en opacitat.

Al govern li falten moltes preguntes escrites per respondre, algunes d’elles entrades per registre fa més d’un any. Això és prou greu, atès que denota poc interès en informar als grups de l'oposició de les seves accions i, per tant, no permet fer una de les funcions més importants que té Esquerra durant aquest mandat, fiscalitzar el govern.

En el passat ple, Maite Viñals, com coordinadora del Grup Municipal d’ERC de Serveis Socials i d'Educació, va recordar a la Sra. Tamboleo que el grup de treball de Serveis Socials, demanat per Esquerra, encara no s'havia convocat. Han passat dos mesos de la reunió on, representants del govern i de tota l’oposició, es van mostrar partidaris d’aquest grup de treball per establir protocols més clars, àgils i entenedors per als usuaris de Serveis Socials i adaptar les necessitats a les realitats actuals. Divendres 7 d'abril, Esquerra ho tornava a recordar per les xarxes socials i no ha estat fins el dilluns 10 d’abril que el govern ens convocava.

Com la transparència en els temes d’educació... a la pregunta sobre quin seria el procés per seleccionar el director del casal d’estiu enguany, els regidors Gil (com a responsable d’educació) i Doñate (de participació), no van permetre parlar gaire a la regidora d’esports, explicant amb detall les bondats del casal que estan treballant, però evitant contestar sobre el procés de selecció del director.

I més greu que aquest hàbil dribling al ple per evitar respondre a preguntes concretes, és l’incompliment del reglament del Consell Escolar Municipal de Cabrils, anys sense ser convocat pel govern de Cabrils, quan l'article 21 del reglament explicita: «El Ple del Consell s’ha de reunir, en sessió ordinària, pel cap baix una vegada cada trimestre a l’inici i a l’acabament del curs escolar«. De nou demanem que es convoqui, perquè creiem fermament en els beneficis de la participació, intercanvi d’idees i debat en tots els àmbits, però sobretot en l’educatiu, i és el Consell Escolar Municipal on tots els agents de la comunitat tenen l’espai per fer-ho. Un espai on pares (de tots els nivells), alumnes (de secundària), personal PAS, mestres i professors de tots els centres, i convidats (escola de música, formació no reglada, i altres agents) no necessiten cap intermediari i poden debatre, exposar, i fins i tot discutir, sense embuts. Un espai plural i divers, no limitat a les actuals reunions de la regidoria amb les direccions dels centres d’on la majoria dels agents de la comunitat queden exclosos . Cal un espai on puguin parlar, compartir, confrontar les idees, i sobre tot... que sigui públic i no tancat als despatxos. Aquesta és una responsabilitat del Sr. Oriol Gil, regidor d'educació, qui hauria de vetllar pel seu compliment, i no ens satisfà la resposta “estem estudiant altres eines”. Doncs mentre s’estudien altres eines, si la memòria no ens falla ja fa cinc anys que estudia, l’eina és el Consell Escolar Municipal (que per molt que inventi és l’eina reglada per la Llei d’Educació vigent).


En resum, res de gaire nou... ens omplim la boca de transparència quan és del nostre gust, sinó, o no creuen en el principi de transparència, o resulta incòmode que tothom parli, i pugui arribar a acords que els incomodin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada