dimecres, 12 d’abril del 2017

El govern de Cabrils destina la subvenció del Programa Complementari de Foment de l'Ocupació Local 2017-2018 exclusivament a l'Ajuntament.

La Diputació de Barcelona, a la seva Junta de Govern del 22 de febrer, va acordar el «Programa complementari de foment a l'ocupació local 2017-2018». La Diputació ofereix a Cabrils 168.643,41€ que el govern de Cabrils ja ha manifestat la seva voluntat d'acceptar. Les línies de suport a l'ocupació local definides per aquest programa són:
  1. Modalitat de suport als plans locals d’ocupació.
  2. Modalitat de suport a la formació professionalitzadora de persones aturades.
  3. Modalitat d’ajuts a la contractació local en empreses privades del territori.
A diferència del pla anterior, només orientats a la creació directa d’ocupació, aquest pla també afavoreix l’impuls i el desplegament de mesures preventives, la qualificació professional per millorar l’ocupabilitat i el foment de la contractació per part de les empreses del territori. Esquerra va preguntar al govern quin percentatge aproximat d'aquests diners aniran per a cadascuna de les 3 línies descrites, al que va respondre que tots els diners es destinaran als plans locals d'ocupació (és a dir, a la contractació de treballadors per a l'ajuntament) i optava per que els veïns i agents econòmics de Cabrils obtinguin formació o recursos a través d'altres administracions, com per exemple el Consell Comarcal del Maresme.

Esquerra discrepa d'aquesta valoració i de la decisió ja que considerem que es perd una oportunitat important per a que el govern convidi als agents econòmics i socials del nostre municipi a participar i reflexionar sobre les necessitats laborals a Cabrils. Esquerra proposa una distribució dels recursos propera al teixit empresarial de Cabrils permetent fomentar la formació laboral adaptada a la nostra realitat i la creació d'ocupació a les nostres empreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada