dimecres, 17 de febrer del 2016

Seguim creient en els Cicles formatius d’hostaleria

Restaurant l'Escola
Article de la regidora d'ERC Cabrils Maite Viñals a El Pelut

Sis mesos després de ser investits regidors  d’ERC ja sabem què és treballar des de l’oposició (hi treballem perquè així ho hem decidit perquè la insistència de l’equip de govern perquè hi entrem a formar part i els seus retrets perquè no ho fem comencen a ser una bonica tradició dels plens).

El fet de no estar governant no vol dir que no treballem, sí en canvi vol dir que estem exposats al caprici de la majoria del plenari (la majoria absoluta del govern de CDC, UDC i MUC) a que les nostres mocions i propostes quedin aturades si el govern considera que no s’ho valen.  

Nosaltres continuarem treballant en el programa que vam presentar als veïns de Cabrils. Un dels cavalls de batalla d’aquest era la creació d’un cicle formatiu de grau mig d'hostaleria. Cabrils és vila gastronòmica, organitza una Mostra Gastronòmica de prestigi comarcal, disposa d’una potent Associació d’Hostalers que podria col·laborar, no només amb l’experiència dels seus professionals, sinó també oferint la possibilitat que els alumnes fessin pràctiques als seus establiments (assegurant el lligam obligatori de Cicles Formatius – Empresa). 

Des d’Esquerra ens vam posar a treballar abans de les eleccions, l’entrevista amb l'exdirector general de formació professional,  en el seu moment el principal avalador de l’arrencada de cicles de cuina a Terrassa i Barcelona, ens va dibuixar l’escenari real de dificultats. La posta en marxa d’uns estudis en un centre públic no són competència municipal, ho sabem perfectament, però creiem que una proposta del món local, amb participació de tota la comunitat educativa, pot tenir la força per convèncer a qualsevol administració (a Cabrils la construcció del nou edifici de l'institut ha estat un projecte reivindicat durant anys per la comunitat educativa fins aconseguir-se).

Actualment al Maresme, comarca que té en la gastronomia una de les seves millors apostes,  l’oferta pública d’estudis d’hoteleria es redueix a l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, estudis d’aquesta branca formativa no només complementarien l’oferta educativa al Baix Maresme sinó que serien pol d’atracció d’estudiants de la comarca a Cabrils, i absorbirien els alumnes queden fora d’aquests estudis a la comarca per la falta de places, xifres patents any rere any. Per tant des d’Esquerra Cabrils continuarem treballant en un projecte en el què creiem positiu i enriquidor pel municipi i la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada