divendres, 19 de febrer del 2016

Els Joves volen quedar-se a viure a Cabrils

Foto: Maria (Dena)
Barcelona: Casal de Joves TorreBlanca
Article de les JERC de Cabrils a El Pelut

Fa unes setmanes vaig llegir una notícia al diari ARA que parlava sobre el preu del lloguer als diferents pobles i ciutats de Catalunya. Com a cabrilenc em va cridar l’atenció una cosa; Cabrils és el poble de tot el principat de Catalunya amb el preu del lloguer més elevat, concretament 1221 euros mensuals.

Després de llegir la notícia em vaig preguntar què podíem fer per a canviar aquesta situació. Primer de tot hem de dir que a ningú se l’hi escapa que és una situació dramàtica pels joves cabrilencs, ja que veiem truncada la capacitat d’emancipar-nos. Si la meitat dels joves estan a l’atur i de la meitat que treballen la majoria tenen contractes precaris i de baixa remuneració, com se suposa que un jove pot emancipar-se? I si a això li sumem el preu del transport fins al lloc de feina (al municipi hi manquen llocs de treball pels joves) o el preu dels estudis l’emancipació es converteix en un somni inaccessible.

Què podem fer doncs? Des de les JERC creiem que l’Ajuntament de Cabrils hauria de posar-se les piles per solucionar aquest tema ja que és preocupant. Si la regidora Marta Gómez no té idees per a ajudar al jovent a emancipar-se doncs des de les JERC ens oferim a treballar les nostres propostes electorals per implementar-les a Cabrils. Per començar podríem iniciar un projecte de masoveria jove per aconseguir habitatges econòmics i rejovenir el centre del poble. Cost = 0 euros.

El que fa falta és dir que la manca d’habitatge és un gran problema. Som el futur i volem un lloc per viure dignament a Cabrils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada