diumenge, 28 de setembre del 2014

Preguntes d'ERC-CxC-AM sobre les resolucions d'alcaldia i els acords de Junta de Govern del ple ordinari del mes de setembre de 2014

8.- Donar compte de les resolucions dictades per l'alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió.

DECRETS 2014-0725, 2014-0719, 2014-0718 i 2014-0717 de concessió de llicències d’obres a Telefònica. Com algunes persones hauran apreciat, tècnics d’una subcontracta de Telefònica està desplegant cable a Cabrils. Voldríem saber quin és l’abast d’aquest desplegament i quin ús vol oferir Telefònica a la nostra població. Posi’ns algun exemple, a Montcabrer, Can Tolrà o la Llobera on un veí ens ho ha preguntat i on sembla només arribarà fins al tenis. 

El govern manifesta que aquestes llicències corresponen al desplegament que està realitzant Telefònica de cable al nostre municipi. La intenció de la companyia és fer arribar el cable tant al centre de Cabrils com a les urbanitzacions. En un termini de 5 anys tota la instal•lació telefònica de coure serà substituïda per cable a Cabrils. Telefónica oferirà als veïns aquest servei i farà arribar per aquells que el desitgin el cable fins a casa seva, i aquells que no el vulguin mantindran el cable de coure. 

JUNTES DE GOVERN

JUNTA DE GOVERN 15/14 del 22 de juliol

Punt 9. Aprovar la continuació en la prestació del servei d’atenció domiciliària i aprovar l’inici d’un nou expedient per a la seva licitació. El 6 de maig d’enguany finalitzava el contracte de servei de l’empresa GESEX atenció domiciliària S.L. un cop expirades les dues pròrrogues que admetia la licitació. Podrien dir-nos per quines causes no es va licitar amb anterioritat a la conclusió de la pròrroga? En quin estat es troba actualment aquest procés?

La Sra. Alcaldessa ens respon que degut a la gran quantitat de feina les tècniques dels serveis socials de Cabrils no han pogut redactar el plec del concurs. Properament ho faran. 

JUNTA 17/14 del 2 de setembre

Punt 9. Declarar deserta la licitació del contracte de concessió d’obra pública per a la construcció gestió i explotació de pistes de pàdel amb servei de vestidors amb dutxes a la zona esportiva de Cabrils. El govern ens va informar en comissió informativa extraordinària de juny amb la intenció d'informar de la intenció de licitar la construcció i explotació d’unes pistes de pàdel a la zona esportiva municipal. En quin estat es troba aquest procés actualment? I quines accions vol emprendre el govern?  

Aquesta pregunta, que ERC-CxC-AM tenia previst fer al govern en el ple va ser formulada prèviament per un altre grup municipal. La resposta de la Sra. Alcaldessa va ser que no es va presentar cap empresa al concurs, i que per tant el govern es planteja refer el plec i tornar a treure a concurs novament aquest servei.

Durant intervencions anteriors el nostre portaveu, Xavier Viudez, va manifestar el seu dubte a licitar aquest servei havent altres instal·lacions esportives privades al nostre municipi, i als municipis del voltant amb serveis de les mateixes característiques, amb les quals entrarà directament en competència. El govern no només esgrimia una demanda popular sinó que en algun moment també havia manifestat als membres de l’oposició, l’existència d’empresaris disposats a realitzar aquesta inversió. Els fets, de moment, indiquen el contrari. 

Punt 15. Donar compte del Decret d’alcaldia 720/201, relatiu a l’aprovació de factures en concepte de prestació de serveis a la ràdio de Cabrils, per un import petit, de 665,50€ a l’empresa SERVEIGA SYSTEMS, S.L. En què ha consistit exactament aquest servei? 

El govern de Cabrils ens explica que des de fa més d’un any Ràdio Cabrils està pagant no només el servei d’ús de les instal·lacions de Ràdio Vilassar, i de la seva freqüència, sinó que també està pagant els serveis d’una empresa per a que es pugui emetre.

9.- Precs i preguntes.

L’estat actual dels camins escolars és l’estat definitiu pel 2014 de l’arranjament al que s’ha dedicat la partida del pressupost participatiu del 2013? Quines actuacions s’han imputat a aquesta partida?

El govern ens respon que de moment no s’ha executat el pressupost destinat als camins escolars. S’han fet algunes actuacions que ja estaven previstes de fer més amples les voreres a la cantonada de la carretera de Vilassar de Dalt amb l’avinguda de Sta. Helena, o a Can Rin, però està pendent de licitar aquest projecte. Els 50.000€ amb els que es va provisionar aquesta partida es comprometen a executar-les durant el 2014. Una de les causes de la situació actual del Consell de Poble, on en la darrera reunió només hi van ser presents dues persones, entre les quals es trobava la Sra. Alcaldessa, ha estat precisament la falta de resolució política per a l’execució d’aquest projecte. Confiem doncs que aquest projecte sorgit de la iniciativa popular pugui tirar-se endavant dins d’aquest any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada