diumenge, 28 de setembre del 2014

Moció per la millora de la comunicació viària de Cabrils

ERC-CxC-AM va presentar una moció a la comissió informativa del dijous 18 de setembre d'urgència sobre la millora del transport públic de Cabrils. Després de debatre el text amb els diferents grups es va acordar amb el grup municipal de CiU poder-la debatre i modificar-la abans de portar-la al ple. Aquesta és la proposta que es va aprovar finalment per unanimitat per tot el consistori durant el ple del 25 de setembre.

Moció per la millora de la comunicació viària de Cabrils

Els grups municipals sotasignants sotmeten a debat i votació la següent moció per tal que en la propera sessió plenària ordinària prevista pel 25 de setembre de 2014.

Exposició de motius

Cabrils és un municipi del sud de la comarca del Maresme situat en una vall entorn la riera de Cabrils, que s’inicia a la Serralada Litoral i acaba al mar, i on hi van a parar nombrosos torrents.La idiosincràsia del municipi condiciona l’estructura de la seva xarxa viària i la comunicació interurbana.

Cabrils registra un elevat índex de motorització, un reflex de la necessitat d’un mitjà de transport en el desplaçaments. La xarxa de transport públic actual està formada per dues línies d’autobús municipals i operades per l’empresa Casas-Sarbus que uneixen el municipi de Cabrils amb les poblacions veïnes de Vilassar de Mar (C12) i Vilassar de Dalt (C18), aquesta darrera de més recent creació.

El transport públic és un servei que facilita la mobilitat segura, sostenible i accessible de les persones entre municipis. És un servei que també ha de permetre a les persones amb rendes més baixes o sense transport privat, a un mitjà de transport que faciliti la lliure mobilitat pel territori per apropar-los al seu lloc d’estudis o treball, als centres de salut, equipaments i altres serveis.

El passat 28 de juliol la línia C12 que uneix els municipis de Cabrils i Vilassar de Mar va patir l'augment el seu trajecte i disminuïda la seva freqüència de pas com a conseqüència d’una modificació imposada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Tots aquests inconvenients, manifestats també per una petició ciutadana, “En defensa del transport pública Cabrils”, que ha recollit més de 100 adhesions a través d'internet a https://secure.avaaz.org/es/petition/Lina_Morales_i_Serra_Alcaldessa_de_Cabrils_Maresme_Garantir_un_trasnport_public_de_qualitat_entre_Cabrils_i_Villassa_de_/?pv=3, no només redueixen la qualitat del servei sinó que poden abocar a aquesta línia per les raons exposades a una disminució d'usuaris i per tant, a una disminució de la seva rendibilitat que acabaria afectant també a les arques municipals.

Donades les necessitats viàries i les modificacions que ha realitzat l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Per tot plegat, els grups municipals sotasignants proposen els següents:

Acords

L'Ajuntament de Cabrils es compromet a estudiar i negociar amb l'empresa SARBUS/CASAS:

1. El restabliment d'una freqüència màxima de 30 minuts entre els recorreguts de la línia de bus C12, entre les 06h i les 09h i entre les 17h i les 21h.

2. El restabliment dels recorreguts nocturns (d'anada i tornada), dels dies laborables de la línia C12, de les 22h, a les 23h.

3. Instar a la Diputació de Barcelona per a què realitzi els estudis de mobilitat i comunicacions viàries del municipi de Cabrils amb el municipi de Vilassar de Mar, per tal de mantenir l’accés directe de la carretera de Cabrils a la carretera N-II.

4. Instar al Departament de Territori i Sostenibilitatper a què realitzi els estudis de millora de la comunicació entre el municipi de Cabrils i les vies de comunicació principals del Maresme, com són l’autopista C-32 i la carretera N-II.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada