diumenge, 1 de juny del 2014

Comentaris posteriors a la sessió del ple ordinari del 29 de maig de 2014

Dijous dia 29 de maig de 2014, a les 20:30h, al saló de plens de l'ajuntament de Cabrils, es realitzà la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament.

El portaveu del nostre grup municipal, en Xavier Viudez, va iniciar la seva intervenció agraint a totes aquelles persones que ens van fer confiança i van votar a la coalició d’Esquerra Republicana, Nova Esquerra Catalana i Catalunya Sí el passat diumenge a les eleccions al parlament europeu.

El ple tenia el següent

ORDRE DEL DIA  

1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 27 de març de 2014 i l’acta de la sessió extraordinària i urgent de data 28 d’abril de 2014 Com ja venim fent habitualment, ens hem ABSTINGUT.

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial del Protocol d’emergències socials per al període 2014-2018 El text que ens presentava el govern és un text de marcat caràcter tècnic que descriu quines són les situacions, accions i agents que intervenen en les emergències socials: falta d'atenció atenció o maltractament físic o psicològic a persones grans, a la dona o als infants; urgències econòmiques de les famílies, etc. El text dóna continuïtat al que ja vam aprovar l'any passat que descrivia el protocol d'actuació dels serveis socials, qui hi té dret, els períodes de carència per a poder-se acollir a aquests serveis, etc.

Hi hem VOTAT A FAVOR. Ha estat aprovat pel ple amb els vots a favor de tots els grups a excepció del VIC que s'ha abstingut.

3.- Dictamen que proposa l’atorgament de concessions sobre drets funeraris de les sepultures del Cementiri municipal de Cabrils Aquest és un tràmit administratiu per a concedir drets permanents o temporals, subjectes al pagament de taxes, de sepulcres al cementiri municipal. És per això que el grup d'ERC-CxC-AM, no tenint cap objecció, hi hem VOTAT A FAVOR. Ho aprova el ple per unanimitat.

4.- Dictamen que proposa l’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança fiscal núm. 18, reguladora de la taxa per la prestació del servei d’escola bressol municipal Al Patronat, on són representats els pares, mestres i l'ajuntament, es va debatre i votar per unanimitat l'aprovació de la nova ordenança fiscal que entrarà en vigor el proper setembre. Nosaltres com a Esquerra, vam ser l'únic grup de l'oposició que va estar present al Patronat amb veu però sense vot.

Val a dir que els canvis més importants són la possibilitat d'entrar els infants un quart d'hora abans, a les 8:45h sense veure's incrementat el preu mensual del servei; allargar fins a les 13h el servei de matí, amb un increment de 15 euros mensuals sobre els 195 euros actuals fins a les 12h, si les criatures s'hi queden habitualment. També s'ofereixen nous serveis per les tardes i els espais d'infants i família setmanals.

El grup d'ERC-CxC-AM hi hem VOTAT A FAVOR. S'aprova pel ple amb el vot a favor d'ERC, ICV-EUiA, PSC, CiU, PP i la regidora no adscrita, i les abstencions de VIC i SOM.

5.- Dictamen que proposa l’adhesió al conveni entre l’Agència de Residus de Catalunya i ECOVIDRIO per al període 2013-2018 L'Agència de Residus de Catalunya va signar un conveni amb l'empresa ECOVIDRIO que durant aquest període de temps gestionarà el reciclatge del vidre que les empreses concessionàries dels nostres ajuntaments recullen, seleccionen i transporten fins a les plantes de reciclatge. Per a que això sigui possible, el ple de l'ajuntament ha de ratificar un conveni que permetrà la viabilitat d'aquest sistema integrat de gestió de residus. ECOVIDRIO finançarà el sistema i realitzarà a través de les instucions una sèrie d'accions de promoció del reciclatge als nostres veïns per afavorir la millora de la gestió del vidre.

A banda de les mesures que l'Agència de Residus de Catalunya posa per a auditar el procés des de la recollida que arbitraran i garantiran l'execució del conveni. En aquest punt, ERC-CxC-AM hem preguntat al govern la seva previsió per a auditar addicionalment la valoració dels materials recollits i transportats a les plantes de reciclatge de vidre, al que alcaldia ha respòs que no preveu cap mesura de control.

El grup d'ERC-CxC-AM hi va VOTAR A FAVOR. S'aprova per unanimitat.

6.- Dictamen, a proposta del grup municipal de Convergència i Unió, per l’adhesió a la commemoració de la Mancomunitat de Catalunya La moció presentada és una petició del president de la Diputació de Barcelona per a que els municipis de la província manifestin la seva adhesió a la commemoració del centenari de la constitució de la Mancomunitat de Catalunya. Aquesta va mancomunar les diputacions de les quatre províncies catalanes, que fou presidida inicialment per Prat de la Riba, fins a la seva dissolució els anys vint del segle passat.

ERC-CxC-AM hi ha VOTAT A FAVOR. S'aprova amb els vots a favor d'ERC, ICV-EUiA, CiU i la regidora no adscrita, els vots en contra de VIC i PP i les abstencions de PSC i SOM.

7.- Donar compte dels decrets d’alcaldia d’aprovació de liquidació de pressupostos corresponents a l’exercici 2013 Farem una anàlisi acurada de la liquidació de pressupost durant les properes setmanes un cop l’haguem estudiat amb major profunditat. Quatre dies abans del ple ens han anunciat l'ordre del dia, i la documentació ens ha estat entregada hores abans d'iniciar el ple.

II. Part no resolutiva de la sessió

8.- Mocions d'urgència. No se'n van presentar.

9.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ERC-CxC-AM va presentar un conjunt de preguntes de control al govern que en el proper post us facilitarem.

10.- Precs i preguntes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada