diumenge, 2 de desembre del 2012

Comentaris posteriors a la sessió del ple ordinari del 29 de novembre de 2012

ERC-CxC-AM ha intentat entrar per urgència la
tercera moció de millora de la transparència de l'aj.
Dijous 29 de novembre a les 20:30h, a la sala de plens de la casa consistorial es realitzà el ple ordinari de setembre. Com venim fent des del primer ple d'aquesta legislatura, ERC-CxC-AM explica el sentit i el perquè del nostre vot:

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 27 de setembre de 2012

ES RETIRA DE L'ORDRE DEL DIA. Malgrat que el govern no ens facilita còpia de l'audio, hem pogut verificar que algunes intervencions dels regidors no eren complertes. Donat que han estat diverses les reclamacions dels diferents grups municipals, secretaria ha retirat el punt.

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial de la modificació núm. 2-2012 de la plantilla de personal de l’exercici 2012

ENS ABSTENIM. En aquest punt es modifica la plantilla de tres llocs de treball. Es crea una plaça d'auxiliar administratiu a SEIPRO per una de monitors. Caldria que ens expliquessin quines necessitats caldrà cobrir donat que cada cop més, la única treballadora de SEIPRO realitza tasques per l'ajuntament pel volum de feina que hi ha. Les places de monitors havien estat contractades tradicionalment a través de l'empresa municipal, però la legislació aprovada pel PP al Congrés de Diputats sobre la llei d'estabilitat pressupostària recomana cada cop més passar les contractacions directes (capítol I del pressupost) a provisió de serveis (capítol II del pressupost), el que obliga a contractar a través d'ETTs. Si en el proper pressupost es dota aquesta plaça hauran d'explicar-nos si es preveu la necessitat de contractar algú.

Per altra banda, se'n modifiquen dues al consistori, es reconverteix el lloc d'agent notificador d'administració general (que amortitza una plaça de vigilant) pel lloc de treball d'agent notificador d'administració especial. Es vol amb aquest canvi reconèixer les funcions de la persona que ja realitza aquestes tasques sense que per això es vegi incrementat el seu sou segons RRHH. Finalment, l'ajuntament crea una plaça d'administratiu de serveis administratius (que amortitza una d'auxiliar administratiu). En aquest cas es tracta d'una promoció interna. Aquest punt de l'ordre del dia queda APROVAT pel ple.

3.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial de l’expedient de modificació de pressupost núm. 14 del pressupost municipal 2012

A FAVOR. La modificació de pressupost posa en evidència la imprevisió que hi va haver en el moment de fer els pressupostos per pagar la calefacció d'alguns equipaments municipals, per bé que tant la pujada dels combustibles com de l'IVA no estaven previstos, tot i que hi havia una tendència a nivell internacional com tots hem notat a les butxaques. Aquest punt de l'ordre del dia queda APROVAT pel ple.

4.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial de la no disponibilitat de crèdits relatius a les quanties que correspongui percebre al mes de desembre com a conseqüència de la supressió de la paga extraordinària del mes de desembre per aplicació de l’article 2 del RDL 20/2012

EN CONTRA. La inclusió d'aquest punt a l'ordre del dia ve donat per l'obligació dels ajuntament d'imposar als seus treballadors una retallada al seu salari com a conseqüència de l'aplicació del l'article 2 del RDL 20/2012 presentada pel govern central del PP. decisió donat que ve donada per l'administració central governada pel PP. Una vegada més es demana als assalariats, ja sigui en el sector públic o en el privat, que facin un esforç per arreglar una crisis sobrevinguda i de la qual no en són responsables. Per aquesta raó, donat que no hi estem en absolut d'acord, votem en contra de la no disponibilitat de crèdit per aquest concepte. Això malauradament no implica directament que els treballadors de l'ajuntament cobrin la paga. Caldria incomplir el RDL 20/2012 i dubtem que el govern de Cabrils estigui disposat fer-ho. Aquest punt de l'ordre del dia NO HA QUEDAT APROVAT pel ple.

Text del Real Decreto-ley 20/2012, de 13 de julio, de medidas para garantizar la estabilidad presupuestaria y de fomento de la competitividad http://www.boe.es/boe/dias/2012/07/14/pdfs/BOE-A-2012-9364.pdf

5.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial de la renúncia dels càrrecs electes de l’equip de govern a percebre retribucions i assistències el mes de desembre i destinar-les a ajudes socials.

ENS ABSTENIM. Des d'ERC-CxC-AM considerem que aquest acte “solidari” no ha de passar per ple. La mateixa acció podien haver-la fet els regidors i alcaldia cobrant-ho i posteriorment cedint-ho a una entitat com ja va fer en Xavier Viudez, portaveu d'ERC-CxC-AM amb la percepció econòmica del ple del 29 de març de 2012, dia de la vaga general, i que alcaldia no va voler postposar. Aquest punt de l'ordre del dia queda APROVAT pel ple.

6.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial de concessions de drets sobre nínxols del cementiri municipal

A FAVOR. És un tràmit purament administratiu. Aquest punt de l'ordre del dia queda APROVAT pel ple.

7.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial de les bases dels ajuts del Fons Social d’acció pel personal funcionari, interí, laboral, Patronat municipal escola bressol i Seipro

A FAVOR. Podríem discutir algunes de les mesures que el nou text planteja, com el fet que xx, però en general són ajuts que no difereixen massa dels que gaudeixen tant els treballadors d'altres administracions com d'algunes grans empreses del nostre país, sense suposar una despesa significativa per les arques del consistori. Aquest punt de l'ordre del dia queda APROVAT pel ple.

8.- Dictamen que proposa la creació d’un estat propi per Catalunya, presentada pels grups municipals d’ERC-Consens x Cabrils, ICV i PSC.

A FAVOR. L'Onze de setembre d'enguany ha marcat un punt d'inflexió. Més d'un milió de persones van sortir al carrer per dir INDEPENDÈNCIA. La resposta del president Mas al dia següent i la convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya ens ha portat a un nou escenari on tots els partits i la pròpia societat són actors polítics a favor o en contra de la secessió del nostre país d'Espanya. Els resultats electorals, posteriors a la presentació d'aquesta moció, posen de relleu més que mai la necessitat que tots els municipis de Catalunya es sumin a iniciatives com la nostra per donar suport als nostres representants al Parlament de Catalunya, que per mandat popular haurà de tirar endavant el procés que ens porti finalment a la llibertat nacional, si els catalans i catalanes així ho volen. Aquest punt de l'ordre del dia queda APROVAT pel ple.

ERC-CxC-AM ha presentat una instància al registre d'entrada de l'ajuntament de Cabrils per a què es col·loqui en un lloc ben visible a totes les entrades del poble una senyal que mostri a totes les persones que visitin el nostre poble que Cabrils és un municipi adherit a l'AMI, l'Associació de Municipis Independentistes.

9.- Donar compte del decret d'alcaldia núm. 909/2012 sobre l'abandonament d'una regidora del grup municipal del PP i passar a la consideració de regidora no adscrita

L'abandonament final de la regidora Ana María Sierra del seu grup, posa en evidència les grans diferències polítiques que hi ha hagut durant la legislatura en aquest grup, manifestat repetidament a les votacions que hi ha hagut al ple en diversos temes, per exemple en tot el relacionat amb la llengua catalana. Des d'ERC-CxC-AM no creiem escaient valorar aquesta escisió, ni el pas de la regidora al grup mixt, sense renunciar estar al govern i a les seves carteres.

10.- Donar compte del decret d'alcaldia núm 909/2012, relatiu a la complementació de prestació per incapacitat temporal del personal de la corporació.

El decret d'alcaldia només reflecteix l'acord al que han arribat els representants del personal funcionari i laboral de l'ajuntament amb la institució. Moltes empreses complementen el sou dels seus treballadors fins el 100% quan aquests tenen una incapacitat temporal. En funció del tipus d'incapacitat, és l'empresa o les mútues d'accidents de treball les que assumeixen aquest cost. Si voleu més informació, podeu trobar-la a la web de la seguretat social: http://www.seg-social.es/Internet_2/Trabajadores/PrestacionesPension10935/Incapacidadtemporal/RegimenGeneral/Cuantia/index.htm#28349_2

11.- Donar compte dels informes d'intervenció i tresoreria municipals sobre el compliment de la Llei de morositat a l'Ajuntament de Cabrils

És un tràmit administratiu d'obligat compliment.

II. Part no resolutiva de la sessió

12.- Mocions

Moció del grup municipal d'ICV-EAiA-EPM de l'ajuntament de Cabrils per prevenir els desnonaments de la residència habitual. (S'hi han afegit PSC, ERC-CxC-AM, SOM i VIC)

Votació de la urgència. HEM VOTAT A FAVOR. NO HA PROSPERAT.

Malgrat que considerem que alguns dels acords que es demanen són difícilment assumibles per un ajuntament. Com tots devem recordar fa uns mesos els bancs van subscriure un compromís voluntari de bones pràctiques sobre els desnonaments, però fins i tot amb l'acord al que tant PP com PSOE van arribar, l'ajornament dels pagaments de les seves vivendes en casos excepcionals comportarà que hagin de pagar uns interessos de demora que poden estar a l'ordre del 25%. Desplaces el deute per més endavant però aquest continua existint i la pilota s'ha fet més gran. El nostre grup ja va entrar fa uns mesos una proposta per la dació en pagament, aquesta és una de les opcions que caldria que l'Estat fes seva o facilitar el lloguer social ara més que mai amb els pisos del banc dolent. És un tema complexe amb molts interessos, sobre tot ara dels bancs.

Volem recordar-vos per altra banda que l'ajuntament de Cabrils a través de benestar social disposa d'alguns ajuts d'emergència i dirigeix a les famílies amb risc de perdre el seu habitatge a l'Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal del Maresme (tel.937411616) i altres organismes per a un estudi cas per cas.

Moció del grup municipal d'ERC-CxC-AM per la millora de la transparència de l'Ajuntament de Cabrils III (S'hi han afegit PSC, ICV-EUiA, SOM i VIC)

Votació de la urgència. HEM VOTAT A FAVOR. NO HA PROSPERAT.
La tornarem a entrar al proper ple un cop secretaria d'intervenció hagi emès el seu informe i intentem consensuar-la amb el govern.

Moció del grup municipal grup municipal d'ICV-EAiA-EPM de l'ajuntament de Cabrils en contra de la violència de gènere.

Votació de la urgència. HEM VOTAT A FAVOR. HA PROSPERAT.
Votació de la moció. A FAVOR.

13.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió

1 comentari:

  1. Després de comprovar al BOE el "Real Decreto-ley 20/2012, de 13 de julio, de medidas para garantizar la estabilidad presupuestaria y de fomento de la competitividad" que trobareu a la url http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2012-9364 Hi podem llegir:



    La medida se aplicará a los altos cargos de todas las Administraciones públicas, incluyendo los que prestan sus servicios en el sector público, entendiendo también por tal la actividad desarrollada por los miembros electivos de las Cortes Generales, Asambleas legislativas autonómicas y de las Corporaciones locales, órganos constitucionales, incluidos el Poder Judicial y el Ministerio Fiscal.


    Se suprime durante el año 2012 la paga extraordinaria del mes de diciembre y la paga adicional de complemento específico o pagas adicionales equivalentes del mes de diciembre. Las cantidades derivadas de esa supresión podrán destinarse en ejercicios futuros a realizar aportaciones a planes de pensiones o contratos de seguro colectivo que incluyan la contingencia de jubilación, siempre que se prevea el cumplimiento de los objetivos de estabilidad presupuestaria establecidos en la Ley Orgánica 2/2012, de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera y en los términos y con el alcance que se determine en las correspondientes leyes de presupuestos.


    Cal doncs concloure que amb menys raó era necessari portar aquest tema a ple.

    ResponElimina