dijous, 19 de juliol del 2012

ERC-CxC-AM presenta una proposta de les JERC pel manteniment del transport escolar obligatori entre Cabrils i l'IES Jaume Almera de Vilassar de Dalt.

El grup municipal d'ERC-CxC-AM va presentar per urgència el dia del ple, el 18 de juliol una nova moció per donar solució a la supressió del transport escolar obligatori entre Cabrils i l'IES Jaume Almera de Vilassar de Dalt. La proposta, realitzada per les JERC Vilassar de Dalt-Cabrils, les Joventuts d'ERC, afecta a unes quantes desenes d'estudiants d'ESO de Cabrils. A fi d'optimitzar recursos es sol·licita al Consell Comarcal del Maresme, ens del que depèn, que pugui desplaçar també els estudiants de batxillerat que no disposen d'oferta alternativa a Cabrils.

PROPOSTA PEL MANTENIMENT DEL TRANSPORT ESCOLAR OBLIGATORI ENTRE CABRILS I L'INSTITUT JAUME ALMERA DE VILASSAR DE DALT.

L'Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt ha estat durant molts anys l'institut de referència tant de Cabrils com Vilassar de Dalt. Els darrers anys, l'IES Cabrils, després de la seva creació l'any 2009, ha anat substituint progressivament el centre vilassarenc com a centre on ineludiblement els joves cabrilencs havien de continuar els seus estudis de secundària.

Atès que enguany és el primer any que els alumnes de l'Escola L'Olivera començaran a anar a l'IES Cabrils

Atès que durant els darrers anys, tots els nens de l'escola L'Olivera anaven al IES Jaume Almera

Atès que el Consell Comarcal del Maresme ha manifestat l'eliminació del servei públic de transport escolar pels alumnes que fins ara l'utilitzaven per anar al IES Jaume Almera de Vilassar de Dalt

Atès que els estudis de batxillerat continuaran havent-se de fer a l'IES Jaume Almera per no oferir-se al IES Cabrils

Atès que enguany tant els alumnes de secundària com de batxillerat començaran i finalitzaran les classes a la mateixa hora a aquest centre.

Atès que el bus sovint no anava a la totalitat de la seva capacitat.

Per tot això, el grup municipal d'ERC-CxC-AM a proposta de les JERC, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a Cabrils i Vilassar de Dalt, proposa al ple els següent acords:

Que l'ajuntament de Cabrils sol·liciti al Consell Comarcal del Maresme el manteniment d'aquest servei fins que el servei es redueixi en un mínim del 50% respecte l'ocupació d'enguany o hagin transcorregut 2 cursos des del 2012-2013.

Que els alumnes de batxillerat puguin utilitzar aquest servei per optimitzar recursos i facilitar tant a pares com als propis alumnes un servei regular de transport fins al IES Jaume Almera des de Cabrils i viceversa en el servei habitual que es realitza per els alumnes dels estudis de secundària obligatòria (ESO).

Transmetre aquest acord al Consell Comarcal del Maresme, al Consell Escolar de Cabrils, a l'IES Jaume Almera de Vilassar de Dalt i als pares dels alumnes cabrilencs d'aquest centre educatiu.

1 comentari: