dilluns, 8 de maig del 2017

Per a tothom qui tingui un barri per on hi pugui passar un vehicle… pagui gual o clausuri la porta!

El passat dijous 30 de març del 2017, durant el 2on ple municipal del 2017, el govern de Cabrils va aprovar el “Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança reguladora de les llicències d’accés de vehicles a locals, recintes o habitatges a través de les voreres, vorades o altre espai de domini públic”. Una modificació que, des d’Esquerra, continua semblant-nos insuficient.
  • Insuficient perquè, al cap i a la fi, el sistema de identificació de guals que planteja aquest govern està fonamentat en un cens de guals que res te a veure amb l’ús real que fan els veïns de la vorera.
  • Insuficient perquè creiem que només aquell que accedeix amb un vehicle al seu local, recinte o habitatge, per sobre de la vorera, vorada o altre espai de domini públic, està fent un ús del mateix espai pel que hauria de pagar.
  • Insuficient perquè considerem que imposar el cobrament a veïns per tenir una porta “gran”, o en tot cas, un barri per on hi passa un cotxe, és practicar una política de fets consumats dirigida únicament a la recaptació. 
  • Insuficient perquè estem convençuts de la dubtosa moralitat de cobrar un gual amb l’excusa de “són molt pocs diners a l’any” o “si no hi està d’acord ja vindrà a l’Ajuntament a reclamar”.
  • Insuficient, al capdavall, perquè voldríem que l’assignació del gual fos un dret dels veïns de Cabrils. Un exercici normalitzat, per part d’un membre de la nostra comunitat, a qui se li reconeix la maduresa i l’enteresa suficient per sol·licitar el dret a passar sobre l’espai públic per accedir a casa seva, i que a canvi, sufraga un cost imputable al manteniment del mateix espai públic. I mai, en cap cas, podrem acceptar que es plantegi com un càstig, aplicat indiscriminadament a aquell que, independentment de que accedeixi o no a casa seva en cotxe, tingui una porta prou gran per fer-ho.
Perquè volem un poble en que tots contribuïm en el seu manteniment i en que l’administració no es dediqui a perseguir a aquells a qui hauria de servir, Esquerra Cabrils vam votar en contra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada